
پس از سالها مطالبه شهروندان؛ آخرین بازمانده کارخانههای درون شهری، منتقل شد
تعداد بازدید : 2
تهدید «ناز» تمام شد
مشکلات زیست محیطی ناز، دیگر شهروندان اصفهان را تهدید نمیکند
آخرین کارخانه موجود در داخل شهر اصفهان کارخانه روغن نباتی ناز بود که مشکلات محیط زیستی بسیاری را طی سالیان گذشته برای مردم منطقه 11 و مناطق اطراف ایجاد میکرد. با توجه به شکایت و اعتراض مردم در سالهای گذشته در خصوص آلودگیهای زیست محیطی کارخانه روغن نباتی ناز و انتشار بوی نامطبوع در هوای شهر، انتقال این کارخانه و توافق با مالکان در دستور کار جدی حمید اشرفی مدیر منطقه 11 شهرداری اصفهان قرار گرفت که با پیگیریهای لازم موضوع آلودگی این کارخانه رفع و عملیات آزادسازی آن آغاز شد.
1000 نفر ساعت جلسه با مسئولان و وکلای کارخانه
مدیر منطقه 11 شهرداری اصفهان گفت: پس از سالها مطالبه شهروندان و با پیگیریهای مستمر، کارخانه روغن نباتی ناز از شهر اصفهان خارج میشود. حمید اشرفی در خصوص روند اقدامات اجرایی پیرامون توافقهای لازم برای خروج کارخانه روغن نباتی ناز از محدوده شهر، اظهار کرد: زمانی که به منطقه 11 آمدم، جلسات مختلفی با معتمدین منطقه و حتی افراد سرشناس کشوری مانند دکتر رنانی برگزار کردیم، در این جلسات چند نکته برای توسعه منطقه 11 مطرح شد که از جمله این موارد میتوان به برند سازی مبل رهنان، خروج کارخانه روغن نباتی ناز، ثبت آیینهای رهنان مانند شبیهخوانی و ... اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این موارد در برنامههای کاری منطقه قرار گرفت، تصریح کرد: بیشتر تمرکز معتمدین منطقه روی برندسازی صنعت مبل و بستنی رهنان بود که روی این موارد کار شد، به همین واسطه نخستین جشنواره مبل رهنان را به مدت سه ماه از دی ماه تا عید نوروز برگزار و مبل رهنان را به هم استانیهای عزیز معرفی کردیم. مدیر منطقه 11 شهرداری اصفهان ادامه داد: کارخانه روغن نباتی ناز به دلیل وجود بوی نامطبوع در وضعیت مطلوبی قرار نداشت و بوی نامطبوعی که از این کارخانه متصاعد میشد موجب آزار ساکنان منطقه بود و این بو حتی تا خانه اصفهان و مناطق اطراف مانند مناطق دو و هشت نیز استشمام میشد.
وی اضافه کرد: با وجود تلاشهای مستمر شهرداران مختلف طی 20 سال گذشته، خروج این واحد تولیدی از منطقه انجام نشده بود، اما در این دوره از مدیریت شهری، این توافق با وجود سختیهای فراوانی که داشت، انجام شد. اشرفی بیان داشت: بیش از 1000 نفر ساعت جلسه با مسئولان کارخانه و وکلای آنها تشکیل شد. همچنین جلسات متعددی در شهرداری برگزار و توافقهای لازم برای انتقال این کارخانه به بیرون از شهر صورت گرفت. وی با بیان اینکه کارخانه روغن نباتی ناز آخرین بازمانده کارخانههای درون شهری اصفهان بود، تاکید کرد: این کارخانه در زمینی به وسعت 60 هزار متر مربع، بیش از 55 سال سابقه حضور در این منطقه را دارد. همچنین وجود 60 هزار مترمربع زمین در شهر و انتفاعی که از کارخانه نصیب برخی افراد میشد جابه جایی آن را دشوار کرده بود، به همین واسطه مساعدتهایی در استانداری انجام و قطعه زمینی در محدوده شهرستان میمه به صاحبان این کارخانه داده شد و روند انتقال کارخانه به این شهرستان آغاز شد.
کاهش بار ترافیکی خیابان امام خمینی با احداث خیابان کمکی مدیر منطقه 11 شهرداری اصفهان گفت: قسمتی از زمین این کارخانه برای احداث خیابانهایی مانند خیابان کمکی امام خمینی و 45 متری پرتمان که میتواند بار ترافیکی شهر را کاهش دهد، آزادسازی میشود.
اشرفی بیان داشت: طرح تملک اراضی ظهرآبادی پشت کارخانه روغن نباتی در دستور کار امسال است، در این طرح خیابان پرتمان و پارک ظهرآبادی با مساحت40 هزار مترمربع قرار میگیرد و در صورت همکاری مردم و مالکان برای تسریع در انتقال سندها میتوانیم پارک آب و آتش با یک طراحی خاص را نیز در این منطقه به زودی احداث کنیم.
وی با بیان اینکه برای آزادسازی این کارخانه پولی به صاحبان آن داده نمیشود، افزود: در قرارداد با صاحبان کارخانه اعطای 60 هزار متر امتیاز تجاری ذکر شده و از مزایای آن این است که هم باعث اشتغالزایی شده و هم باعث احساس تعلق شهروندان به منطقه میشود.
بمبی که شهروندان را تهدید میکرد
مدیر منطقه 11 شهرداری اصفهان یکی از دغدغههای مردم رهنان را خروج شهرک مبل از منطقه ذکر کرد و افزود: طی صحبتی که با مالکان کارخانه انجام گرفت قرار شد دو طبقه از مجموعه بزرگ تجاری که جایگزین کارخانه روغن نباتی میشود را به مبلمان و این صنعت اختصاص دهند. وی با بیان اینکه توافق باید دوسویه و بُرد - بُرد باشد، گفت: در دورههای گذشته نگاه شهرداری به موضوع انتقال کارخانه روغن نباتی یکسویه بوده و صحبتی از دادن امتیاز تجاری نشده به همین دلیل توافقی صورت نگرفته است، اما با توافق انجام شده زمانی که مجموعه تجاری در این مکان احداث شود میتواند به یک محرک توسعه تبدیل و برای منطقه ارزشآفرین شود و به مردم منطقه احساس تعلق و هویت بدهد. اشرفی وجود مخزن هیدروژنی درون کارخانه را یکی از خطرات موجود برای مردم منطقه ذکر کرد و افزود: این مخزن میتوانست مانند یک بمب عمل کرده و باعث تخریبهای وسیع شود. همه این دلایل عاملی برای انتقال این کارخانه به بیرون از شهر بود.
وی با اشاره به پروژههای محرک توسعه منطقه 11، اظهار داشت: محور گردشگری رهنان به عنوان پروژه محرک توسعه منطقه معرفی شده که این محور شامل مسجد، حمام تاریخی، باغ بستنی، باغ سلامت، قریب خانه، طبیب خانه و ... است که در آستانه احداث است. طرح این محور به معاونت شهرسازی ارسال شده و مورد تأیید قرار گرفته و محور گردشگری منطقه را احیا میکند.
مدیر منطقه 11 شهرداری اصفهان با بیان اینکه پروژههای محرک توسعه در منطقه به خوبی تعریف شده است، گفت: همچنین پروژه مسکونی تجاری شهاب در منطقه در نزدیکی خیابان امام خمینی در دستور کار قرار گرفته تا مشکل بافت فرسوده و ریزدانههای موجود در آن که باعث مشکلات متعددی شده است، برطرف شود.