
آیین روز کتابخانه گردی در استان مرکزی برگزار شد:
تعداد بازدید : 3
تکمیل کتابخانه مرکزی اراک با جدیت در دستور کار
نویسنده : رضوان داوودی جم / گروه استانها
آیین روز کتابخانه گردی استان مرکزی با حضور مسئولان و شهروندان در کتابخانه عمومی آیت الله اراکی شهر اراک برگزار شد. همزمان با نوزدهمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور طرح ملی کتابخانه گردی با حضور مسئولان، شهروندان، هنرمندان و دانش آموزان در کتابخانه عمومی آیت الله اراکی شهر اراک برگزار شد.
مجتبی آل یاسین، معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری مرکزی در حاشیه مراسم روز کتابخانهگردی با اشاره به پروژه در حال ساخت کتابخانه مرکزی استان مرکزی بیان کرد: از تأکیدات استاندار مرکزی تکمیل هرچه سریعتر این مجموعه و استفاده از فضای آن فقط برای کتاب و کتابخوانی است.
وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد جدید مدیر کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی در موضوعات فرهنگی، قطعاً استفاده بهینهای از کتابخانه مرکزی بهعمل خواهد آمد. معاون توسعه، مدیریت و منابع انسانی استانداری مرکزی با اشاره به شعار اهدای کتاب، اهدای دانایی گفت: کتاب خوب بهترین تغذیه برای روح و ذهن آدمی است و میتواند بهترین هدیه برای سنین مختلف باشد.
آل یاسین با بیان اینکه کتاب معجزه حضرت رسول اکرم (ص) است، افزود: این مهم جایگاه کتاب را به خوبی نشان میدهد، در عصر کنونی تاکنون هیچ ابزاری نتوانسته است جای کتاب را بگیرد و باید زمینهای فراهم شود تا کتابهای خوب در اختیار علاقهمندان قرار داده شود.
وی ضمن بازدید از بخشهای مختلف کتابخانه عمومی آیت الله اراکی شهر اراک اظهار داشت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص ترویج کتاب و کتابخوانی باید این مهم سرلوحه همه مسئولان قرار بگیرد و همه آنها در راستای وظایف خود به ترویج کتاب و کتابخوانی بپردازند.
-
کتاب پیشران فکری و معرفتی تاثیرگذار در زندگی اجتماعی است
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه فرهنگ کتاب فرهنگ دانایی، نخبگی و فرهنگ پیشرفت توسعه و آبادی است گفت: اگر کتاب در زندگی اجتماعی وارد شود به عنوان یک پیشران فکری و معرفتی میتواند تأثیر بسزایی در همه سطوح زندگی افراد بگذارد.
سینا دلشادی در مراسم کتابخانهگردی که به مناسبت نوزدهمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانهها برگزار شد اظهار کرد: کتاب باید از کنج کتابخانهها و قفسهها خارج شود و به دست مردم برسد، با اقدامات ارزشمند مدیرکل کتابخانههای استان مرکزی تلاش برای اینکه کتابخانهها قرائتخانه نباشد و به محلی برای تبادل فرهنگی تبدیل شود، به خوبی شکل گرفته و در حال جراست.
وی افزود: کتاب باید وارد عرصههای مختلف زندگی، خصوصاً زندگی اجتماعی مردم شود تا زمینه مناسبی برای آموزش، تربیت و رشد افراد مختلف ایجاد کند و در اینصورت است که ما رسالت خود را به خوبی انجام دادیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد: به خاطر تأثیری که کتاب در ذهن مخاطب میگذارد علیرغم وجود همه رقبای رسانهای که امروز برای کتابخوانی وجود دارد هیچچیز جای کتاب را نمیگیرد.
دلشادی با بیان اینکه تفاوت کتاب با سایر رسانهها در این است که ما با کتاب تعامل داریم گفت: وجود همین تعامل است که باعث فراگیری و رشد میشود چرا که در بسیاری از رسانهها ما به عنوان مخاطب منفعل هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به جذابیتهایی که رسانههای مختلف اعم از دیجیتال، فضای مجازی، اینترنت و ... دارد برای اینکه بتوانیم علاقهمندی مخاطب را به کتاب افزایش داده و اجازه ندهیم فرهنگ کتابخوانی در این هجمههای رسانهای گم بشود، این است که لذت کتابخوانی را به مخاطب منتقل کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: برای دستیابی به این مهم باید زمینهای فراهم شود تا در فضاهای جمعی و با همدیگر کتاب بخوانیم اگر بتوانیم فضاهای جمعی و عمومی را ایجاد کنیم لذت کتاب خواندن افزایش پیدا میکند و در اینصورت دیگر افراد هم در خلوت خود کتاب را نسبت به سایر رسانهها انتخاب خواهند کرد.
دلشادی با اشاره به پروژه در دست اقدام کتابخانه مرکزی استان مرکزی افزود: این مرکز قطعاً یکی از بهترین کتابخانههای مرکزی سراسر کشور خواهد بود و با توجه به اینکه تکمیل و تحویل پروژههای نیمهتمام از اولویتهای دولت سیزدهم است تلاش داریم با تأمین اعتبارات از محل اعتبارات سفر ریاستجمهور و بخشی هم از طریق استان ظرف یکی دو سال آینده به بهرهبرداری برسد.
-
ظرفیت دهیاریها را برای ایجاد کتابخانه در روستاها بسیج میکنیم
فرماندار اراک در آیین روز ملی کتابخانه گردی در کتابخانه عمومی آیت الله اراکی شهر اراک اظهار کرد گفت: تمام ظرفیت دهیاریها را برای ایجاد کتابخانه در روستاها به میدان خواهیم آورد.
امیر هادی گفت: فرهنگ کتاب و کتابخوانی از دیرباز در جامعه و بین اقشار فرهنگی و فرهنگ دوست وجود داشته و همچنان نیز شاهد استقبال اهالی کتاب و کتابخوانی از کتابخانهها هستیم، اما توسعه فرهنگ کتابخانه نیازمند فرهنگسازی است و باید بسترهای آشتی همه خانوادهها با کتاب را فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: با وجود فضای مجازی و تکنیکهای نوین، جایگاه ساختار فیزیکی کتاب کمرنگ شده که لازم است با بهرهگیری از ابزارهای جدید از جمله کتاب الکترونیکی مردم را به سمت مطالعه سوق داد.
فرماندار اراک با بیان اینکه ارتقای سطح فرهنگ جامعه با ارتقای مطالعه و کتابخوانی رقم میخورد، بیان کرد: برای ارتقای سطح فرهنگ جامعه چارهای جز ارتقای سطح مطالعه نداریم که ضروری است برای این مهم برنامهریزی صورت گیرد.
هادی با اشاره به ایجاد بسترهای کتابخوانی در اراک گفت: اعلام کردهایم که تمام ظرفیت دهیاریها را برای ایجاد کتابخانه در روستاها و تمام ظرفیت شهرداریها را برای ایجاد کتابخانه در نقاط شهری شهرستان اراک به میدان خواهیم آورد.
وی همچنین با مثبت ارزیابی کردن عملکرد چند ماهه مدیریت جدید اداره کل کتابخانههای عمومی استان مرکزی بیان کرد: اقدامات مثبت انجام شده نوید بخش توسعه کتابخانه و افزایش کتابخوانی در استان است.