
به استقبال از عاشورا و تاسوعای حسینی برویم
تعداد بازدید : 0
حسین از من است و من از حسینم
نویسنده : مرضیه ربیعی / سردبیر
حدیثی که رسول خدا (ص) فرمودند و در کتب حدیثی شیعه و اهل سنت آمده است من از اویم و او از من است نشانه وحدت کامل فکری روحی مرامی جسمی و خطمشی است و رسول خدا نیمقرن پیش از حادثه کربلا خواسته قیام و نهضت حسینی را تداوم راه خویش بداند و دشمنان سیدالشهدا را که دست خود را به خون او آلوده کردند دشمنان و قاتلان خود بهحساب آورد چرا که خشم و رضا و جنگ و صلح و یاری و جفا بر حسین (ع) همسان باخشم و رضا و جنگ و صلح و یاری و جفا بر پیامبر خداست چراکه این دو یک جان در دو بدن و یک فکر و مرام در دو زماناند.
اینگونه بیانهمبستگی، کامل ترسیمکننده خط صحیح حرکت اجتماعی و دینی و مبارزاتی و سیاسی در طول تاریخ است.
پس چنین نیست که از هم بودن این دو حجت الهی تنها پیوند جسمی و از نسل پیامبر بودن ملاک باشد.
مفهوم بلند دیگری که در این حدیث نهفته است، آن است که وجود پیامبر و آیین مکتب او در وجود اباعبدالله تداومیافته است آنهم نهتنها تداوم جسمی بلکه نگهبان دین پیامبر امام حسین است و قیام و شهادت او سبب بقای دین رسول خداست.
این سخن تنها بار عاطفی ندارد بلکه بیانگر یک حقیقت اجتماعی و تاریخی است؛ احیاگر دین پیامبر نهضت حسینی بود. خود اباعبدالله در خطبهای که فلسفه و قیام خویش را بیان کرد اشاره فرمود که هدف حرکت در مسیر سیره پیامبر و علی و امربهمعروف و نهی از منکر است و اینگونه است که انحرافها زدوده شده و دین استوار و پابرجا میماند. این نکته در شعری که از زبان حسین بن علی (ع) سروده شده به وضوح آشکار است:
که گر جز به کشتنم نشود دین حق بلند
ای تیـغها بیـایید بر فـرق من فرود
یعنی اگر دین محمد (ص) جز با کشته شدن من استوار نمیشود پس ای شمشیرها مرا دریابید. حسین مال من است و من هم از او زنده میشوم.
(پیامبر اکرم ص)