
با حضور معاون وزیر کشور، پروژههای توسعهمحور 300 میلیارد پروژه عمرانی در شهرداری زرینشهر به بهرهبرداری رسید
تعداد بازدید : 2
شهرداری زرین شهر؛ شهرداری برتر استان اصفهان در سال 1398
شهردار زرینشهر:
با بهرهبرداری از پروژههای عمرانی شهرداری زرینشهر برگ زرینی به تاریخ افتخارات خطه طلایی ایران افزوده شد
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور: نگاه شهرداری زرینشهر به پروژههای بزرگ و کوچک ستودنی است
«بهرهبرداری از 300 میلیارد ریال پروژه عمرانی» در کنار کسب عنوان «شهردار برتر استان اصفهان»، دو اتفاق مهم بود که شهرداری زرینشهر توانست آنها را محقق کند و نشان داد در شرایط سخت اقتصادی، تورمی و کاهش درآمدهای شهرداریها، میتوان با برنامهریزی صحیح به آن دست یافت و تسلیم شرایط نشد. 22 خرداد 99 در تقویم مردمان زرینشهر، همزمان شد با بهرهبرداری از هشت پروژه بزرگ و کوچک که توسعه پایدار شهر را در پی دارد. بهرهبرداری از فاز اول شهرک مشاغل شهری و کارگاهی زرینشهر و کلنگزنی فاز دوم آن، بهرهبرداری از میدان غدیر، پارک محله اندیشه و میدان محله قلعه قاسم در کنار افتتاح مسیر دوچرخهسواری در پارک ساحلی، اجرای پروژههای بازآفرینی بافت فرسوده، نصب تابلوهای تبلیغاتی به روش سرمایهگذاری BOLT و ایجاد زیرساختهای شهرداری الکترونیک، پروژههایی بودند که با حضور معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و مسئولان ارشد استان و مدیران شهرستان و مدیریت شهری زرینشهر به بهرهبرداری رسیدند. گفتنی است؛ در این آیین توسط جمالینژاد معاون عمرانی وزیر کشور از شهردار زرین شهر به عنوان شهردار برتر استان اصفهان در ارزیابی عملکرد استان در سال 98 تقدیر شد. به سرانجام رساندن ابرپروژه های شهر درکنار اجرای پروژههای محلهمحور، پرداخت دیون و بدهیها، به روز کردن پرداختیها، ایجاد درآمدهای پایدار و ارتقای سرانهها از جمله اقداماتی بود که باعث شد براساس ارزیابی عملکرد سال 1398، شهردار زرینشهر، (در کنار شهرداران اصفهان و خمینیشهر) به عنوان شهردار برتر استان انتخاب شود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در آیین افتتاح و بهرهبرداری از پروژههای عمرانی شهرداری زرینشهر با اشاره به اینکه در شرایط سخت کرونا که اقتصاد دنیا تحتتأثیر قرار گرفته شاهد فعال بودن شهرداریها هستیم، گفت: جای خوشحالی دارد و وظیفه خود میدانیم از این روند توسعهای در شهرداری حمایت کنیم. پـروژههایی که امروز افتتاح یا کلنگزنی شد، یک بسته متنوع از خدمات بود و نشان میدهد زرینشهر که در گذشته همواره پیشگام و پیشتاز اجرای مگاپروژهها بوده، امروز نیز این پیشتازی را حفظ کرده است.
جمالینژاد با اشاره به کند نشدن روند افتتاح پروژههای عمرانی در کشور با کوششهای دستاندرکاران امر در دولت، بخش خصوصی، نهادهای غیردولتی و شهرداریها و دهیاریها اضافه کرد: روند فعالیت شهرداریهای استان اصفهان از جمله شهرداری زرینشهر باعث میشود مردم فهیم و صبور شهرهایمان حلاوت خدمت صادقانه را بچشند و با خادمان خودشان در دستگاههای اجرایی همراه و هم صدا شوند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به کلنگزنی و افتتاح هشت پروژه با اعتباری بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال در زرینشهر، اظهار کرد: این پروژهها از بستهای متنوع تشکیل شده و خدمات و کاربریهای متعددی را شامل میشوند و به خوبی نشان میدهد در شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی، شهرداری زرینشهر با اتخاذ تدابیر لازم به گونهای عمل کرده که فعالیت عمرانی این شهر متوقف نشود. وی ادامه داد: شهرستان لنجان از قدیمالایام شهرستانی فعال بوده و زرینشهر نیز به واسطه انجام پروژههای مختلف از جمله شهرهای پویا و پرتحرک به شمار میآید که پروژههای کوچک و بزرگ را در کنار یکدیگر به مرحله اجرا و بهرهبرداری رسانده و این نگاه از سوی مدیریت شهری، قابل توجه است.
جمالینژاد عنوان کرد: باید از حمایتهای معاونت عمرانی و مدیرکل امور شهری استانداری اصفهان، فرماندار شهرستان لنجان و اعضای شورای اسلامی زرینشهر قدردانی کرد چراکه در کنار تلاش شهرداری حمایت لازم را از این مجموعه برای به ثمر نشستن پروژههای عمرانی داشتهاند و امیدواریم با سرعت بخشیدن به دیگر پروژههای عمرانی در پایان دوره پنجم مدیریت شهری رونق بیش از پیش زرینشهر را شاهد باشیم. وی از اجرای پروژههای دوستدار مـحـیـطزیـسـت در زریـنشـهـر قدردانی کرد و افزود: پروژههایی که شهرهای ایران را به شهر سبز و دوستدار محیط زیست تبدیل کند از اهمیت ویژهای برخوردار هستند و باید در اجرای پروژههای شهری به مباحث زیست محیطی توجهی دوچندان داشت تا این مهم محقق شود.
مهدی جمالینژاد از پروژههای 1400 خبرداد و گفت: با توجه به اینکه سال آینده وارد قرن جدید میشویم، پروژههای عمرانی را تحت عنوان پروژههای ۱۴۰۰ تعریف کردیم و بیش از نیمی از بودجه سازمان معادل دو هزارمیلیارد تومان به این پروژهها اختصاص داده میشود. او با اشاره به اتفاقات سال گذشته، افزود: در ۴۰ سالی که از انقلاب اسلامی میگذرد، یک سال و نیم اخیر، شرایط ویژه و خاصی داشت؛ به طوری که کشور با ۲۴ بحران جدی مواجه شد. در هیچ سالی سابقه نداشته که همزمان ۲۴ استان کشور درگیر بحران سیل باشند. سال گذشته با سیل فراگیر در کشور شروع و با زلزله، هجوم ملخها، آتشسوزیهای مهیب، ناآرامیها و... ادامه پیدا کرده و با شیوع ویروس کرونا و قرنطینه پایان یافت. او تصریح کرد: با بردباری، همکاری و همدلی همه اقشار این شرایط سخت را پشت سر گذاشتیم. همانطور که در ۴۰ سال گذشته هم تجربه کردیم، هر جا همدلی و همگرایی بود، پیروز شدیم؛ اما هر جا اعتماد مردم نسبت به مسئولان، مدیران، تصمیمگیران و تصمیمسازان کم شد، موفق نبودیم.
شهردار زرینشهر با بیان اینکه امروز با بهرهبرداری از پروژههای عمرانی شهرداری زرینشهر برگ زرینی به تاریخ افتخارات خطه طلایی ایران افزوده شد، اظهار کرد: با تلاش پرسنل شهرداری و حمایتهای شورای اسلامی زرینشهر تعداد هشت پروژه با اعتباری بالغ بر 300 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید و باتوجه به شرایط سخت اقتصادی که چند سالی است شهرداریها با آن دست و پنجه نرم میکنند کار ارزشمندی به شمار میآید. میثم محمدی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری در دوره جدید با نگاه توسعهگرا پا به عرصه خدمت به شهروندان گذاشت، گفت: بر همین اساس همه تلاش خود را بر حفظ منافع شهر و شهروندان و سرعت بخشیدن به اقدامات توسعهای متمرکز کردیم و برنامهریزیهای لازم درخصوص اتمام پروژههای نیمهتمام و مهم شهرداری زرینشهر انجام شد که در این بین پروژههایی وجود داشت که از شاخصه توسعه محوری برخوردار بوده و نقش مهمی در توسعه زرینشهر داشتند، از این رو اتمام این پروژهها در اولویت نخست قرار گرفتند چراکه ثمره آن رونق اقتصادی شهر و شهروندان بود. او با اشاره به اینکه شهرک حملونقل کالای زرینشهر یکی از این پروژهها بود که جایگاهی استراتژیک برای شهر و شهرستان زرینشهر دارد، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این پروژه بعد از پیگیریهای متعدد به بهرهبرداری رسید و از ۲۰ اردیبهشت بارگیری در این شهرک صورت گرفته و طی یک ماه گذشته بیش از شش هزار بارنامه صادر شده که یک درآمد پایدار برای شهر ایجاد میکند.
محمدی با اشاره به بهرهبرداری از ابرپروژه شهرک مشاغل شهری و کارگاهی زرینشهر بیان کرد: یکی از معضلات اصلی این پروژه نبود زیرساختهای خدماتی مثل آب، برق، گاز و فیبر نوری بود که خوشبختانه امروز همه این زیرساختها مهیا شده و به محض استقرار اصناف، انشعابات داخلی آنها نیز واگذار میشود. وی یادآور شد: کلنگ طرح توسعه این شهرک در فاز دوم در مساحت 22 هکتار جهت تکمیل انتقال صنوف مزاحم شهری بر زمین زده شد که استقرار کارگاههای بزرگ همچون جوشکاری، کابینتسازی، تعمیرگاههای نیمهسنگین و... را فراهم خواهد ساخت. توزیع عادلانه خدمات در محلهها از دیگر رویکردهای اصلی مدیریت شهری در دوره جدید بود که به گفته محمدی، اجرای پروژه در محله اندیشه و قلعه قاسم از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا بود. به گفته او، پروژههایی که امروز به بهرهبرداری رسید علاوه بر ارائه خدمات و تأمین نیاز شهروندان، باعث ارتقای فضای فرهنگی، نشاط و شادابی در شهر میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان با اشاره به اینکه سال گذشته با بحران شروع و با بحران خاتمه یافت، گفت: سال گـذشـتـه هـمـه مـدیــران، مدیریت بحران را تمرین کردند و میتوان ادعا کرد مشابه کاری که ظرف سه ماه گذشته و در دوران شیوع ویروس کرونا در کشور انجام شد، تنها در دفاع مقدس اتفاق افتاد. حجتاله غلامی با تاکید بر اینکه توانستیم با همدلی بحران را در کشور پشت سر بگذاریم و در عین حال پروژههای عمرانی کشور رها نشد، افزود: امروز همه زمینههای اقتصادی کشور فعال شده و شاهد افتتاحهای زیادی در سطح استان هستیم. به گفته او، امسال دو هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی (ملی و استانی) به استان اصفهان اختصاص داده شده است که در کنار پروژههای مشارکتی بخش خصوصی عملیاتی میشود. غلامی ادامه داد: بهتازگی توانستیم ۲۰۰ میلیارد تومان برای پروژههای راه و ۳۰۰ میلیارد تومان برای سامانه دوم آبرسانی اصفهان تأمین کنیم. وی غلامی با اشاره به اینکه در کنار پروژههای کلان، توان بسیار خوبی در مجموعه ۱۰۸ شهرداری استان وجود دارد، تصریح کرد: شهرداریها از پیشرانهای پروژههای عمرانی هستند و امسال هفت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای شهرداریها در نظر گرفته شده است و امروز نیز با تلاش شهرداری و شورای اسلامی در زرینشهر شاهد بهرهبرداری از پروژههای عمرانی در حوزههای مختلف هستیم که این مسئله از اهمیت ویژهای برخوردار است و قطعاً ثمره این پروژهها شکوفایی اقتصاد شهری خواهد بود.
فرماندار شهرستان لنجان نیز در این آیین با اشاره به اینکه بعد از مدتها که خبرهای ناراحتکننده به خاطر شیوع ویروس کرونا شنیده میشد، امروز خوشحالم که نخستین تجمع شهرستان زرینشهر بر مبنای افتتاح پروژههای عمرانی و ارائه خدمات جدید به شهروندان بود. خدامراد صالحی گفت: این پروژهها زیرساختهای لازم برای خدمترسانی سایر صنوف و مشاغل را فراهم میکند. صالحی با تاکید بر اینکه نمونه این کارها در سایر شهرها و روستاهای زرینشهر نیز اجرا میشود، گفت: شهرداران، دهیاران و دستگاههای اجرایی با وجود همه محدودیتها مصمم هستند امسال بتوانند بهتر از گذشته به مردم ارائه خدمات داشته باشند و خوشحالیم بگوییم برای شهروندان در تکتک شهرها و خیلی از روستاهای شهرستان خبرهای خوبی داریم. وی از معاون عمرانی وزیر کشور خواست با توجه به ظرفیتهای بسیار خوبی که در سطح شهرستان وجود دارد، مساعدت لازم را برای حمایت از شهرداریها و دهیاریهای شهرستان داشته باشد.
«از خوب به عالی» شعاری است که شهرداری زرینشهر برای سالجاری خود انتخاب کرده است. در طول دو سال گذشته علاوه بر فعال نگه داشتن پروژههای عمرانی در زرینشهر، بودجه شهرداری نیز همواره 15 درصد بیش از مصوب سالانه محقق شده است. به سرانجام رساندن ابرپروژههای شهر در کنار اجرای پروژههای محلهمحور، پرداخت نیمی از دیون و بدهیهای شهرداری، بهروز کردن حقوق و پرداختیهای پرسنل، ایجاد درآمدهای پایدار و ارتقای زیرساختهای شهرداری از جمله اقداماتی بود که طی این دوره اجرا و باعث شد نام شهرداری زرینشهر در میان شهرداریهای برتر قرار گیرد. آنچه در ادامه میآید هشت پروژه بزرگ و کوچکی است که با وجود همه سختیها، در دوره پنجم مدیریت شهری اجرا و به بهرهبرداری رسیده است تا مسیر توسعه پایدار زرینشهر بیش از پیش هموار شود.
با توسعه روز افزون زرینشهر در سالهای اخیر طیف گستردهای از انواع مراکز و واحدهای صنعتی، کارگاهی، خدماتی و... در بافت اصلی شهر مستقر شدهاند. این واحدها اگرچه افزایش اشتغال و رشد اقتصادی را برای شهروندان فراهم آورده، اما زندگیشان را دچار تغییرات عمیقی کرده است. رشد بعضی مشاغل شهری به شکلی قارچگونه سبب شده، سلامت جسمی و روحی شهروندان و همچنین سیمای شهر به خطر بیفتد. با توجه به اهمیت موضوع، ساماندهی این مشاغل به عنوان یکی از اولویتهای شهرداری و شورای اسلامی زرین شهر مطرح شد. با تلاش بیوقفه مدیریت شهری در دوره پنجم، زیرساختهای لازم برای شهرک مشاغل کارگاهی زرینشهر آماده شد و در اختیار صنوف مختلف قرار گرفت. این شهرک به عنوان یکی از مهمترین پروژههای عمرانی شهرداری در سالهای اخیر با مساحت 67 هکتار شامل 45 هکتار فاز اول و 22 هکتار فاز دوم در شرق زرینشهر به نام جانباز سرافراز حاج کاظم سلیمیان نامگذاری شده و فاز اول آن به بهرهبرداری رسید. اعتبار هزینه شده در این پروژه حدود 170 میلیارد ریال است که با به هنگامسازی آن بر مبنای سال 99، بالغ بر 270 میلیارد ریال میشود. ناگفته نماند که 25 میلیارد ریال در قالب تسهیلات برای تکمیل این پروژه از سازمان شهرداریهای کشور گرفته شده که 50 درصد آن تاکنون بازپرداخت شده است. اراضی این شهرک در فاز اول شامل فضاهای کارگاهی، تجاری، مجموعه اداری و مدیریتی، خدمات شهری، آتشنشانی، پمپ بنزین و فضای سبز است که فضای کارگاهی آن به مساحت 25 هکتار به 874 واحد صنفی واگذار شده است. در چشمانداز این پروژه، طرح توسعه شهرک در فاز دوم پیشبینی شده؛ این طرح در مساحت 22 هکتار جهت تکمیل صنوف مورد نیاز و استقرار کارگاههای بزرگ اجرا میشود.
میدان غدیر یکی از پروژههای مهم و استراتژیک مدیریت شهری است که با 46 میلیارد ریال هزینه اجرا شده؛ این میدان به دلیل واقع شدن در مسیر کنارگذر غرب استان اصفهان و کمربندی شمال شرق زرینشهر به واسطه نوع طراحی، گلوگاهی است که ترددهای شهری و برونشهری را آسان میکند؛ علاوه بر این با کاهش ترافیک و تصادفات، اتصال ایمن را به شهرک مشاغل کارگاهی، منطقه گردشگری زیرآب، آرامستان شهر، شهرک حمل و نقل کالای زرین شهر و... رقم خواهد زد. این میدان با قطر داخلی 100 متر و قطر خارجی 140 متر در شرق زرینشهر، ابتدای بلوار خلیجفارس قرار گرفته است.
توزیع عادلانه خدمات و امکانات در محلههای مختلف شهر و توسعه متوازن و پیشرفت پایدار زرینشهر از اصلیترین سیاستهای مدیریت شهری در این دوره به شمار میآمد تا دستیابی برابر شهروندان به امکانات و در نهایت شعار عدالت اجتماعی در شهر را محقق کرد. در همین راستا به دلیل شکلگیری محله جدید اندیشه و با توجه به محلهمحور بودن عملکرد عمرانی و خدماتی شهرداری، احداث پارک محلهای اندیشه به مساحت ۴۲۲۱ مترمربع در این مجموعه اجرایی شد تا شهروندان ساکن در این منطقه همچون دیگر شهروندان از پارک محلی برخوردار و زمینه ایجاد نشاط اجتماعی برای آنان فراهم شود. اعتبار هزینه شده در فاز اول این پروژه بالغ بر شش و نیم میلیارد ریال بود.
محله قلعه قاسم نیز یکی از محلههای قدیمی زرینشهر به شمار میآید که بر همین اساس شهرداری در گام نخست این محل را به عنوان محله هدف بازآفرینی شهری انتخاب و از سویی دیگر با اجرای پروژههای مختلف و اتمام پروژههای نیمهتمام همچون احداث پارک محلهای، اجرای ادامه بلوار اصلی، احداث میدان و... در مسیری گام برداشت که میانگین سرانه خدماتی در این محله به میانگین سرانههای خدماتی در مرکز شهر نزدیک شود. میدان قلعهقاسم به مساحت ۱۱۳ متر مربع با هدف تسهیل و روانسازی ترافیک شهری و ایمنی تردد شهروندان به بهرهبرداری رسید. اعتبار هزینه شده در فاز اول این پروژه ده و نیم میلیارد ریال است.
با هدف پرکردن اوقات فراغت شهروندان و افزایش نشاط اجتماعی، شهرداری زرینشهر، پروژه مسیر دوچرخهسواری «نشاط و تندرستی» را در پارک ساحلی با دو میلیارد و 700 میلیون ریال هزینه اجرا کرده است. با این طرح از ظرفیتهای ورزشی در حوزه صنعت سبز گردشگری بهره گرفته میشود و مدیریت شهری با توسعه فرهنگ استفاده از دوچرخه به جای خودرو، نشاط و تندرستی شهروندان در هوایی سالم را به ارمغان خواهد آورد. در فاز اول این پروژه، مسیر دوچرخهسواری به طول 1400 متر احداث شده و مطالعات لازم برای طراحی فاز دوم پروژه و تکمیل رینگ دوچرخهسواری به عمل آمده تا به زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی فاز دوم باشیم.
از آنجا که زرینشهر قدمت تاریخی دارد بالغ بر 35 درصد از محدوده شهری آن جزو بافت فرسوده به شمار میآید. امروز برخلاف سیاستهای شهرسازی، قسمت میانی و مرکزی شهر در حال فرسوده شدن و قسمت بیرونی رو به توسعه و نوسازی است. به همین دلیل مدیریت شهری، بازآفرینی بافت فرسوده را در دستور کار قرارداده و با زیرسازی و آسفالت معابر فرسوده شهری، کانیو و جدولگذاری معابر سطح شهر، کففرش پیادهروها و مواردی از این دست گامهای موثری برداشته است. گفتنی است؛ شهرداری زرینشهر برای این اقدامات در دو سال گذشته جمعاً بالغ بر 41 میلیارد و 200 میلیون ریال هزینه کرده است. لکهگیری، زیرسازی و آسفالت معابر سطح شهرجمعا به مساحت 60 هزار متر مربع و اجرای عملیات کانیو و جدولگذاری معابر به طول 6000 متر و اجرای کففرش به مساحت 10 هزار متر مربع از جمله اقدامات این حوزه بود.
شهرداری زرینشهر در دوره جدید با راهاندازی اداره سرمایهگذاری و تشکیل جلسات متعدد به دنبال ایجاد رونق اقتصادی در شهر و افزایش درآمد، سرانه شهروندی و بودجه شهرداری و توسعه و پیشرفت روزافزون شهر بود. یکی از فرصتهای سرمایهگذاری که به مرحله انعقاد قرارداد با سرمایهگذار بخش خصوصی رسید، نصب تابلوهای تبلیغاتی در شهر بود که نخستین قرارداد BOLT شهرداری زرینشهر محسوب میشود. این قرارداد شامل ساخت، اجاره، بهرهبرداری و انتقال تابلوهای تبلیغاتی شامل سه عدد تابلو بیلبورد، ۱۵ عدد تابلو استرابرد و ۲۳ عدد تابلو لایت باکس است که با حجم سرمایهگذاری هشت میلیارد ریال اجرا شده است. از دیگر پروژههای مهم و فرصتهای سرمایهگذاری شهر میتوان به احداث مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین، بازارچه پرندگان، رستوران پارک جوان، مجتمع خدمات رفاهی بینراهی، تکمیل مجموعه بزرگ پارکسوار زرینشهر و... اشاره کرد.
همگام با پیشرفت تکنولوژی و حرکت شهرهای مختلف جهان به سمت شهر هوشمند، شهرداری زرینشهر، خدمترسانی به شهروندان را از روشهای سنتی به سمت ارائه خدمات غیرحضوری سوق داده است. در همین راستا مدیریت شهری خطه طلایی ایران پس از تهیه سند راهبردی، با صرف اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال تأمین زیرساختهای مورد نیاز را در دستور کار قرارداده و با تأمین سرورهای اطلاعاتی، ایجاد زیرساختهای شبکههای ارتباطی، تهیه UPS و سوئیچ، خرید کابل و تجهیزات مورد نیاز، گامهای نخست دستیابی به شهرداری الکترونیک را مستحکم برداشته است. گامی مهم برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان.