درحالیکه گزارشها حاکی از جمعآوری تابلوهای شرکتهای کرهای تولید لوازمخانگی است، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازمخانگی میگوید: طی دو سال اخیر این شرکتها محصولی به بازار عرضه نمیکردند و فقط برای تبلیغ و حفظ بازار ایران هزینه میکردند.
اردیبهشتماه امسال مطالبی مبنیبر خروج برخی برندهای لوازم خانگی کرهای از ایران منتشر شد،؛ اما یک مقام مسئول در این شرکتها آن را تکذیب کرد. البته چند روز بعد مدیرکل صنایع فلزی و لوازمخانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت(صمت) نیز اعلام کرد که خطوط تولید شرکتهای سامسونگ و الجی (در ایران) هماکنون فعال است و این دو شرکت برای خروج از ایران برنامهای ندارند. اما حالا گزارشها حاکی از جمعآوری تابلوهای این دو شرکت از سطح شهر و فروشگاههاست. البته این همه ماجرا نیست! در این رابطه سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه شرکتهای کرهای نزدیک به دو سال است که به تبعیت از تحریمهای آمریکا شرکتهای ایرانی را تحریم کردهاند به ایسنا گفت: در این مدت شرکتهای کرهای مواد اولیه، قطعات و اجازه استفاده از لایسنس برند را به شرکتهایی که براساس قرارداد با شرکتهای کرهای الجی و سامسونگ در بخش لوازم خانگی سرمایهگذاری کرده بودند، ندادند. حمیدرضا غزنوی افزود: طی دو سال اخیر محصولات شرکتهای کرهای وارد نشده و تولیدکنندگان ایرانی که با برند آنها کار میکردند نیز تولید نداشتند.
سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازمخانگی، با بیان اینکه شرکتهای الجی و سامسونگ طی سالهای اخیر کالایی به بازار ایران عرضه نمیکردند تصریح کرد: این شرکتها به امید اینکه بازار جذاب ایران را از دست ندهند و با توجه به اینکه حتی برای نسل بعدی ما فرهنگسازی و برندسازی کرده بودند به امید روزی که تحریمها برداشته شود و دوباره به ایران برگردند، همچنان برای تبلیغات هزینه میکردند. وی با بیان اینکه شرکتهای کرهای در شرایط سخت مردم ایران را تنها گذاشتند، اظهار کرد: برندهای کرهای علاوه بر هزینه کردن برای تبلیغات، به صورت سازمان یافته از طریق قاچاق بازار ایران را تأمین میکردند که این موضوع، موجب شده بود در رقابت نابرابر، تولیدکنندگان ایرانی را زمینگیر کنند و حقوق دولتی و گمرکی دولت را نیز پرداخت نکنند. غزنوی،از سرمایهگذاری برای تولید لوازمخانگی «کیفی» به اندازه دو برابر نیاز داخلی خبر داد و گفت: مسئله اصلی این است که حل مشکلات تولیدکنندگان در برگزاری جلسات و گفتوگو خلاصه شده و حمایت اساسی در این بخش وجود ندارد. البته تیرماه امسال هم رئیس اتحادیه فروشندگان لوازمخانگی نسبت به بدعهدی کرهایها در تأمین مواد اولیه کارخانههای تولیدی در ایران گلایه کرده بود.
پایان کار الجی و سامسونگ در بازار لوازمخانگی ایران
بهدنبال قطع همکاری شرکتهای «الجی» و «سامسونگ» کرهجنوبی با شرکتهای ایرانی در ماههای گذشته متأثر از تحریمهای آمریکایی، آخرین تابلوهای این دو شرکت درحال جمعآوری از سطح شهر، فروشگاهها و مغازههاست و مشتریان و خانوادهها میتوانند محصولات جایگزین «سام» و «جیپلاس» را استفاده کنند. در این زمینه رئیس هیئت مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران گفت: پایین آوردن تابلوهای شرکت کرهای سامسونگ از مغازهها، چند وقتی است که آغاز شده و طی هفتههای آینده نخستین محصولات جایگزین سامسونگ با برند «سام» وارد بازار میشود. به گفته سیدعلیرضا موسویمجد، اکنون کارهای مقدماتی انجام و تولیدات آزمایشی آغاز شده است و تا پایان سال تلویزیون و مانیتور و از سال ۹۹ لباسشویی و یخچال تولیدی این شرکت به بازار عرضه خواهد شد. وی خاطرنشانکرد: مشتریان محصولات سامسونگ نگرانی نداشته باشند؛ زیرا خدمت گارانتی را تا هجده ماه پس از تاریخ نصب و خدمات پس از فروش را تا ۱۰سال پس از خرید دریافت خواهند کرد. رئیس هیئت مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران گفت: شرکتهای ایرانی با همه قدرت در راستای سیاستهای کشور در حرکت هستند تا خلأهای بازار لوازمخانگی پوشش داده شود. وی تاکیدکرد: هرچند حرکت کرهایها خوب نبود، اما برکت آن برای کشور حرکت در مسیر خودکفایی و ارتقای داخلیسازی بود و محصولات یاد شده از طریق منابع تأمین خارجی جایگزین با بهترین کیفیت مواد اولیه ساخته میشوند.
سیدمرتضی میری، رئیس اتحادیه صنف توزیعکنندگان لوازمخانگی ایران نیز در این زمینه گفت: پایین کشیده شدن تابلوهای سامسونگ و الجی، پیشنهاد این اتحادیه بود که در پی حرکت ناجوانمردانه کرهایها و تحویل ندادن جنس و مواد اولیه به شرکتهای ایرانی اتفاق افتاد.