
بهبهانه یک دیدار غیرمنتظره
تعداد بازدید : 2
استارت انتخاباتی یا عیادت اتفاقی؟!
نویسنده : راحیل رحمانی
«رونمایی از یک ائتلاف انتخاباتی جدید»؛ این خبری بود که وحیدیامینپور، داده و از یک جلسه محرمانه پشت درهای بسته با حضور دو چهره خبرساز، پردهبرداشته است که در صورت صحتداشتن، باید منتظر ورود یک جریان جدید به انتخابات باشیم؛ جریانی با رهبری ترکیب جالب قالیباف- احمدینژاد!
یامینپور که خبر جلسه این دو نفر را داده، دیدار آنها را «سازنده» و «روبهجلو» توصیف کرده است.
اکنون محتملترین پیشبینی این است که رئیسجمهور سابق و شهردار پیشین تهران، با لیست «نواصولگرایی» در قالب جریان سوم وارد گود انتخابات شوند.
«جاماندههای ائتلاف اصولگرایی» در حالی با یکدیگر دیدار داشتهاند که یکی از رسانهها روز گذشته مدعی شد این جلسه علیه لاریجانی بوده است! ائتلاف قالیباف با احمدینژاد علیه «لاریجانی» اگر درست باشد، قابل توجه و تأمل است؛ اما اینکه احمدینژاد حاضر شود با یک نفر ائتلاف کند که جای خود دارد!
البته محسن پیرهادی، چهره نزدیک به قالیباف، روایت دیگری از این دیدار دارد. پیرهادی در توئیتی نوشت: «خبر دیدار آقایان قالیباف و احمدینژاد مربوط به اواخر فروردینماه است. گویا آقای احمدینژاد چند جلسه مجمع نیامده بودند، آقای قالیباف پیگیری کردند و متوجه شدند ایشان بیمار هستند و با جمعی از دوستان به عیادت ایشان رفتند. یادمان باشد همه چیز در دنیا سیاستبازی، انتخابات و حاشیه نیست.» همین عیادت از احمدینژاد توسط قالیباف، قابل تأمل و توجه است!
****
خبر یامینپور، بهانهای شد تا نگاهی به گذشته بیندازیم؛ به روزهایی که از شباهتها و تفاوتهای «احمدینژاد» و «قالیباف» سخن گفته میشد. کلیدواژه حرفهای احمدینژاد «مدیریت جهانی» بود و آقای شهردار از «مدیریت جهادی» سخن میگفت. قالیباف وقتی لباس جهادی به تن میکرد، بیشتر به احمدینژاد شبیه میشد تا وقتی که با ساعت و عینک آفتابی مارک، کت و شلوار برند و حلقهای که در انگشتش خودنمایی میکرد، عکسهای تودل بروی انتخاباتی میگرفت تا هوادارانش او را «موبور» و «خوشگل» لقب بدهند!
شباهتهای مدیریتی آنان اما زیاد بود؛ هردو از ابتداییترین ساعات روز تا ساعات پایانی شب در دفتر کارشان مشغول به کار بودند حتی اگر نتیجه آن چیزی نبود که مردم میخواستند.
البته تفاوتهایی هم داشتند که کم نبود؛ قالیباف برخلاف احمدینژاد سعی میکرد (و احتمالاً میکند) تاحدودی به مشاورهها گوش کند، کمتر با رسانهها و افراد وارد نزاع شود، در ملأعام اتهامهایی تند متوجه دیگران نمیکند، ضمن آنکه به لحاظ ظاهری هم تفاوتی چشمگیر با احمدینژاد دارد و در وهلهای، ستاد انتخاباتی او سعی کرد تا میتواند از خصوصیت ظاهری مناسب او استفاده کند. (شاخصههایی که به آن اشاره شد.)
*****
رابطه آنان فرازونشیبهایی داشته است. احمدینژاد که از ابتدا تکلیف را روشن کرد و گفت؛ نه اصولگراست، نه رأی خود را مدیون اصولگرایان میداند و نه نیازی به حمایت آنها دارد. او در نقد یا حمایت از «قالیباف» بهعنوان یکی از چهرههای سرشناس این جریان هم هیچگاه سخن صریحی به میان نیاورده است. اما درباره اظهارنظرهای «قالیباف» درخصوص «احمدینژاد» و با مرور این اظهارنظرها، به نتایج جالبی میرسیم. چندسال قبل «انصافنیوز» یک فایل صوتی از سخنرانیهای شهردار پیشین تهران منتشر کرد که در این سخنرانی «قالیباف» درباره احمدینژاد میگوید: «شما تاریخ آقای احمدینژاد را نگاه کنید از قبل انقلاب و بعد انقلاب، هیچجا برای انقلاب یک سیلی که نخورده هیچ، یکجا بیدارخوابی هم برای انقلاب نکشیده. اگر کشیده بگین کجاست؟ آقای احمدینژاد جبهه و جنگ مطلقاً نبوده؛ اگر یک روز جبهه میبود پوسترهاش را به قد عالم میزد.» و جای دیگری میگوید: «به آقای احمدینژاد بهاندازه یک سرسوزن اعتقاد ندارم؛ ولی اگر مقامرهبری به من گفتند آقای قالیباف! آقای احمدینژاد حتماً باید دور بعد بشود، نه تنها ستادها را رها نمیکنیم، بلکه همه را مکلف میکنم به همین احمدینژادی که یک جو قبولش نداریم، رأی بدید؛ در این تردید نکنید.»
سپس اشاره میکند به بحثی که میان خودش و لاریجانی بوده و میگوید؛ در این بحث گفته «ایشان [احمدینژاد] رو آدم سالموصالحی در کار نمیدونم، انقلابی هم نمیشناسمش، راستگو هم در کارش نمیشناسم، سرباز ولایت هم نمیدونمش.» (حالا جالب است اگر صحت داشته باشد که آقای شهردار پیشین این بار با احمدینژاد علیه لاریجانی ائتلاف کرده است.)
اما دوسال پیش که قالیباف کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری شد، درکنار «ابراهیمرئیسی» به عنوان کاندیداهای جریان اصولگرایی از دولت احمدینژاد دفاع کرد و واکنش احمدینژاد به دفاع قالیباف، جالب بود. همان سال(1396) رسانهها از شباهت مواضع انتخاباتی قالیباف با احمدینژاد گفتند و نوشتند. بهویژه وقتی بحث 4درصدی و 96درصدیها را به راه انداخت. همان زمان احمدینژاد در جلسهای که با برخی اعضای دفترش شرکت کرده بود، در پاسخ به پرسش یکی از حاضران که درباره شباهت مواضع برخی نامزدها ازجمله قالیباف به مواضع او سخن میگفت، تصریح کرد: «اینها برای کسب رأی از سبد آرای ما این حرفها را میزنند، اما خودشان هم میدانند که اینکاره نیستند و فقط برای فریب مردم این حرفها را میزنند.»
حتی تمجید قالیباف از عملکرد دولت احمدینژاد هم نتوانست رئیسجمهور را از مواضع خودش برگرداند؛ حتی تعبیر عجیبی هم در این رابطه به کار برد: «به تعریف و تمجید این آقا نیازی نداریم؛ به قول امام راحل، اگر دشمنان شما از شما تعریف کردند به خودتان شک کنید.» این دو البته در حمله به دولت «روحانی» هماهنگ عمل کردهاند؛ حالا خبر جلسه مشترکی منتشر میشود که خروجی آن میتواند منجر به برهمخوردن معادلات شود. روایتهای مختلفی از این جلسه تاکنون مطرح شده و بهطورقطع طی روزهای آینده، تأییدوتکذیبهای دیگری هم مطرح خواهد شد.
سیاست همینقدر جالب و عجیب است؛ به اندازه ائتلاف «احمدینژاد- قالیباف» که البته گفته میشود فقط یک «عیادت» بوده؛ همین!