
در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان مطرح شد
تعداد بازدید : 5
شرکت پالایش نفت اصفهان در جایگاه دوم دریافت خوراک نفتخام
نویسنده : دریا قدرتی پور
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان (سهامی عام) با حضور 70 درصدی سهامداران، رئیسمجمع، مدیرعامل شرکت پالایش اصفهان، نماینده سازمان بورس و حسابرس مستقل و بازرس قانونی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما در این مجمع، مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با اعلام گزارشی از وضعیت این شرکت، درباره برنامهها و پروژههای در دست اجرا برای سهامداران اظهار داشت: شرکت در صنعت فراوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای فعالیت میکند و درحالحاضر 10 شرکت پالایشی کشور در این حوزه فعالیت دارند که بر اساس گزارشهای عملکرد شرکتهای پالایشی در سال 97 شرکت پالایش نفت اصفهان از نظر دریافت خوراک نفت خام و میعانات گازی، در جایگاه دوم قرار دارد.
«مرتضی ابراهیمی» افزود: این شرکت از منظر تولید محصولات نفت و گاز مقام نخست، گاز مایع مقام دوم، نفت سفید مقام سوم، نفت کوره مقام سوم و بنزین در مقام پنجم قرار دارد.
وی با اشاره به سهم 16درصدی پالایشگاه اصفهان در زمینه تولید گاز مایع در سال 97 اظهار داشت: سهم پالایشگاه اصفهان در تولید فرآیندها طی سال 97 به ترتیب در زمینه نفت سفید،17درصد، بنزین 12درصد، نفتگاز 20درصد و نفت کوره 15درصد بوده است.
وی، با بیان اینکه پالایشگاه در بهمنماه 1396 موفق به اخذ گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت انرژی50001 -ISOشده و در اسفندماه 97 گواهینامه آن تمدید شد اظهار داشت: در راستای پیادهسازی استاندارد، خطمشی انرژی تدوین شده و اهداف کلان و خرد و پژوهشهای برنامههای دستیابی به اهداف انرژی اولویتبندی شده شرکت پالایش نفت تعیین شده است تا طی پنج سال شاخص انرژی از مقدار سه هزار و 43 مگا ژول بر تن نفت خام به دو هزار و 366 مگا ژول بر تن نفتخام کاهش یابد.
ابراهیمی، با اعلام اینکه درمجموع طی سال 97 دو درصد از هزینه تولید کاسته شد که باتوجه به گردش مالی پالایشگاه رقم بزرگی است، افزود: در سال 97 پروژههای زیادی در پالایشگاه اجرا و حدود پنج پروژه راهاندازی شد. وی با یادآوری اینکه وقتی قرار شد پالایشگاه اصفهان راهاندازی شود، سه پیش فرض درنظر گرفته شده بود، توضیح داد: نخستین مورد تأمین آب از محل زایندهرود بود؛ به طوری که پالایشگاه 1100مترمکعب آب در ساعت میتوانست از زایندهرود برداشت کند و باتوجه به ظرفیت 200 هزار بشکهای پالایشگاه، حتی نصف این میزان استفاده میشد. وی اضافه کرد: پیش فرض دوم؛ ظرفیت پالایشگاه است که 200 هزار بشکه بود و الان به 360 هزار بشکه رساندهایم. قسمت سوم نیزکیفیت فرآوردهها بود؛ به طوری که وقتی پالایشگاه راهاندازی شد، بحث بنزین و اکتان آن اهمیت داشت. وی وضعیت پروژههای پالایشگاه اصفهان طی یکسال را قابل قبول ارزیابی و اظهارکرد: آنچه برای شرکت پالایش نفت اصفهان اهمیت دارد، نداشتن حادثه در شرکت است که خوشبختانه در سال 97 هیچگونه حادثه ناتوان کنندهای نداشتهایم و این یکی از مزیتهای بزرگ شرکت در سال گذشته است.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با بیان اینکه تعمیرات اساسی پالایشگاه اصفهان طبق هرسال انجام شده، منتها مزیتهایی نسبت به قبل داشته است، تصریح کرد: یکی از کارهای بزرگی که در شرکت پالایش نفت اصفهان برای اولین بار در کشور صورت گرفت، دست بردن در واحدهای آیزوماکس بوده که تأثیر بسزایی در سوددهی پالایشگاه داشته است. ازطرفی چون قرار بود واحد تقطیر پالایشگاه راهاندازی شود، تمام آیزوماکس مازاد را ذخیره کردیم و بدون کم کردن ظرفیت در مدار قرار گرفت که چندین میلیارد تومان به سود پالایشگاه شد. وی ادامه داد: در بخش بنزینسازی پالایشگاه هم کارهای زیادی انجام شد و درحال حاضر 25 هزار و 800 بشکه ظرفیت «آیزوماکس» است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان، با بیان اینکه با بروز خشکسالی و خشک شدن رودخانه زایندهرود، پروژههایی برای تأمین آب پالایشگاه اصفهان تعریف شده، گفت: ازجمله این پروژهها میتوان به تصفیه پساب شاهینشهر اشاره کرد. وی در رابطه با این پروژه توضیح داد: درراستای مصرف بهینه آب، خط انتقال، ایستگاه پمپاژ و تصفیهخانه پساب شهری در شرکت پالایش نفت اصفهان احداث شد. این پروژه که برای نخستینبار در کشور به منظور تصفیه و استفاده صنعتی از فاضلاب شهری در شرکت پالایش نفت اصفهان اجرا شد، با رویکرد کاهش مصرف منابع (آب شرب) با ظرفیت 750 متر مکعب درساعت راهاندازی شد. وی ادامه داد: با توجه به بحران آب در استان اصفهان، شرکت پالایش نفت اصفهان استفاده از پساب شهری را جهت تولید آب صنعتی مورد نیاز، طرحریزی و اجرا کرده است. بر اساس برنامهریزیها، انتقال و تصفیه پساب با همکاری دو شرکت توانمند داخلی در سه مرحله ساخت ایستگاه پمپاژ پساب در محل تصفیهخانه، احداث خط انتقال پساب به پالایشگاه و ساخت تصفیهخانه در محل این شرکت انجام گرفته، به طوری که ظرفیت تصفیه 750 متر مکعب برساعت پساب شهری را داراست. ابراهیمی خاطرنشان کرد: این پروژه ظرف مدت 24 ماه و صرف هزینهای بالغ بر یکصد میلیارد تومان در شرکت پالایش نفت اصفهان اجرا شد.
ابراهیمی، از راهاندازی سامانه پیشرفته «هیدروکام» در شرکت پالایش نفت اصفهان خبر داد و گفت: راهاندازی سامانه هیدروکام شرکت پالایش نفت اصفهان، نه تنها حاشیه اطمینان بهرهبرداری از کمپرسورهای بنزینسازی را افزایش داده، بلکه به کاهش گازهای آلایندهای نظیر CO۲ نیز کمک کرده است.
ابراهیمی گفت: در چشمانداز تعریف شده طی سال 94 تولید سوخت مطابق با استاندارد یورو 4 شد و اکنون هم بخش زیادی از تولید بنزین مطابق با استاندارد یورو 5 است.
وی گفت: طرح بهبود فرآیند با هدف تولید سوخت مطابق با استانداردهای روز دنیا، احداث واحدهای تقطیر 3 و گازمایع3 بهمنظور رفع تنگناهای عملیاتی و تولید محصولات میانی و نهایی با کیفیت مرغوبتر، از دیگر عملکردها در این راستا است.
مرتضی ابراهیمی بیان داشت: نفت کوره یکی از معضلات پالایشگاه است که اگر پالایش نشود، بهسمت تعطیلی پالایشگاه خواهیم رفت؛ بنابراین پروژههای ارتقای کیفیت فراوردهها از برنامههای آینده ما محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه در سال 2020 دیگر نباید نفت کورهای 3 داشته باشیم، تاکید کرد: امیدواریم با همت و تلاشی که انجام میشود و با پیشبینی که کردهایم، طی سال 1400 شرکت پالایش نفت اصفهان سرآمد شرکتهای نفتی بشود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان، در رابطه با بخشی از کمکهای بلاعوض شرکت در سال 97 در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی گفت: این کمکها شامل کمک به صندوق حمایت از بخش توسعه کشاورزی استان اصفهان، کمک به بازسازی مدرسه ادب سرپل ذهاب کرمانشاه، مساعدت در تکمیل برخی پروژههای عمرانی استان، کمک مالی جهت آزادی زندانیان غیرعمد در وجه ستاد دیه استان، خرید دستگاه تنفس مصنوعی بیمارستان گلدیس شاهینشهر، تأمین بخشی از هزینه همایش ملی حسابداری دانشگاه اصفهان، مساعدت جهت برگزاری اجلاس استانی نماز، حمایت از دومین کنگره ملی علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران، مساعدت در برگزاری مراسم اربعین حسینی در وجه ستاد اربعین شاهینشهر و میمه، هزینه تکمیل سالن کنفرانس نمونه دولتی دخترانه خیرساز دکترانصاری، حمایت از کنفرانس ملی جوش، بازرسی و آزمونهای غیرمخرب و حمایت مالی از رویداد ایده شو- شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان است که با هزینهای بالغ بر 293،322 میلیون ریال انجام شده است.
ابراهیمی، از جمله پروژههای فعال پیمانکاران اجرایی در پالایشگاه اصفهان را شامل احداث تصفیه گازوئیل، تکمیل مخازن، یوتیلیتی و آفسایت، احداث تقطیر 3، بویلرهای جدید و واحد آب DM، مدرنیزه ساختن سیستم برق پالایشگاه، خطوط ارتباطی مخازن بنزینسازی، احداث سکوهای بارگیری، احداث پست 33/230 کیلوولت، احداث ایستگاه پمپاژو سیستم تصفیهخانه پساب شاهینشهر، احداث یوتیلیتی پروژههای داخلی، فنسکشی و احداث جاده دسترسی اراضی شرقی و غربی، بازسازی برج خنککننده A، توسعه ساختمان مرکز سلامت و احداث آشیانه جهت آمبولانس و خودروی آتشنشانی، انجام مطالعات امکانسنجی و طراحی مفهومی اتصالبخش شمالی و جنوبی، احداث ایستگاه تقلیل فشار گاز طبیعی طرح بهبود فرآیند و بهینهسازی و احداث واحدهای RHU، دانست.
وی در رابطه با پروژههای فعال پیمانکاران MC و نظارت نیز گفت: مدیریت طرح تصفیه گازوئیل، مجری تقطیر 3، انجام عملیات بازرسی شخص ثالث کالاهای خرید خارجی و داخلی پالایشگاه، احداث پست 33/230 کیلووات و احداث خط انتقال 230 کیلووات از نیروگاه به پالایشگاه، از جمله این فعالیتهاست.
گفتنی است صورتهای مالی شرکت پالایش نفت اصفهان شامل ترازنامه به تاریخ 29 اسفندماه 1397 و صورتهای سود و زیان و جریان وجوه نقد برای سال مالی منتهی به تاریخ مزبور و یادداشتهای توضیحی توسط موسسه حسابرسی بهمند حسابرسی شده است.
مسئولیت تهیه صورتهای مالی یاد شده، طبق استانداردهای حسابداری با هیئتمدیره شرکت است. این مسئولیت شامل طراحی، اعمال و حفظ کنترلهای داخلی مربوط به تهیه صورتهای مالی است؛ بهگونهای که این صورتها عاری از تحریف با اهمیت ناشی از تقلب یا اشتباه باشد. مسئولیت موسسه حسابرسی بهمند و اظهارنظر نسبت به صورتهای مالی یادشده براساس حسابرسی انجام شده، طبق استانداردهای حسابرسی است. استانداردهای مزبور ایجاب میکند این موسسه الزامات آیین رفتار حرفهای را رعایت و حسابرسی را بهگونهای برنامهریزی و اجرا کند که از نبود تحریف با اهمیت در صورتهای مالی اطمینان معقول کسب شود. حسابرسی شامل اجرای روشهایی برای کسب شواهد حسابرسی درباره مبالغ و دیگر اطلاعات افشا شده در صورتهای مالی است. انتخاب روشهای حسابرسی به قضاوت حسابرس از جمله ارزیابی این خطرها کنترلهای داخلی مربوط به تهیه و ارائه صورتهای مالی به منظور طراحی روشهای حسابرسی مناسب شرایط موجود و نه به قصد اظهارنظر نسبت به اثربخشی کنترلهای داخلی واحد تجاری بررسی میشود. حسابرسی شامل ارزیابی مناسب بودن رویههای حسابداری استفاده شده و معقول بودن برآوردهای حسابداری انجام شده توسط هیئت مدیره، نیز ارزیابی کلیت ارائه صورتهای مالی است.این موسسه اعتقاد دارد که شواهد حسابرسی کسب شده برای اظهارنظر مشروط نسبت به صورتهای مالی، کافی و مناسب است. همچنین این موسسه بهعنوان بازرس قانونی مسئولیت دارد، موارد عدمرعایت الزامات قانونی مقرر در اصلاحیه قانون تجارت و مفاد اساسنامه شرکت و سایر موارد لازم را به مجمع عمومی عادی صاحبان سهام گزارش کند.در پایان این جلسه، سود نقدی به ازای هر سهم به مبلغ 800ریال تصویب شد که مورد تأیید قرار گرفت.