
مدیر گروه جهادی طرح خیرین سواد رسانهای خبرداد:
تعداد بازدید : 0
آموزش سواد رسانهای و ایجاد اشتغال برای دانش آموزان
سال ۹۸ با مصوبه مجلس مدرک ICDL جزو مدارک واجب ضمن خدمت و استخدامیها قرار گرفت و سبب شد خیلیها به دنبال مدرک غیررسمی بروند. این موضوع عاملی شد تا عدهای دورهم جمع شوند و باهدف ترویج سواد رسانهای و آموزش مباحث مربوط به حوزه کامپیوتر و ارتباطات، دانش آموزان بهویژه در مناطق محروم را برای آیندهای روشن آماده کنند.
محمد سرلک مدیر جوان گروه جهادی طرح خیرین سواد رسانهای که از سال 98 با ابداع این طرح اقدام به خدمترسانی به جامعه دانشآموزی کرده دراینباره میگوید: هدف از اجرای این طرح، توانمندسازی دانش آموزان مناطق مختلف در رشتههای مرتبط با کامپیوتر مانند فتوشاپ، ICDL و غیره بود.
وی اضافه میکند: با توجه به اینکه رسانه و سواد رسانه را از کلاس ششم با بعد داریم و از سوی دیگر با توسعه و گسترش فنّاوری در زندگی بشر، تصمیم گرفتیم نهتنها برای مناطق محروم بلکه برای دانش آموزان و دانشجویان مستعد نیز برنامه آموزش هدفمند داشته باشیم.
این خیر جوان بیستوسهساله با اشاره به نحوه شروع کار مجموعهاش میافزاید: در مرحله اول که مجوزات لازم برای کار رسمی را نداشتیم، از کمیته امداد، بهزیستی و خانههای مهربانی و افرادی که میتوانستیم توجهشان را جلب کنیم، اما به تعداد کم، کار را شروع کردیم.
وی اظهار میکند: در سال تحصیلی 1401-1402 که خطر کرونا کاهش پیدا کرد و مدارس بعد از دو سال بازگشایی شدند، ابتدا بهصورت آزمایشی با شورای شهر زیار و سید رسول داودی شهردار این شهر و پسازآن با آموزشوپرورش ناحیه شش اصفهان شروع کار آموزش را آغاز کردیم. حدود ۳۰۰ نفر در شهر زیار بهصورت رایگان آموزش دیدند و فقط هزینه مدرک از آنها اخذ شد.
سرلک تصریح میکند: گزیده کار شهر زیار را به دکتر دهقانی مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۶ ارائه دادیم که مورد استقبال واقع شد و بهصورت آزمایشی وارد هشت مدرسه این ناحیه شدیم؛ از هر مدرسه ۲۵۰ تا ۳۰۰ دانشآموز تحت آموزش قرار گرفتند. البته به دلیل اینکه این مدارس از امکانات مناسب و کافی برخوردار نبودند، در قالب طرح خیرین، این مدارس را بهصورت رایگان مجهز به سایت کامپیوتر کردیم.
وی یادآور میشود: این دورهها در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم برگزار و در ادامه ناحیه چهار نیز به کارهای ما اضافه شد؛ درنهایت در هر دوره ۴۰۰۰ دانشآموز از آموزش رایگان ما بهرهمند شدند و تنها هزینه 175 هراز تومان برای مقطع ابتدایی و 185 هزار تومان مقطعه متوسطه اول و دوم برای اخذ مدرک از آنها دریافت شد.
مدیر گروه جهادی طرح خیرین سواد رسانهای خاطرنشان میکند: با همکاری دانشگاه اشرفی اصفهانی سپاهان شهر و دانشگاه سمیه نجفآباد اقدام به تربیت مدرس کامپیوتر در بین دانشجویان این حوزه کردیم و سبب اشتغالزایی نزدیک به 20 دانشجو شدیم؛ 30 دانشجوی دیگر نیز تحت آموزش هستند.
وی ادامه میدهد: به دلیل قرار گرفتن 20 ساعت آموزش مهارتی در برنامه کلاسی دانش آموزان، امکان خرید اقساطی کامپیوتر با نرخ دولتی برای خانوادههای بیبضاعت و کمبضاعت را فراهم ساختیم.
سرلک خاطرنشان میکند: از مهرماه امسال با آموزش حدود 1500 دانشآموز کار را شروع کردیم و تا این لحظه 5600 نفر از محصلین مدارس در دورههای ICDL ما شرکت کردهاند.
دانش آموزان در مقطع ابتدایی دوره ICDL school و برای دوره متوسطه اول و دوم دوره ICDLprofile را میآموزند. این طرح جدای از مدارس اصفهان، بهزودی در مدارس کرمان و دیگر شهرها اجرا خواهد شد.
تا این لحظه به گفته مدیر گروه جهادی طرح خیرین سواد رسانهای و مدیر طرح خیرین سواد رسانهای حدود ۲۵ مدارس استان اصفهان را به سایت کامپیوتر مجهز کرده و پیشبینی کردهاند که تا 5 سال آینده همه مدارس استان را به چنین سایتی مجهز کنند.
طرح خیرین در حوزه سواد رسانه دست یاری خیرین و مسئولان استانی سراسر کشور را برای همراهی و همکاری میفشارد و آمادگی دارد تا این طرح را در هرکجای ایران اجرایی کند. گفتنی است مدرک از بنیاد ICDL جمهوری اسلامی صادر میشود.