
سعودیها روح و روان نوجوانان را نشانه گرفتهاند
تعداد بازدید : 4
دیروز «نهنگآبی»، امروز «مریم»
نویسنده : مانا فکور
هنوز تب و تاب بازی «نهنگ آبی» فروکش نکرده که بازی دیگری به شکل گسترده در حال انتشار میان نسل نوجوان ماست.هرچند به گفته کارشناسان، این بازی چون بازی نهنگآبی مستقیما به سراغ کاربر نمیرود و از او نمیخواهد که به اطرافیان یا خودش صدمه بزند بلکه در این بازی برای کاربر فضایی پر از ترس و وحشت ایجاد کرده و اینقدر این فضا سنگین است که کاربر خود مجاب به انجام کارهای خطرناک میشود.
باور کردن این موضوع که یک بازی کامپیوتری میتواند باعث مرگ شود دور از ذهن همه بوده ولی متأسفانه این حقیقت تلخی است که البته خیلی از ما بزرگترها و والدین هنوز به باور اثرات مخرب و خطرناک اینگونه بازیها نرسیدهایم و بدون اطلاع از محتوای اینگونه بازیها و بدون دانش و سواد رسانهای و حتی نظارت بر نوع بازیها، کامپیوتر، لپتاپ، تبلت و گوشی هوشمند خود را در اختیار آنها گذاشته یا برای آنها وسایل و تجهیزات مستقلی تهیه میکنیم و با این اقدام تصور میکنیم وظیفه پدر و مادری خود را به نحو احسن انجام دادهایم و حالا یک والدین متجدد هستیم، اما غافل از اینکه عدهای در خارج از مرزهای جغرافیایی، اعتقادی و دینی ما اهدافی را برای خود تعریف کرده و برای رسیدن به آن از هر ابزاری چون بازیهای کودکانه و انیمیشن هم غفلت نکردهاند، برنامههایی که آن را با وجود تیمهای مجربی از روانشناس کودک، جامعهشناس، اساتید و فعالان رسانهای و... میسازند. اینکه ما در مقابل این تهاجم و شلیکهای پشت سر هم دشمن چه داریم و چه کردهایم موضوع این نگاره نیست، اما میطلبد والدین با کمی تحقیق و پرسوجو در مورد بازیهای مناسب فرزندان مواظبت خود را بیشتر کنند تا در آینده شاهد اتفاقاتی چون روانپریشی و خدای ناکرده مرگ یک نوجوان یا جوان نباشیم.
بازی مریم ساخت فردی با هویت سعودی است و اگر در تصاویر مختلف از محیط بازی دقت کرده باشیم، متوجه می شویم که زبان بازی، کاملا عربی بوده و در صورت عدم آشنایی با این زبان، بازی کردن کمی دشوار خواهد بود. البته زبان انگلیسی نیز در گیم پلی بازی وجود دارد که میتوان از آن استفاده کرد. اصلیترین شباهتی که باعث میشود بازی مریم و نهنگآبی هر دو در دسته بازیهای خطرناک قرار گیرند، ایجاد ترس، دلهره، وحشت و تهدید کاربر است.برخلاف بازی نهنگآبی که هیچ گیم پلی خاصی در محیط بازی وجود نداشت و مراحل بازی نهنگآبی در قالب یک سری دستورات طی 50 روز متوالی به صورت نوشتاری به کاربر داده می شد، در بازی مریم شاهد یک گیم پلی و خط سیر داستانی هستیم. داستان بازی از آنجایی شروع میشود که یک دختر جنگزده 9 ساله به نام مریم در جنگل گم شده است و از کاربر درخواست میکند تا او را به خانهاش برساند، اما در مسیر اتفاقات وحشتناکی را تجربه خواهد کرد و کاربر در حین اجرای بازی هیجان زیادی خواهد داشت.
موضوع بازی بیشتر در رابطه با اجنه و جنزدگی است و سراسر گیم پلی بازی، شاهد پخش صداهای ترسناک و رعبآور هستیم. در ابتدای بازی اطلاعات مختلفی از کاربر درخواست میشود که از جمله آنها میتوان به اسم کاربر، آدرس و اجازه دسترسی به صفحات مجازی اشاره داشت. البته تا زمانی که کاربر این اطلاعات را وارد نکند، اجازه بازی به او داده نخواهد شد.
آنچه سبب میشود این بازی را در زمره بازیهای خطرناک قرار دهیم، اتفاقاتی است که ممکن است بعد از اتمام بازی، گریبانگیر کاربر شود. به عنوان نمونه، پس از اتمام بازی، دقیقا در ساعت سه نصف شب، یک شماره ناشناس با شما تماس خواهد گرفت و عبارتی به معنی این که «ما با تو هنوز کار داریم» به صورت رباتی پخش خواهد شد. این عمل مکررا انجام خواهد شد و هر بار صداهای عجیبی برای کاربر پخش میشود تا کاربر را مجاب کند که او جنزده شده است. این نکته را نباید فراموش کنیم که گیم پلی بازی مریم بیشتر در رابطه با ارواح سرگردان و اجنه بوده و همین موضوع سبب میشود تا کاربرانی که دارای سن کمتر هستند، بیشتر وحشت کنند. طی تماسهای مختلف و گاه و بیگاه بازی نیز، شاهد همین موضوع هستیم و کاربر هر چه بیشتر مجاب میشود که با اجنه در ارتباط است. این موارد در نهایت منجر میشود تا کاربر دچار وحشت شده و دست به کارهایی همچون خودکشی بزند.
این بازی میتواند منجر به خودکشی شود
علی درویشی کارشناس فضای مجازی در خصوص بازی «مریم» که مدتی است بین نوجوانان رواج یافته است، هشدار داد و گفت: این بازی با اثرات مخربی که بر روی روح و روان کاربر کم سن خود میگذارد میتواند امنیت روانی و جانی او را به خطر انداخته و حتی باعث خودکشی شود. این بازی به «مریم» معروف است که بازیهایی مانند آن برای کشورهای شبیه کشور ما طراحی و ساخته میشوند تا به هدف خود که آسیبهای جدی روحی و روانی در نسل نوپاست، برسد.گاهی میشنویم این بازی باعث خودکشی نیز میشود مانند خبری که دو روز گذشته در کانالها و فضای مجازی مبنی بر مرگ یک جوان در یکی از شهرستانهای همدان بر اثر این بازی منتشر شد.
به گزارش فارس، وی در مورد اینکه چگونه یک بازی باعث حالات روحی منتهی به خودکشی میشود، اظهار کرد: متاسفانه بازی «مریم» بین نوجوانان رواج یافته و من چون با این قشر ارتباط نزدیکی دارم به دانشآموزان خود تذکر لازم را دادهام.درویشی با بیان اینکه دشمن تمام این نکات را به خوبی درک کرده و فهمیده سرمایهگذاری روی نوجوان خوب جواب میدهد، ادامه داد: دشمن اکنون بازیهایی طراحی کرده که اعصاب و روح و روان این نوجوانان معصوم را هدف قرار داده است. وی افزود: این اسم مقدس میتواند یک توجیهی برای والدین ایجاد کند، برای پسران به شکلی و برای دختران که از جنس خودشان است به شکل دیگر جذابیت دارد؛ این یعنی حتی برای اسم هم روانشناسی دقیق انجام میگیرد. این کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: والدین باید نظارت بسیار دقیق و زیادی بر فعالیت کودک و نوجوان خود در فضاهای مجازی و بازیها داشته باشند تا در آینده شاهد اتفاقات ناگواری نباشیم.درویشی با بیان اینکه باید باور کنیم دشمن برای آسیبرسانی به روح و روان فرزندان این سرزمین طراحیهای دقیقی انجام داده است، تأکید کرد: باید با شیوهها و روشهای مختلفی از فرزندان و سرمایههای این مرز و بوم محافظت و مواظبت کنیم.