
مروری به برخی اظهارنظر نمایندگان مجلس درباره مسائل اخیر؛
تعداد بازدید : 9
برخورد غیرمنطقی با هر پدیده منطقی آسیبزاست
نویسنده : دریا وفایی / گروه پارلمانی
بعضی وقتها مرور و یادآوری بعضی از صحبتها ضرورت دارد، گاهی تلنگرهایی نیاز است تا شاید به خودمان بیاییم. این یادآوریها درباره حوادث اخیر نشاندهنده این موضوع است که بهتر است با هر پدیدهای با روشها و متدی برخورد شود که به جواب و اصلاح برسد نه آسیب. دراینبین اظهارنظر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس که تأکید دارد کمیته و گروه «حقیقتیاب» تشکیل بشود تا شیوا قاسمی پور نماینده مردم مریوان و سروآباد در مجلس که از ورود مجلس به ماجرای مهسا امینی خبرداد همه جز همان مواردی است که در زمره برخورد شفاف و منطقی مطرح است.
یکی از آن اظهارات، صحبتهای احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز در مجلس است که در واکنش به نحوه برخورد پلیس و نیروی انتظامی با مسئله حجاب میگفت: برخورد غیرمنطقی با پدیدهها همواره برای ما آسیبزاست و لزوماً باید برمبنای عقل و منطق و برپایِ آنچه در شریعت اسلام به ما سفارش شده حرکت کنیم. در قرآن صراحتاً آمده که هیچ اکراهی در دین نیست و باید با توجه به این توصیه وارد چنین مقولاتی شویم. ضمن اینکه تأکیدات رهبر انقلاب هم همیشه براین بوده است. ایشان درسفرشان به خراسان جنوبی وقتی نزدشان از وضعیت حجاب گلایه شد، فرمودند: «همه یک ایرادی دارند و قرار هم نیست که همه مردم صاحب همه فضیلتها باشند. مردم عیال ما هستند و باید با برخورد منطقی با آنها رفتار شود». از طرفی مردم توجهشان الان به این نکته است که آیا همه چیز ما در حجاب خلاصه میشود؟ الان مشکلات بسیاری در کشور داریم که اگر انرژی و توانایی داریم باید صرف اولویتها شود. مردم خودشان ضامن فرهنگ خودشان هستند و چه بسا برخوردهایی ازاین دست، توهین به مردم محسوب شود. یا انتقادات مسعود پزشکیان نماینده دیگری از تبریز که گفت: تندرویهایی که انجام میدهیم نه گفته خداست نه پیامبرخدا و نه روش علمی. اینکه فقط یک جناح و یک عدهای فقط تصمیم بگیرند و بقیه آخ بشوند اصلاً چنین چیزی دراسلام وجود ندارد، اسلام میگوید: «برتربودن به تقواست». متقی یعنی بی خطا بودن و برای همه مشاغل و حوزهها صدق میکند. متقی بودن به ریش گذاشتن و یقه بسته و بیرون نبودن موی سر نیست اینها توانمندیهای فردی است، ولی توانمندی فردی اگر بروز و ظهور اجتماعی نداشته باشد بی معناست، تظاهر و دروغ است واقعی نیست.
همچنین فراموشمان نمیشود که حسن نوروزی نماینده رباط کریم هم میگفت: متاسفانه در سالهای اخیر شاهد نوعی رفتارهای دشمن شاد کُن دربین برخی از نیروهایی هستیم که باید خودشان الگوی نظم و امنیت خاطر برای سایرین باشند. امربه معروف و نهی از منکر یعنی مذاکره، یعنی ارشاد عمومی، نه اسید پاشی و ضرب و شتم و تیراندازی و فحاشی. باید به صورت نصیحت و راهنمایی و زبان خوش که بسیار هم مؤثر است این مهم انجام شود.
صحبتهای علی ابراهیمی نماینده استان مرکزی هم خاطرمان هست که گوشزد کرده بود: معیشت مردم به شدت دچار آسیب شده و اوضاع بخش قابل توجهی از جامعه اصلاً خوب نیست. مردم اعم از متوسط و اقشار آسیب پذیر دارند زندگیشان را به سختی و نفس نفس زنان طی میکنند. اگر باهمین فرمان پیش بروید در زمان نه چندان طولانی، خسارتهای سختی را متحمل میشوید. اینکه مدام بگوئیم: مردم خوب و نجیبی داریم و پشت مسئولانشان ایستادهاند، نسخهای منسوخ است و برایشان نان و غذا و زندگی نمیشود. دیریا زود همه این فشارها که اتفاقاً حق طبیعیشان است خودش را با کوچکترین بهانهای به صورت انفجاری مهیب نشان میدهد. یا اظهارات نماینده همدان درباره مفهوم اصلی جهاد تبیین را خوب خوب به خاطرداریم که میگفت: معنای جهاد تبیین فقط بیان اقدامات و تغییر و تحولات مثبت درکشور نیست و اتفاقاً اگربرای مردم کشورمان قابل لمس در زندگی نباشد نمیتوانیم ادعا کنیم که کارمان را درست انجام دادهایم. به عبارتی مفهوم اصلی جهاد تبیین با واقعیات امروز جامعه در تناقض قرار میگیرد که این موضوع مورد رضایت رهبری نیست. به نظر من در یک جمله معنی جهاد تبیین «انطباق عمل و شعار» است. محمد رضا دشتی نماینده اردکان هم به دولت برای ارتباط خوبش با مجلس نمره بسیار خوب داد و برای عملکردش دربرابر مردم نمره خوب، او نیز میگفت: فکر میکنم این دولت یکی از دولتهای نمونهای بود که توانست دریکسال گذشته به 31 استان کشور سفر کند و مشکلات را از نزدیک ببینند و درسال بعدی دولت انشالا بتوانند مشکلات را به نحو احسن حل کنند. از دولت باید تشکر کنم که مشکلات استانها و شهرهایشان را احصا کردند و راجع به آن تبادل نظر انجام شد. بعضیها مثل حسین نوش آبادی نماینده تهران هم گفتند: برخی به دنبال خدشه زدن به پلیس و نیروی انتظامی کشورند. با این حال نباید غفلت کرد که دشمن انقلاب کسانی جزهمین هایی نیستند که با تندرویها و از این طرف بام افتادنها، به دنبال زدن تیشه به ریشهها هستند.یا اردشیر مطهری نماینده سمنان که میگفت: بسیاری از قوانینمان پوسیده و نیازمند اصلاح است. بعضی از قوانین کشورمان دستوپا گیر است و بعضی هم اضافی. همه اینها باعث بروز مشکلاتی ازجمله نابسامانی در امر عفاف و حجاب میشود.