مخالفت اسرائیل با اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک برای غزه
وزیر ارتباطات اسرائیل ضمن مخالفت با اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک برای غزه گفت این وزارتخانه همه تماس هایش با شرکت استارلینک (شرکت ارائه خدمات ماهواره ای) را قطع می کند.
اسرائیل ، اینترنت موبایل و تماس های تلفن ثابت و موبایلی را در غزه از روز جمعه گذشته و همزمان با آغاز حملات زمینی به این منطقه قطع کرده بود اما از امروز اینترنت و خدمات تلفن در غزه در حال بازگشت است.
شرکت ارتباطات فلسطین - جوال دیروز اعلام کرد خدمات تلفن موبایل و اینترنت به شکل تدریجی در غزه در حال بازگشت است.
این شرکت در توییتر نوشت: " خدمات تلفن ثابت، موبایل و اینترنت به شکل تدریجی در حال بازگشت در منطقه غزه است. این خدمات در روز جمعه در نتیجه تجاوز قطع شده بود".
شرکت ارتباطات فلسطین اضافه کرد: درباره شبکه داخلی منطقه غزه به رغم خطرناکی وضعیت میدانی ، نیروهای فنی در حال فعالیت برای اصلاح آسیب ها به شبکه ها هستند.
منطقه غزه جمعه گذشته همزمان با حمله زمینی محدود ارتش اسرائیل ، شاهد قطع کامل اینترنت و تماس های موبایلی بود.
دیروز شنبه هم ایلان ماسک کارآفرین و مالک شرکت اینترنت ماهواره ای استارلینک گفت که تصمیم گرفته اینترنت ماهواره ای را برای امدادگران در غزه متصل کند.
او در ایکس (توییتر ) نوشت سرویس اینترنت از طریق ماهواره های شرکت استارلینک برای سازمان های امدادرسانی به رسمیت شناخته شده بین المللی در منطقه غزه راه اندازی می شود.
در واکنش به این تصمیم ، وزیر ارتباطات اسرائیل (شلمو کرعی) ضمن مخالفت با برقراری اینترنت ماهواره ای برای غزه گفت که تل آویو از همه وسایل برای منع ایلان ماسک از اتصال اینترنت ماهواره ای در غزه استفاده خواهد کرد.
او گفت که وزارت ارتباطات اسرائیل هر گونه تماس با شرکت استارلینک را قطع خواهد کرد.
رویترز :
مذاکرات بین حماس و اسرائیل با میانجیگری قطر ادامه دارد
قطر بیش از سه هفته است که در پشت صحنه تلاشهای دیپلماتیک انجام میدهد و با مقامات حماس و اسرائیل برای آزادی بیش از ۲۰۰ اسیر در دست حماس صحبت میکند.
گزارشهای رسانهای حاکی از آن است که با وجود تشدید حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مذاکرات با میانجیگری قطر بین تلآویو و حماس با هدف آرام کردن اوضاع در غزه روز شنبه ادامه یافت.
رویترز به نقل از یک منبع ناشناس اعلام کرد که مذاکرات شکست نخورده است، اما با سرعت بسیار پایینتری نسبت به قبل از تشدید تنشها و عملیات زمینی که از عصر جمعه آغاز شد، انجام میشود.
قطر بیش از سه هفته است که در پشت صحنه تلاشهای دیپلماتیک انجام میدهد و با مقامات حماس و رژیم صهیونیستی برای آزادی بیش از ۲۰۰ اسیر در دست حماس صحبت میکند.
میانجیگری این کشور منجر به آزادی دو اسیر آمریکایی، یک مادر و دختر و دو زن مسن صهیونیست شد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز شنبه گفت که تلاشها برای آزادی اسرا حتی در زمان حمله زمینی به غزه ادامه خواهد داشت.
از آن طرف یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در نوار غزه، در اولین اظهار نظرش بعد از آغاز نبرد طوفان الاقصی در روز هفتم اکتبر اعلام کرد که این جنبش آماده توافق فوری با رژیم صهیونیستی بر سر تبادل اسرا است.
او گفت که بر اساس این توافق، تمام اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی باید آزاد شوند و در مقابل تمام اسرای اسرائیلی نزد مقاومت آزاد خواهند شد.
السنوار خاطرنشان کرد: از تمام سازمانهای مربوط به اسرا میخواهم که فهرستی از همه اسرای زن و مرد فلسطینی تهیه کنند و برای مرحله آتی آماده باشند.
پیش از این ابوعبیده، سخنگوی گردانهای عزالدین قسام، تاکید کرده بود "تماسهایی در پرونده اسرا صورت گرفت و فرصتی برای رسیدن به توافق وجود داشت، اما دشمن وقتکشی کرد. اگر دشمن میخواهد که پرونده اسرا یکباره بسته شود، ما برای آن آماده هستیم، اما اگر میخواهد راه دیگری را طی و این پرونده را جدا کند ما برای این سناریو هم آمادهایم."