
وزیر میراثفرهنگی ، گردشگری و صنایعدستی:
تعداد بازدید : 7
گردشگری کلید حل مشکلات کشور است امروز راهی به جز وحدت نداریم
نویسنده : دریا وفایی / گروه پارلمانی
وزیر میراثفرهنگی ، گردشگری و صنایعدستی در همایش گرامی داشت روز جهانی گردشگری گفت: گردشگری کلید حل مشکلات کشور است. امروز اگر مجموعهای از تنگناها مطرح است اعتقاد ما این است که کلید حل همه مشکلات میتواند گردشگری باشد. گردشگری حق همه مردم دنیا است و یک بازی برد برد است. به همین دلیل در تعامل با مسئولان کشورهای مختلف اعتقاد داریم همه باید سود ببرند و منتفع شوند.
عزت لله ضرغامی افزود: امروز اگر مجموعهای از تنگناها مطرح است معتقدیم که کلید حل همه مشکلات میتواند گردشگری باشد. خوشبختانه در طول این مدت تلاشهایی کردیم که مسئولان و تصمیمگیران متوجه این اهمیت شدند و یک هم زبانی مشترک پیدا کردیم. امروز طرح و مطالبهای از مجلس، دولت و قوه قضاییه نداریم مگر این که با پاسخ مثبت روبه رو شویم و این اتفاق بسیار خوبی است.
وی اضافه کرد: معتقدیم که درآمد گردشگری باید جایگزین نفت شود، البته در حال حاضر در حوزه گردشگری حجم سرمایهگذاری ما کم است و باید افزایش یابد. ما نتوانستیم هنوز درصد قابل قبولی از درآمدهای عمومی را به تامین زیرساختهای گردشگری اختصاص دهیم. به همین دلیل دربدیهیترین مسائل مانند سرویسهای بهداشتی ورود پیدا میکنیم.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین با اشاره به ظرفیتهای مساجد و نمازخانهها خصوصاً مجموعههای بینراهی، افزود: مساجد و نمازخانهها میتوانند در خدمت گردشگران قرار گیرند و مردم در سفرها با مراجعه به این اماکن نماز خود را اقامه کنند. درهای مساجد در خیلی جاها بسته است.
ضرغامی بیان داشت: اساس فعالیت ما بهعنوان مسئول، خدمت به مردم است. ما چه جایگاهی داریم که اگر بخواهیم مسئول سرویسهای بهداشتی باشیم، بگویند کسر شأن ماست. موضوع سرویسهای بهداشتی مهم است. مدیران ما باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.
راهی جز وحدت، گفتوگو و همدلی نداریم
او در ادامه یادآور شد: ما در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهعنوان یک دستگاه فرابخشی نیاز داریم که خط شکنی کنیم. برخی از این خط شکنیها را انجام میدهیم و هزینهاش را هم میدهیم، اینها برای دفاع از گردشگری است. نگران چیزی هم نیستیم چون برای مردم داریم کار میکنیم.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تاکید کرد: راهی جزو وحدت، گفت و گو و همدلی نداریم. با حذف کردنها به جایی نمیرسیم. من از صنوف درخواست دارم در این حوزه همت کنند. از نظر ما تشکلهای حوزه گردشگری تفاوتی ندارند و وحدت بین تشکلها برقرار شود.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود به اهمیت تهران اشاره کرد و افزود: تهران دارای ظرفیتهای زیادی در حوزه گردشگری است، خصوصاً تهران قدیم بسیار دیدنی است و باید آنها را به مردم به خوبی معرفی کنیم.
توجه ویژه به گردشگری در برنامه هفتم توسعه
محمدرضا دشتی اردکانی رئیس فراکسیون میراثفرهنگی، زیارت و گردشگری مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی گفت: سه حوزه ماموریتی این وزارتخانه و از جمله گردشگری موضوعی فراقوهای است و تنها مربوط به قوه مجریه نیست و همه باید برای توسعه صنعت گردشگری کمک کنند.
رئیس فراکسیون میراثفرهنگی، زیارت و گردشگری مجلس شورای اسلامی افزود: گردشگری به حوزه میراثفرهنگی گره خورده است و از همین فرصت استفاده میکنم و از ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای ایرانی قدردانی میکنم. متاسفانه ما نتوانستیم در این باره تبلیغات خوبی داشته باشیم که چه اتفاق بزرگی در دنیا افتاد. او ادامه داد: حوزه گردشگری و صنایعدستی دو بال حوزه میراثفرهنگی هستند و این سه حوزه بسیار بسیار برای همه ما اهمیت دارد.
دشتی اردکانی بیان داشت: در برنامه توسعه هفتم دو ماده ۸۳ و ۸۴ مربوط به این وزارتخانه داریم که فقط ماده ۸۳ این برنامه ۱۰ بند دارد که اجرایی شدن این بندها میتواند به توسعه گردشگری کمک کند. اعتقاد من این است که این حوزه باید دیده شود خوشبختانه شاهد این هستیم که هفته گذشته رئیس قوه قضائیه به محل موزه ملی ایران رفت و در نشستی با وزیر، معاونان و مدیران به بررسی موضوعات این وزارتخانه پرداخت. این موضوع از این جهت مهم است که رئیس قوه قضائیه اولین بار در چنین نشستی شرکت کرده بود.
صدور بیرویه مجوزها بلای جان حوزه گردشگری استحرمتالله رفیعی رئیس انجمن دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز در این نشست گفت: مظلومترین، بهترین، کوشاترین و کمتوقعترین قشر در حوزه گردشگری، فعالان دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی است که در طول این سالها با پشتکار و با اخلاص در این حوزه فعالیت دارند.
وی افزود: یکی از معضلات ما موضوع مالیاتهاست که قبلا هم در این باره بارها صحبت کردیم با این حال باز شاهد دریافت مالیاتهای سنگین از دفاتر هستیم و این به خاطرعدم آشنایی ممیزان مالیاتی با دفاتر خدمات مسافرتی است.
رفیعی اضافه کرد: خوشبختانه شاهد اتفاقات بزرگی در حوزه میراثفرهنگی هستیم که بهعنوان مثال درهمین یک ماه گذشته شاهد بازگشت الواح هخامنشی و ثبت جهانی ۵۴ کاروانسرای ایرانی هستیم که به طور حتم میتواند به توسعه گردشگری نیز کمک کند.
رئیس انجمن دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران درباره افزایش درخواست مجوزهای گردشگری نیز خاطرنشان کرد: صدور بیرویه مجوزها بلای جان حوزه گردشگری است و درخواست ما این است که در این باره تجدیدنظر شود و سیاستها مجددا بررسی شوند.