
به بهانه «پویش ملی جنگلکاری با بذر»؛
تعداد بازدید : 3
جنگل یعنی نفس یعنی زندگی
نویسنده : صحرا رضایی / گروه استانها
تصور کن یک روز تعطیل به قصد استفاده از فضای سبز باروبنه را میبندی و از شهر خارج میشوی تا برای مدت کوتاهی آب و هوا عوض کنی و با انرژی مضاعف و روحیهای بهتر به شهر بازگردی تا فعالیت روزانه خود را از سر بگیری، اما هرچه از شهر دور میشوی از فضای سبز، پوشش گیاهی درخت و جنگل کمتر اثری میبینید.
خیلی جاها خشک و بیابانی شده و کمتر اثری از درخت و سایهای که چند ساعت میتوانستی در زیر آن پناه بگیری وجود دارد. چه احساسی پیدا میکنی؟
آیا تأسف نمیخوری که این زمینهای بیابانی و خشک و بیآب و علف زمانی پوشش گیاهی گستردهای داشتند و سرسبز و خرم بودند؟ چه شده که از مزارع سرسبز و مراتع خوش آب و هوا دیگر خبری نیست. عوامل طبیعی یا انسانی کدامیک تیشه به ریشه درختان زدهاند و موجبات تخریب جنگلها و مراتع را به وجود آوردهاند؟!
عضو شورای جنگل، مرتع و آبخیزداری کشور در رابطه با «پویش ملی جنگلکاری با بذر»، اظهار میکند: این پویش برای ارتقاء کمی و کیفی جنگلها و پوشش گیاهی کشور است.
فریبرز غیبی با بیان اینکه پویش ملی جنگلکاری با بذر از ۳ هزار هکتار زاگرس آغاز شد، میافزاید: ۳۵۰۰ هکتار در خارج از زاگرس انجام خواهد شد که در مجموع در ۶۵۰۰ هکتار بذر کاشته خواهد شد.
این مسئول با بیان اینکه امسال ۳۶ هزار هکتار برنامه توسعه جنگل و احیاء و غنیسازی داریم، تصریح میکند: هر استانی که بتواند بذر بیشتری بکارد به آنان سطح میدهیم تا کار کنند.
عضو شورای جنگل، مرتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه طبق آمارهای موجود ایران فقیر از جنگل بوده و جزو کشورهای با پوشش کم جنگل است، میگوید: سرانه ما ۱۷ صدم بوده در حالی که باید ۲۵ صدم باشد و ۶ میلیون هکتار پوشش جنگلی کم داریم و باید برای جبران آن جنگل ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه تشکلهای موجود فرهنگ محیط زیستی خوبی پیدا کردند و باید در پویشها شرکت کنند، خاطرنشان میکند: توصیه میشود تشکلها بدون طرح کارنکنند زیرا بذرها نیاز به مراقبت دارند بنابراین قبل از هرگونه عمل بذرکاری با منابع طبیعی هماهنگ کنند تا فقط در مناطق دارای طرح که مراقبت میشود کاشته شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان زنجان در رابطه با پویش ملی ″جنگلکاری با بذر″، اظهار میکند: این پویش در آذرماه همزمان با سراسر کشور در استان زنجان در حال اجرا بوده و هدف اصلی اجرای این پویش، حضور و مشارکت مردم در حفظ و توسعه منابع طبیعی داشته باشیم و پررنگتر کنیم.
خلیل آقاجانلو با بیان اینکه مردم باید در طبیعت مراقب پوشش گیاهی باشند و آنان را از بین نبرند، میافزاید: ایران یک کشور نیمه خشک و خشک بوده و کمبود بارندگی باعث شده پوشش گیاهی ضعیف شود.
وی با بیان اینکه یکی از سیاستهای ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان، توسعه فضای سبز و جنگلکاریهای دست کاشت در استان است، میگوید: با توجه به اهمیت نقش مردم و گستردگی عرضه منابع طبیعی لازم است مردم در پویشها شرکت کنند.
این مسئول با اشاره به پویشهای «هر ایرانی یک درخت» و «به یاد هر شهید هزار اصله درخت»، خاطرنشان میکند: امید است امسال حدود ۵۰۰ هزار اصله نهال در عرصه منابع طبیعی کاشته شود.
معاون فنی ادارهکل منابع طبیعی استان نیز در رابطه با اهمیت درختکاری و حفاظت از مراتع و جنگلها، اظهار میکند: امسال سیاست سازمان جنگلها و مراتع، پویشهای مردمی هر ایرانی یک نهال و هر شهید دفاع مقدس هزار اصله نهال است.
پیمان فقیه با بیان اینکه پروژههای زیادی داریم که جزو وظایف ذاتی سازمان جنگلها و مراتع است که انجام خواهیم داد، میافزاید: امسال ۳۵۰ هزار هکتار با بذر و نهال جنگلکاری را در استان زنجان خواهیم داشت.
یاسمین دباغکار با بیان اینکه گونههای بومی زالزالک، گلابی وحشی نیز در منطقه پارک آبخیز گاوازنگ زنجان میتواند کاشته شود، خاطرنشان میکند: امید است مردم در پویشهای مذکور شرکت کنند تا ثمره آن را بتوانیم در آینده مشاهده کنیم.
بازنشسته ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان با بیان اینکه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با برگزاری پویش ملی جنگلکاری با بذر. گامهایی برای سرسبزکردن ایران برمیدارد، اظهار میکند: امید است مردم در این پویش مشارکت کنند زیرا این پویش بیشتر مردمی است تا دولتی. تقی سالک با بیان اینکه ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی استان زنجان در حتل بیابانی شدن است، میافزاید: باید عجله کنیم تا شرمنده نسلهای آینده نشویم، امید است سازمان برنامه و بودجه کشور، بودجه را در اختیار سازمان جنگلها بگذارد. همه مردم ایران باید احساس کنند که طبیعت مادرشان بوده و همانقدر آن را دوست بدارند، خاطرنشان میکند: من پس از ۳۱ سال خدمت در ادارهکل منابع طبیعی استان زنجان، طبیعت را رها نکردهایم زیرا در ذات ما بوده و همچنان به فعالیتها ادامه میدهم و در پویشها شرکت میکنم.