
مقصر مرگ کودکانونوجوانان در بوستانهای تهران کیست؟
تعداد بازدید : 6
مرگ سریالی کودکانونوجوانان در بوستانها
برقگرفتگی نوجوان ۱۴ ساله در یک روز گرم کرونایی در پارک لاله تهران خبرساز شد
حوالی ظهر یکشنبه نوزدهم مردادماه در پارک لاله تهران شاهد یک حادثه غمانگیز و آن هم، جان باختن نوجوان ۱۴ ساله بر اثر برقگرفتگی بودیم. این نوجوان ۱۴ ساله در پارک لاله با پدر خود مشغول بازی پینگپنگ بود که در حین بازی، توپ او به داخل نهر آب پارک پرتاب شد و پسر بچه در حالی که میخواست توپ پینگپنگ خود را از داخل جوی آب بردارد، کمکی از تیر برق کنار نهر آب گرفت؛ اما نه تنها نهر آب کمکی به او نکرد، بلکه به خاطر جریان برق موجود در آب دچار شوک شدیدی شد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، نوجوان که بیهوش شده بود، توسط عوامل اورژانس به بیمارستان امام خمینی(ره) منتقل شد و تلاشها برای فرد صورت گرفت؛ متأسفانه کادر درمانی موفق به احیای این پسر بچه ۱۴ ساله نشدند و او ساعت چهار بامداد دیروز از دنیا رفت.
مرگ سریالی کودکان و نوجوان در بوستانها، مسبوق به سابقه خواهد بود؟
اوایل خرداد سال ۹۵ بود که مأموران کلانتری ۱۶۹ مشیریه با بازپرس کشیک قتل تماس گرفتند و خبر مرگ دلخراش دختربچه پنج سالهای را به محسن مدیرروستا، بازپرس ویژه قتل پایتخت اعلام کردند.«فاطمه امیری» دختر بچهای که هنگام بازی در پارک کوهسار شهرک رضویه (منطقه ۱۵شهرداری تهران) ناگهان به دلایل نامعلومی به سمت حوض آب داخل پارک رفت، داخل حوض افتاد، مکش پمپ مخصوص آبشار، دختر بچه را به داخل پمپ کشید و ساعتی بعد با تلاش مأموران آتشنشانی، جسد «شرحه شرحه شده» فاطمه پنج ساله از داخل پمپ و از روی سطح آب بیرون کشیده شد. در این پرونده منطقه ۱۵ شهرداری تهران مقصر شناخته شد و در گفتوگوهای جداگانه مسئولان این منطقه از این حادثه غمانگیز ابراز ندامت کردند. همان سال نوجوان ۱۳ سالهای که باز هم برای بیرون آوردن توپ فوتبال خود به داخل حوض پارک بوستان الغدیر در شرق تهران رفته بود، لیز میخورد و داخل آب میافتد و... دیگر نفس نمیکشد. به همین راحتی! کمی قبلتر و در سال ۹۳، رحمتاله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری وقت شورای شهر تهران خبر از حادثه دیگری در یکی از بوستانهای مجاور بیمارستان شهید فهمیده داد که در اثر آن یک کودک به دلیل برقگرفتگی در درون حوضچه بوستان فوت کرده است.
آیا ابراز ندامت و قول رسیدگی برای تسکین درد خانواده جانباختگان کافی است؟
شهرداری منطقه ۶ تهران اعلام کرد در پی حادثهای که یکی از شهروندان در پارک لاله دچار برقگرفتگی شد، کمیتهای ویژه برای پیگیری موضوع و بررسی علل بروز این حادثه و شناسایی مقصران توسط مدیریت شهری در دستور کار قرار گرفت تا با پیگیری این موضوع، از بروز اتفاقات مشابه در آینده برای شهروندان جلوگیری شود.
قصور پیمانکار پارک لاله باعث مرگ نوجوان 14 ساله شد
افشین حبیبزاده عضو شورای شهر تهران در تذکری به شهردار درباره فوت نوجوان 14 ساله اظهار داشت: رعایت نکردن مسائل حفاظت و ایمنی محیط کار همچنین نظارت نکردن دقیق و جدی در ایمنی بوستان، سبب بروز حادثه تلخ فوت نوجوان 14 ساله در پارک لاله شده است. وی با اشاره به حادثه حریق و انفجار کلینیک سینامهر در منطقه یک گفت: پس از این حادثه بخشهای مختلف نظارتی در گزارشهای خود بر لزوم برخورد قاطع با مقصران حادثه تأکید داشتند ولی به نظرم پس از گذشت چند روز از حادثه حریق در کلینیک، حساسیت نسبت به رعایت مسائل ایمنی در تهران فروکش کرد و همچنان در سطح شهر شاهد بروز حوادث مختلف هستیم. وی بیان داشت: هفته گذشته نیز یکی از کارگران خدمات شهری در منطقه 7 حین رفتو روب پل سیدخندان دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد. این عضو شورای شهر تأکید کرد: باید از سوی شهرداران مناطق نظارت جدی و کاملی بر رعایت نکات ایمنی و عملکرد پیمانکاران انجام شود تا شاهد چنین حوادثی به دلیل کوتاهی و قصور نباشیم. حال با یک جستوجوی ساده میتوانید با دهها مورد دیگر از این گونه حوادث در بوستانهای تهران یا کشور روبهرو شوید. حوادثی در بوستانهای کلانشهرهای کشور و پروندههایی که بسیاری از آنها همچنان باز هستند و هنوز مقصران آنها مشخص نشدهاند. باید دید که آیا ابراز ندامت توسط مسئولان شهری و متولیان کافی است؟ ظاهرا مرگهای سریالی و دلخراش کودکان در بوستانها به این زودیها بسته نخواهد شد. مرگهایی که شاید اصلیترین عامل آنها اهمال مسئولان و بهرهبرداران بوستانهای شهرداریها باشد.