
در ابهام نگهداشتن خانوادهها برای بازگشایی مدارس از ۱۵شهریور قابل قبول نیست
تعداد بازدید : 0
شهریورماه مبهم دانشآموزها!
قرار بر این است که سال تحصیلی جدید از 15 شهریورماه آغاز شود آن هم تحت هر شرایطی. البته وزارت آموزش و پرورش از سه سناریو رونمایی کرده که اجرای هر کدام از آنها به وضعیت شیوع کرونا در روزهای نزدیک به آغاز سال تحصیلی وابسته است. سناریوهای قرمز، زرد و سفید راهکارهایی است که آموزش و پرورش برای شروع سال تحصیلی جدید عرضه کرده است. بر این اساس اگر وضعیت استانی قرمز باشد کلاس درس دانشآموزان فقط در فضای مجازی برگزار خواهد شد اما در وضعیت زرد، دانشآموزان سه روز هفته را به مدرسه میروند و سه روز دیگر آموزش مجازی دریافت میکنند. در شرایط سفید هم که طبعاً کلاسهای درس طبق روال عادی برگزار خواهد شد .
40 درصد مدارس کلاس درس حضوری دارند
به گزارش تسنیم وزیر آموزش و پرورش آمار این دسته از مدارس را حدود 40درصد دانسته که امکان بازگشایی و فعالیت حضوری را دارند چراکه تعداد دانشآموزان این مدارس کمتر از 50نفر است و میتوان با رعایت فاصلهگذاری کلاسها را دایر کرد. بنابراین روال آموزش در این مدارس به شکل عادی در جریان است. مواردی که در بالا بیان شد به همراه فعالیت مدارس در روزهای پنجشنبه تمام آن چیزی است که طی هفتههای اخیر از سوی مسئولان آموزش و پرورش بازگو شده اما هنوز جزئیات بسیاری وجود دارد که به طور شفاف درباره آنها صحبت نشده است یا این مسئله که اگر قرار به حضور فیزیکی دانشآموزان در مدارس باشد حتی به میزان سه روز در هفته آیا ساعات حضور آنها همانند گذشته است؟ یعنی زنگهای ورزش و تفریح برقرار است یا اینکه میزان ساعت هر درس در حالت حضوری کاهش خواهد یافت؟
مدارس روزهای پنجشنبه چگونه بازمیشود؟
بازگشایی مدارس در روزهای پنجشنبه نیز ازجمله مواردی است که درباره آن سؤالاتی البته بیشتر از سوی معلمان مطرح میشود؛ مثلاً اگر قرار است روزهای پنجشنبه در مدارس حاضر شوند آیا قرار است حقالتدریس بیشتری به آنها تعلق بگیرد؟ آیا آموزش و پرورش قادر به تأمین حقالتدریس برای این موضوع خواهد بود؟ با این حال خبرهایی شنیده میشود که شاید مدارس تهران روزهای پنجشنبه دایر نشود. معلمان این موضوع را هم میگویند که باید تکلیف آنها از الان مشخص باشد. موضوع دیگر به بحث آموزش مجازی دانشآموزان مربوط است که اگر قرار است بستر آموزش دانشآموزان در سامانه شاد باشد آیا اشکالاتی که سال تحصیلی قبل وجود داشت رفع شده است؟ و امکان ارتباط تصویری بین معلم و دانشآموزان در کلاس درس مجازی برقرار خواهد بود؟ آیا برای سال تحصیلی جدید به مدارس آزادی عمل بیشتری برای تدریس مجازی در بستر نرمافزارهای مختلف داده میشود؟
دردسرهای هزینه اینترنت
هزینههای اینترنت در آموزشهای مجازی موضوع مهم دیگری است که با توجه به دشواریهای اقتصادی که بیشتر خانوادهها درگیر آن هستند نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. البته اینترنت شاد سال تحصیلی گذشته در تاریخ 28اردیبهشت و تقریباً روزهای پایانی آموزش مجازی رایگان شد و برای سال تحصیلی جدید وزیر آموزش و پرورش گفته است با توجه به رایزنیهای انجامشده قصد داریم آن را رایگان کنیم. به هر حال بحث رایگان شدن اینترنت شاد موضوع بسیار مهمی بوده که نیاز است وزارت ارتباطات توجه ویژهای به آن داشته باشد چراکه تأمین هزینههای اینترنت برای بسیاری از دانشآموزان و معلمان دشوار است.
احمد بنیاسدی دانشجوی دکترای علوم تربیتی درباره ضرورت اعلام تدابیر و برنامههای آموزش و پرورش برای آموزش دانشآموزان با توجه به شرایط مختلف کرونایی اظهار کرد: از زحمات معلمان و آموزش و پرورش در طول مدت شیوع کرونا و ورود به آموزش مجازی تشکر میکنم و این نقدها از جهت دلسوزی است تا با کاستی مواجه نشوند. او میگوید: به نظر میرسد هماکنون آموزش و پرورش منتظر است ببیند ستاد ملی مقابله با کرونا چه میگوید.
در ابهام نگهداشتن خانوادهها قابل قبول نیست
این دانشجوی دکترای علوم تربیتی گفت: نیاز است خانوادهها را آماده کنیم تا برای آنها مشخص باشد که ممکن است در سال تحصیلی جدید کلاس درس حضوری برگزار نشود و امکانات در اختیار و وضعیت خود را بررسی کنند. اینکه آموزش و پرورش خانوادهها را در حالت ابهام نگه میدارد و آنها نمیدانند قرار است وضعیت سال تحصیلی جدید به طور مشخص چگونه باشد، آیا مدارس کاملاً دایر خواهند بود یا اینکه کلاس درس حضوری نخواهیم داشت، وضعیت مناسبی نیست چراکه خانوادهها تا فرصت بازگشایی مدارس میتوانند تدابیر لازم را برای فراهم کردن امکانات و وضعیت مناسب تحصیل فرزندشان به شیوه آموزش مجازی تدبیر کنند.