
گفت و گوی اختصاصی با استاد عالی حوزه؛
تعداد بازدید : 4
علم و عمل خود مردم را به مساجد و معنویت سوق دهید
نویسنده : علی عبدالعلی زاده / گروه استانها
استاد عالی حوزه در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار ما گفت: در شرایط کنونی جامعه، روحانیت باید به جد، مسئله امر به معروف و نهی از منکر را رواج دهند و جلوی انحرافات فرهنگی و دینی را بگیرند.
استاد فقیه سید حسن هدایتی نهند ملقب به (موسوی تبریزی)، با بیان اینکه متأسفانه به دلایل مختلفی حضور مردم در مساجد کم رنگ شده است، اظهار داشت: روحانیت وظیفه دارد که با طرق مختلف، مردم را به سمت مساجد و اماکن مذهبی دیگر سوق دهند و این وقتی میسر خواهد شد که خود روحانیت، عمل و گفتههایشان یکی باشد، چرا که فقط در اینصورت مردم به حرفای ما اعتماد خواهند کرد.
وی، با توصیه به طلاب و روحانیون جوان گفت: طلاب و روحانیون باید همیشه در حال مطالعه و علم آموزی باشند و همیشه هر آنچه را که قبلاً خواندهاند، دوباره مرور کنند تا در مقابل سؤالات و شبهههای مردم جوابگو باشند.
استاد عالی قدر حوزه در ادامه با تأکید بر ولایت مداری و انقلابی گری روحانیون گفت: یک روحانی، ابتدا باید خودش یک انقلابی تمام عیار و سرباز ولایت فقیه باشد تا بتواند دیگران را هم اینگونه تربیت کند، البته که همه روحانیون و طلاب ما این ویژگیها را دارند.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه رفیع شهدا در محضر خدا، گفت: شهدا یکی از بالاترین مراتب معنوی اخروی را در اختیار دارند و در آیات قرآن و احادیث قدسی هم به آن اشاره شده است، علاوه بر آن، شهدا در این دنیا هم پیش مردم، از عزت و جایگاه مقدسی برخوردار هستند.
این استاد حوزه در ادامه، با اشاره به اینکه طلاب و روحانیون همواره سعی کنند از قرآن، نهج البلاغه، احادیث معتبر، شهدا و انقلاب، حرف بزنند، گفت: پرداختن به حواشی و مسائل غیر تخصصی، ممکن است که ارزش و اعتبار منبر و سخنرانی را بکاهد، لذا توصیه این است که بیشتر به مسائل اعتقادی و معضلات فرهنگی جامعه، بپردازند.
گفتنی است، این استاد عالی قدر حوزه مشهور به سید حسن موسوی تبریزی، در روستای نهند از توابع شهرستان تبریز، متولد شده است که منتسب به امام موسی کاظم (ع) هستند. پدر، پدر بزرگ و جد وی، به گفته اهالی منطقه، دارای کرامات کسیره و از فُقهای نجف اشرف بودند.
این استاد حوزه ابتدا درس حوزه را در محضر آیت الله سید مهدی مرعشی برادر زاده شهاب الدین مرعشی نجفی، شروع کرده و کتابهای شرح الامثله، صرف میر، شرح التصریف در حوزه صرف و کتابهای عوامل فی النحو، ملامحسن، الهدایه، الانموذج، صمدیه، سیوطی و تمام هشت باب مغنیه، در حوزه نحو را در محضر ایشان خوانده است.
وی بعد از این دوره، وارد حوزه علمیه مشهد شده و آنجا در محضر حضرت آیت الله حجت هاشم خراسانی، کتب صمدیه، شرح تصریف، سیوطی، هشت باب مغنه، مقامات حریری در علم لغت، حاشیه ملأ عبدالله، متوّذ و مختصر المعانی را هم که در علم معانی، بیان و بدیع هست، در محضر آن آیت الله خوانده است.
سپس دروس شرح نظام را در محضر آیت الله مدرس افغانی، المعالم را در محضر آیت الله سید جواد فقیه سبزواری در بازار سر شور مشهد، لمعتین را در محضر استاد آیت الله سید صالحی (شاگرد آیت الله میلانی)، رسائل، مکاسب، کفایه و خارج فقه و اصول را در محضر آیت الله سید محمد موسوی شاهرودی، جواهر الکلام را به مدت هفت سال در محضر آیت الله سیدحسینی ایازی، یک دوره دوباره حاشیه ملاعبدالله و معالم الاصول را در محضر آیت الله واعظی و یک سال هم در محضر آیت الله رجبعلی رضازاده خارج فقه اصول را طی کرده است.
این فقیه عالی قدر، تقریباً کلیه درسهای حوزه را در مدرسه طلاب آیت الله خویی، مدرسه نواب و خانه شخصی خودشان تدریس کرده و در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا، در منزل شخصی تدریس مینمایند.
علاقه و شوق وی برای تدریس به طلاب جوان به قدری هست که حتی در مسافرت هم کتابهای شخصی را همراه دارند تا اگر طلبهای برایشان مراجعه کرد، بتوانند پاسخگو باشند.
این استاد حوزه، همه درسهای فقه، اصول و حوزوی را در محضر آیات عظام خوانده است و در کنار اینها به ادبیات هم تسلط دارند.