
بازپسگیری نمایش خانگی از صداوسیما کلید خورد
تعداد بازدید : 1
آغاز یک کارزار
نویسنده : امین رضایی / گروه فرهنگ و هنر
۴ هزار و ۲۰۰ هنرمند و سینماگر با پیوستن به یک کارزار، از رئیسجمهور درخواست کردند مدیریت شبکه نمایش خانگی از دست صداوسیما خارج شود. گروهی از هنرمندان و سینماگران، در نامهای به ابراهیم رئیسی، رییس دولت سیزدهم، از او درخواست کردند مدیریت شبکه نمایش خانگی از ساترا که زیرمجموعه سازمان صداوسیماست، به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگردد.
در بخشی از این نامه آمده است: «... در دولت قبل برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر آن شدند تا مسئولیت شبکه نمایش خانگی را به سمت سازمان صدا و سیما سوق دهند... آنها با طرح این موضوع در مجلس و بدون انجام کار کارشناسی دقیق در مورد این نقل و انتقال، موفق شدند سکان مدیریت و اختیارات حوزه نمایش خانگی را از وزارت ارشاد سلب و در اختیار سازمان صدا وسیما قرار دهند.»
این هنرمندان و سینماگران در ادامه با اشاره به «وضعیت اسفناک حاکم بر شبکه نمایش خانگی که منجر به بیکاری نزدیک به ۶ هزار نفر و ضرر و زیان قریب به دوهزار میلیارد تومان برای سینمای کشور شده است»، خواستار بازگشت مدیریت شبکه نمایش خانگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شدند. تا کنون، بیش از چهار هزار و ۲۰۰ هنرمند و سینماگر از جمله علیرضا داودنژاد، فاطمه معتمدآریا، کیومرث پوراحمد، محسن تنابنده، ابوالحسن داودی، گلاب آدینه، مهتاب کرامتی، محمدعلی نجفی، علی سرتیپی، جواد نوروزبیگی، جمال ساداتیان، نرگس آبیار، بیژن امکانیان، پرویز فلاحیپور، علی ژکان، مصطفی کیایی، فرشته صدرعرفایی، بهنوش طباطبایی، هاتف علیمردانی، ستاره پسیانی، احمد بهرامی، پانتهآ بهرام، مهتاب نصیرپور، منیر قیدی، رؤیا تیموریان، الهام کردا، مستانه مهاجر، امیر دژاکام، علی شادمان، غزل شاکری و ... این نامه را امضا کردهاند.
چندی پیش بود که نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس درباره اختلاف میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما بر سر شبکه نمایش خانگی، گفت در این رابطه استعلاماتی دارد شکل میگیرد و قرار است به صورت شفاف نظر مقام معظم رهبری را جویا شویم و پس از اطلاع از نظر ایشان آییننامهها را بنویسیم.
غلامرضا منتظری، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس میگوید درباره اختلاف میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما بر سر شبکه نمایش خانگی دو دیدگاه وجود دارد.
او توضیح میدهد: «یک دیدگاه این است که با توجه به مستندات صداوسیما مسئولیت ساترا با سازمان صداوسیماست. اما از آنجا که مجوزها را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر میکند این مساله نیاز به تأمل بیشتری دارد.»
او با اشاره به نشستی که کمیسیون فرهنگی با فعالان حوزه سینما، نمایش و موسیقی داشته است، افزود: «یکی از بحثهای جدیمان همین موضوع بود. قرار شد بعد از ماه مبارک رمضان نشستهایمان را ادامه بدهیم. نظرات تخصصی کمیسیون فرهنگی برای مجلس بسیار حائز اهمیت است.»
منتظری تاکید کرد: «نمیشود با سرعت راجع به این موضوع تصمیمگیری کرد و این مساله نیاز به توقف و دقت و دوراندیشی دارد. در کمیسیون فرهنگی نگاهمان این است که شتابزده تصمیم نگیریم. چون پرسشهای فراوانی وجود دارد.»
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به استعلاماتی که دارد انجام میشود اظهار داشت: «نظر دوستان این است که به صورت شفاف نظر مقام معظم رهبری را جویا شویم. چون دوستان ما در صداوسیما به سخنرانی مقام معظم رهبری استناد میکنند. باید پاسخ استعلاممان را بگیریم. اگر رهبری به صورت شفاف و صریح تأیید کنند که شبکه نمایش خانگی زیر نظر صداوسیما باشد کار تمام شده است. چون فرمایش ایشان فصل الخطاب است و در این صورت باید آیین نامهها را بنویسیم.»
منتظری با بیان این که نظر کمیسیون این است که در این بخش تجدید نظری شکل بگیرد، گفت: «در شبکه نمایش خانگی هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم صداوسیما سهم دارد و مسئولیت اصلیاش با صداوسیماست. این دو مجموعه باید زیر یک سقف بنشینند و آسیبشناسی از وضعیت موجود داشته باشند. باید تلاش کنیم با تدوین آیین نامه درست به سمت وضعیت مطلوب حرکت کنیم.»