
رسیدگی به طرح ممنوعیت خروج مسئولان پس از پایان مسئولیت در گفت و گوی اختصاصی با نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس
تعداد بازدید : 3
پرس و جو پس از تصدی
نویسنده : دریاوفایی / گروه پارلمانی
حسن نوروزی نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی درگفتگو با ما ازارائه طرحی مبنی برممنوعیت خروج مسئولان و مدیران نظام جمهوری اسلامی ایران پس از پایان دوره مسئولیتشان از کشور خبرداد وگفت: براین اساس تمامی این افراد تاسپری شدن مراحل قانونی و انجام بررسیهای دقیق و پاسخگوییهای لازم حق خروج از کشور را ندارند. وی ادامه داد: این طرح که از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده است در یکی دوروز آینده در کارگروه حقوق عمومی و بین الملل مورد بررسی قرار خواهد گرفت و متعاقباً سایر مراحلش تا مرحله تصویب طی میگردد.
نماینده رباط کریم درمجلس یازدهم درباره لزوم اجرای این طرح تصریح کرد: نمیتوانیم اجازه بدهیم عدهای پس از سالها کم کاری، ضعف و ناتوانی مدیریتی، اخلال در بخشهای مختلف کشور در عین برخورداری از امتیازات گوناگون در زمان تصدی گریشان به راحتی و بدون کوچکترین توضیح و پیگردی بار و بنه را جمع کنند و راهی آنطرف شوند.
نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس یازدهم تاکید کرد: البته این برنامه باید از سالها قبل و ادوار گذشته به صورت قاطعانه پیگیری و اجرا میشد اما به قول معروف «جلوی ضرر را از هرجا بگیریم منفعت است».
وی با بیان اینکه «از این به بعد همه مدیران دولت جمهوری اسلامی پس ازپایان دورهشان باید حساب کتاب قانونی پس بدهند»، افزود: طرح ممنوعیت خروج مسئولان و مدیران نظام جمهوری اسلامی پس ازاتمام مسئولیت ازکشور تا سپری شدن مراحل قانونی، درواقع هشداری نیزبه دولتهای آینده است. تا جایی که وظایف و اختیاراتمان مجال دهد اجازه نمیدهیم بیش از این عدهای در لباس مدیرومسئول جیب ملت و مملکت را درو کنند و بعد هم بروند به امان خدا.
-
فرد ایرانی به خارج از کشورقاچاق نمیشود
حسن نوروزی در ادامه از بررسی طرح و لوایح دیگری مبنی بر اصلاح قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی، مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن و مجازات عبوردهندگان غیرمجاز افراد از مرزهای کشور در کارگروه حقوق جزا و جرم شناسی درهفته آینده خبر داد و گفت: دستور کار هفته آینده کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی حول این محور نیز خواهد بود و مباحث به طور جدی بررسی و پیگیری خواهد شد.
از این نماینده رباط کریم درمجلس شورای اسلامی درباره لایحه مصوب شدهای شبیه به طرح پیشنهادی (حمایت از اطفال و نوجوانان و قاچاق اعضای بدن)، درمجلس دهم پرسیدیم، طی توضیحاتی بیان داشت: بله قبلاً درلایحه حمایت از اطفال و نوجوانان موارد قاچاق انسان، قاچاق اعضا را مصوب و مجازات خاص برایش پیش بینی کردیم اما الان قرار است آن قانون با دقت مطالعه شود تا چنانچه جای خالی دارد طرحشان به کمیسیون بیاید و مورد بررسی و بازنگری قرار گیرد.
نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که «سالانه چه میزان قاچاق انسان و اعضا بدن درکشور انجام میشود؟» گفت: از آمار این موارد بی اطلاعم اما یک موردش آن هم درایران اسلامی جرم است.
-
افغانها بیشترین قاچاق شوندگان از مرزهای ایران به ترکیه
وی اعلام کرد: البته می دانم که سالانه تعداد بسیار زیادی قاچاق انسان از افغانستان به ایران همچنین از ایران به ترکیه (افغانیهایی که برای کار از ایران به ترکیه و استرالیا میروند) در مرزهای کشور صورت میگیرد.
نوروزی دراین باره توضیح داد: قاچاق برهای افغانی سعی میکنند افغانیها را از راههای ثعب العبور وارد ایران میکنند و به تهران و اطراف تهران میآورند و از آن جا به ترکیه قاچاق میشوند تا به کارکردن درکشورهای اروپا بروند.
نماینده رباط کریم در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: فرد ایرانی به خارج از کشور قاچاق نمیشود و متاسفانه خارجیهایی که به ایران میآیند به ترکیه قاچاق میشوند. از نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی درباره شایعه فروش دختران و پسران فراری به برخی کشورهای عربی نیز سوالاتی پرسیدیم. وی اظهار داشت: در این باره اطلاعی ندارم و دربارهاش تحقیقی انجام ندادهام و نمیدانم که آیا واقعاً انجام میشود یا خیر باید از کمیسیون اجتماعی که برروی این موضوعات کار میکنند سؤال شود. با این حال سرمایهای از این اقدام عاید دولت ایران نمیشود