
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان خبر داد:
تعداد بازدید : 1
خوداتکایی نیروگاه شهید مفتح، افتخاری برای کشور
عبدالمجید دیناورند در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا دهم خرداد ماه یک میلیون و ۱۳۸ مگاوات انرژی در این نیروگاه تولید شده است.
وی ادامه داد: ۲ درصد از ظرفیت تعیین شده برای تولید برق برعهده نیروگاه مفتح است، البته در ادوار گذشته این رقم تا پنج درصد نیز ثبت شده است.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان با بیان اینکه فعالیتهای تعمیراتی نیروگاه توسط متخصصان و کارکنان نیروگاه به انجام میرسد، افزود: در دوره اخیر تعمیرات، سه هزار و ۴۰۰ ساعت تعمیرات انجام شده است و در مجموعاً ۱۰۰ نفر نیرو به صورت شبانه روزی در این بخش مشغول خدمت بودند. گفت: زمانی برای کوچکترین تعمیرات نیروگاهی به متخصصان و تکنسینهای خارجی وابسته بودیم اما اکنون ایران جزو پنج کشور برتر سازنده توربین در دنیاست و در زمینه تعمیرات نیروگاههای حرارتی در منطقه نیز زبانزد است.دیناورند افزود: بسیاری از قطعات نیروگاهی در داخل کشور طراحی و ساخته میشوند و از این حیث نهمین کشور دنیا هستیم. دیناروند با بیان اینکه نیروگاه شهید مفتح سهم زیادی در برداشت آبهای زیرزمینی ندارد، افزود: سهم این نیروگاه از برداشت منابع زیرزمینی تنها یک درصد بوده است.
وی با بیان اینکه برج خشک ۲ نیروگاه دارای ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی است، اظهار کرد: با تکمیل این پروژه بین ۸۰ تا ۹۲ درصد از مصرف پساب در این واحد نیروگاهی کاسته میشود. این مسئول گفت: از سال ۹۵ با ایجاد خط اختصاصی پساب به نیروگاه، ۱۰۰ درصد مصرف نیروگاه از این طریق بوده است و در کنار آن ۲ حلقه چاه معمولی برای آب شرب نیروگاه مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت نیروگاه شهید مفتح همدان همچنین گفت: نیروگاهها اختیاری در رابطه با اعمال خاموشیها ندارند و وظیفهشان تولید برق است. وی افزود: در کنار کاشت و توزیع نهال به منظور حفظ محیط زیست، یک درصد از عواید فروش انرژی نیز در قالب عوارض آلایندگی پرداخت میشود.
دیناروند با دعوت از مردم برای رعایت الگوی مصرف و صرفه جویی در استفاده از انرژی، اظهار امیدواری کرد با توجه به این مهم و برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید شاهد رفع ناترازی در حوزه انرژی باشیم. وی اذعان کرد: ایران درحال حاضر جزء پنج کشور برتر در ساخت توربین نیروگاهی است و در خاورمیانه نیز رتبه نخست را دارد. ازنظر ظرفیت ساخت قطعات صنعت نیروگاهی، ما با بیش از 921 هزار قطعه درحال بهرهبرداری، نهمین کشور دنیا هستیم. براساس آمار موجود، حدود 91 درصد از قطعات مورد استفاده در نیروگاههای کشور، ساخت داخل هستند.مدیرعامل نیروگاه شهیدمفتح خاطرنشان کرد: ما به هیچ کشور خارجی نیاز نداریم. نیروگاه شهیدمفتح آمادگی کامل دارد تا به هرگونه چالشی پاسخ دهد و این یک واقعیت است. دیناروند توضیح داد: در ایران حتی روستاهای کوچک و دورافتادهای که امکان کشیدن خطوط برق جداگانه برای آنها وجود ندارد، به شبکه برق سراسری متصل شدهاند. این اتصال بهگونهای انجام شده که نیاز آن مناطق تأمین میشود؛ بدون اینکه تلفات قابل توجهی در شبکه رخ دهد. وی افزود: کل کشور به شبکه برق متصل است و برق تولیدشده توسط هر نیروگاه در هر نقطهای وارد مجموعهای از هادیها، یعنی سیمها و دکلها میشود. هر نیروگاهی که ولتاژ برق آن به شبکه متصل شود، انرژی تولیدی خود را به شبکه وارد میکند. این انرژی قابل ردیابی بهصورت نقطهای نیست؛ بلکه مدیریت آن در سازمانی مرکزی در تهران انجام میشود که زیرمجموعههایی در حوزه برق و توزیع در سراسر کشور دارد. مدیرعامل نیروگاه شهیدمفتح خاطرنشان کرد: تصمیمگیری درباره میزان مصرف برق در هر استان و مدیریت خاموشیها برعهده واحد دیسپاچینگ منطقهای است و بنده بهعنوان مدیرعامل نیروگاه از زمان و مکان خاموشیها اطلاعی ندارم.
دیناروند در ادامه تصریح کرد: وظیفه من این است که به اندازه ظرفیت تعیینشده که یکهزار مگاوات است، انرژی را به شبکه وارد کنم و این مسئولیت به بهترین شکل انجام میشود؛ نیروگاه ما با آمادگی بیش از 98 درصد در تمام ساعات سال فعالیت میکند که این رقم در سطح دنیا بینظیر است.
وی با اشاره به اهمیت رتبهبندی نیروگاهها، افزود: نیروگاه شهیدمفتح یکی از نیروگاههای برتر در میان نیروگاههای دولتی و خصوصی است و توان تولید مداوم یکهزار مگاوات را با آمادگی 98 درصد، دارد. مدیرعامل نیروگاه شهیدمفتح این را هم گفت که یک درصد از فروش انرژی نیروگاه بهعنوان عوارض آلایندگی به اداره دارایی استان پرداخت میشود، اما در مجموعه ما این پول بهصورت مستقیم پرداخت نمیشود؛ زمانی که این مبلغ به اداره دارایی پرداخت میشود، ردیابی نحوه تخصیص آن به شهرستانها و نحوه مصرف دقیقش، امکانپذیر نیست.مدیرعامل نیروگاه شهیدمفتح در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: این نیروگاه با تأمین حدود دو درصد از ظرفیت اسمی شبکه برق کشور و پوشش پنج درصد از نیاز انرژی در زمان اوج بار سال گذشته، بهعنوان یکی از نیروگاههای شاخص و با آمادگی بالای کشور شناخته میشود. دیناروند با تأکید بر اهمیت نقش نیروگاهها در شبکه سراسری برق، توضیح داد: تولید برق در نیروگاهها وارد شبکه ملی میشود و از طریق خطوط انتقال و توزیع به مصرفکنندگان سراسر کشور میرسد؛ به همین دلیل ردیابی دقیق محل مصرف برق تولیدی هر نیروگاه ممکن نیست و مدیریت توزیع برق بهصورت متمرکز در تهران و استانها انجام میشود.وی همچنین درباره مصرف آب در نیروگاه گفت: نیروگاه شهیدمفتح با مدیریت مصرف بهینه، سالانه حدود 650 میلیون متر مکعب آب را برای تولید برق استفاده میکند و از طریق سامانههای تصفیه پیشرفته، پسابهای صنعتی و انسانی را بازتصفیه کرده و به منابع آبی بازمیگرداند تا هم محیط زیست حفظ و هم مصرف آب بهینه شود
رشد 14 درصدی تولید برق و اتمام فصل تعمیرات سخت در نیروگاه شهیدمفتح
معاون تولید نیروگاه شهیدمفتح نیز با اشاره به پشت سر گذاشتن فصل تعمیراتی سخت، بیان کرد: با افتخار اعلام میکنم که ما فصل تعمیراتی بسیار دشواری را پشت سر گذاشتیم. همکاران بخشهای پشتیبانی، فنی و مهندسی بهدلیل سرمای زمستان، مقداری عقب افتادند و تعمیراتی که قرار بود زودتر انجام شود، به اواخر اسفندماه موکول شد.
پژمان اختری ادامه داد: فصل تعمیرات ما از اواخر اسفندماه شروع شد و همزمان با ماه رمضان و تعطیلات سال نو بود، اما خوشبختانه با درایت، تلاش، کوشش و برنامهریزی منسجم همکاران و مجموعه، توانستیم بیش از 96 درصد، حتی شاید تا 99 درصد تعمیرات را با موفقیت انجام دهیم.
وی افزود: اثرات این اقدامات بهسرعت در تولید مشاهده شد. در تاریخ پنجم خردادماه، نسبت به پنجم خردادماه سال گذشته، بیش از 14 درصد افزایش تولید داشتیم. با توجه به اینکه فصل تعمیرات بسیار فشرده بود، در 70 روز نخست سال نسبت به 70 روز نخست سال 1403، رشد 14 درصدی تولید را ثبت کردیم که تقریباً مطابق با پیشبینیهای انجامشده بود.
معاون تولید نیروگاه شهید مفتح تأکید کرد: ما تقریباً اکثر رکوردهای تولید سال گذشته را پشت سر گذاشتیم و نیروگاه در مسیر درست تعمیرات، تولید و بهرهوری قرار دارد.
اختری همچنین اظهار کرد: تلاش ما این است که صددرصد ظرفیت تولید خود را در تابستان بهکار گیریم و این کار را انجام خواهیم داد، اما باید بگویم که برخی مسائل خارج از کنترل ما هستند.وی به الگوی مصرف برق در طول روز اشاره کرد و گفت: در 24 ساعت، سه بازه مصرفی داریم که بازه اوج مصرف از ساعت 11 صبح تا سه بعدازظهر است. خواهش ما این بوده که فرهنگسازی شده و در این ساعات از لوازم پُرمصرف کمتر استفاده شود. این موضوع ازنظر هزینه برای مصرفکننده نیز صرفه اقتصادی ندارد. معاون تولید نیروگاه شهیدمفتح در ادامه افزود: برای مثال استفاده از لباسشویی در این ساعات، به شبکه فشار وارد میکند؛ تلاش ما بر ادامه روند صرفهجویی در مصرف است.اختری درباره اقدامات نیروگاه برای مدیریت مصرف گفت: ما قطعاً در زمینه صرفهجویی مصرف برنامه داریم و با تغییراتی که در برجهای خنککننده و همچنین در نحوه رژیم شیمیایی انجام دادهایم، درصدد مدیریت بهتر مصرف هستیم.
وی در پایان سخنانش اظهار کرد: برای ما هزینهها مهم است؛ چراکه باید سوخت و نیرو تولید کنیم، اما خوشبختانه مسئولین خوبی داریم که حمایت میکنند. در 60 روز اردیبهشت تا اول خردادماه، یک میلیون و 138 هزار مگاوات ساعت تولید داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 13.83 درصد رشد داشته است.