تهدیدهای ایران و ترسهای آمریکا!
بودجه 1401 آبروی دولت و مجلس را خواهد برد
ابراز اطمینان برای بازگشت بدون نگرانی
تحت فشار امتیاز نمیدهیم
کلاهی که سعودیها از نمد وین دوختهاند
تحلیل
کلاهی که سعودیها از نمد وین دوختهاند
تحلیل
تهدیدهای ایران و ترسهای آمریکا!
بودجه 1401 آبروی دولت و مجلس را خواهد برد
ابراز اطمینان برای بازگشت بدون نگرانی
تحت فشار امتیاز نمیدهیم


پمپئو هفته گذشته در مصاحبهای از دولت بایدن خواسته بود که از امنیت جانی او را در برابر تهدیدات مقامات ایران به گرفتن انتقام، محافظت کند. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا با صدور بیانیهای نسبت به عواقب شدید حمله ایران به شهروندان آمریکایی هشدار داد.
این هشدار سالیوان در واکنش به اقدام اخیر وزارت خارجه ایران در تحریم فهرستی جدید از 51 مقام سابق و فعلی آمریکا که در پرونده ترورشهید سپهبد «قاسم سلیمانی» دخیل بودهاند، صادر شده است.
پیشتر دولت ایران در سال 1399 نام دونالد ترامپ و 9 نفر از مقامهای ارشد دولت او از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه او را در فهرست تحریمهای خود قرار داده بود و حالا 51 نام دیگر را به این لیست افزوده است. طی روزهای گذشته و همزمان با دومین سالگرد ترور شهید سلیمانی، برخی مقامات نظامی ایران در اظهارنظرهایی از ادامه انتقام سخت از مقامات آمریکایی دخیل در پرونده ترور شهید سلیمانی سخن گفتهاند.
در این راستا سردار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه، مقامات آمریکایی دخیل در ترور شهید سلیمانی را به گرفتن انتقام از درون خانههایشان تهدید کرد. سردار «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه نیز در اظهاراتی گفته که پروژه انتقام سخت از آمریکاییها بابت ترور شهید سلیمانی هنوز تمام نشده و حمله موشکی به پایگاه عین الاسد تنها قدم نخست آن بوده است.
همچنین هفته گذشته مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا که نام او در ذیل نام ترامپ به عنوان یکی از متهمان اصلی پرونده ترور شهید سلیمانی مطرح است، در مصاحبهای با شبکه فاکس نیوز با ابراز نگرانی نسبت به اظهارات تهدید آمیز مقامات ایرانی نسبت به گرفتن انتقام از عاملان ترور شهید سلیمانی، از دولت بایدن خواست تا از جان آنها در برابر تهدیدات ایران محافظت کند. در این راستا جیک سالیوان با صدور بیانیهای به ایران هشدار داده هر گونه حمله علیه شهروندان آمریکایی، با عواقبی سنگین روبرو خواهد شد.
سالیوان در بیانیه خود مدعی شده: این تحریمها در حالی وضع شده که نیروهای نیابتی ایران به عملیات «تروریستی» خود در آمریکا و دیگر نقاط جهان ادامه میدهند.
مشاور امنیت ملی دولت آمریکا تاکید کرده: اشتباه نکنید: ایالات متحده از شهروندان خود محافظت و دفاع خواهد کرد. این شامل کسانی است که اکنون به ایالات متحده خدمت میکنند و کسانی که قبلاً خدمت کردهاند. با وجود اختلاف نظر درباره سیاست واشنگتن در قبال ایران، دولت واشنگتن در حمایت از شهروندان خود در برابر تهدید و تحریم دیگران یکپارچه و متحد بوده و برای پیشگیری یا پاسخ به هر حمله از سوی ایران با متحدان و شرکای خود همکاری خواهد کرد.
سالیوان افزود: اگر ایران به هر یک از اتباع ما، از جمله 51 نفری که دیروز نام برده شد، حمله کند، با عواقب سختی مواجه خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: بودجه 1401 تکافوی نیازمندیهای امروز مردم ایران را نخواهد داد و من با صراحت میگویم که قطع به یقین شک نکنید آبروی دولت سیزدهم و مجلس یازدهم را خواهد برد و حتماً باعث نارضایتیهای شدید خواهد شد و مطمئن باشید که نارساییهای اجتماعی را هم در سطح وسیع گسترش میدهد.
علی بابایی کارنامی نائب رئیس اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که «مجلس علیرغم نگرانیها و انتقاداتی که داشت به کلیات لایحه بودجه رأی مثبت داد، به نظر شما در فرصت بررسی جزئیات در تلفیق امکان اصلاحات مدنظر مجلس وجود دارد؟»، گفت: به نظر من خیر، اصلاً تلفیق در کل تجربه مجالس مختلف هیچوقت نتوانسته است تغییرات ماهوی و اساسی در بودجههای پیشنهادی دولت بدهد. بله تغییرات جزئی در لابیگریهایی که اعضای کمیسیون تلفیق داشتند؛ در معادلات دولت فقط برای منطقهای که خودشان هستند دو تا ردیف را بالا و چایین میکنند، اما تغییرات ماهوی و اساسی خیر.
نماینده مردم ساری در مجلس یازدهم درخصوص ایرادات و اشکالات لایحه بودجه، اظهار داشت: سه نگرانی جدی در خصوص لایحه بودجه وجود داد، یک مساله بحث ارز است. عملاً تصمیم گرفتند ارز را آزاد کنند، خب مجلس مخالف است. کمیسیون در اینجا میخواهد چه کار کند؟ اگر میخواهد با این مخالفت کند باید در کلیات مخالفت میکرد که نکرد، الان میخواهد اصلاح کند، چه چیز را اصلاح کند؟ روش اجرای آن را میخواهد اصلاح کند وقتی اصل مساله اتفاق افتاد، آزادسازی ارز صورت گرفت، تورم و مشکلات برای مردم ایجاد شد، ایشان میخواهد روش بازتوزیع را اصلاح کند.
وی ادامه داد: نکته دوم در بحث حذف ردیفهای اصلی و ملی پروژههای استانی بود؛ خب چطور میخواهد این را اصلاح کند؟ کمیسیون تلفیق رأی داده و با همین رویکرد بودجه را تأیید کرده است. مثلاً ۱۰ درصد اصلاح میکند، مگر ۱۰ درصد میتواند اهداف توازن منطقهای در کل کشور را پوشش دهد؟
عضو کمیسیون اجتماعی اضافه کرد: سومین نکته رسیدگی به درآمد صندوقهای بیمهای است، برای صندوق بیمه تأمین اجتماعی هیچ چیزی دیده نشده است، مجلس چطور میخواهد این را اصلاح کند وقتی چنین اختیاری ندارد. در لایحه بودجه برای تهاتر بدهی دولت به تأمین اجتماعی حتی یک عدد کوچک هم نگذاشتند و در حقیقت به سازمان تأمین اجتماعی کشور جفا شده است.
بابایی کارنامی در ادامه گفت: چون اولین بودجه دولت آقای رئیسی بود دوستان میخواستند رأی بدهند که دادند. اتفاقاً به همین دلیل که دوستان رأی دادند باید با کلیات مخالفت میکردند. به دلیل اینکه ثابت کنند که گفتمان انقلابی در ایران نگران مردم، نگران وضعیت معیشت مردم و طبقات پایین جامعه و نگران وضعیت موجود است، به همان دلیل که با دولت قبل تعارف نداشت با دولت فعلی هم نباید تعارف داشته باشد.
وی افزود: اگر قرار شد که چون با دولت قبل آنطور برخورد کرده با این دولت همراهی کند، این استدلال کارشناسی نیست. بله از نگاه سیاسی از بیرون مجلس قابل تأمل است اما مگر سیاسیون چند درصد جامعه هستند؟ بودجه برای سیاسیون نیست، برای مردم است؛ بودجه میخواهد یک سال مالی ۸۴ میلیون آدم را در کشور تنطیم کند.
نماینده مردم ساری درخصوص تبعات این لایحه بودجه، خاطرنشان کرد: این بودجه تکافوی نیازمندیهای امروز مردم ایران را نخواهد داد و من با صراحت میگویم که قطع به یقین شک نکنید آبروی دولت سیزدهم و مجلس یازدهم را خواهد برد و حتماً باعث نارضایتیهای شدید خواهد شد و مطمئن باشید که نارساییهای اجتماعی را هم در سطح وسیع گسترش میدهد، بیعدالتی را دامن میزند، به اقشار ضعیف ظلم میشود و دولت هم نمیتواند کاری بکند و از دست دولت هم کاری بر نمیآید.
وی ادامه داد: علتش هم این است که موجسواران تغییرات بودجه که کارتلهای اقتصادی هستند، بلدند که چه زمانی، کجا و به چه سمتی حرکت کنند، چون بهترین مشاوران آنها خود دولتیها هستند؛ ولی مردم بیچاره کف جامعه مشاورشان چه کسانی هستند؟ مشاورشان نمایندگان بودند که به نظر من نمایندگان پشت مردم را خالی کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سخنگوی طالبان در صفحه توییترش گزارشی از دیدار هیات طالبان در تهران با احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان و اسماعیل خان، والی پیشین هرات ارائه کرد. به گزارش ایسنا، ذبیحالله مجاهد، سخگوی طالبان در صفحه توییترش درباره سفر دیروز هیاتی از طالبان به تهران نوشت: اسماعیل خان و احمد مسعود با هیاتی از امارت اسلامی در تهران دیدار کردند. طی این نشست، امارت اسلامی به آنها اطمینان داد میتوانند بدون هیچ نگرانی به کشور بازگردند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی دولت موقت طالبان نیز در یک پیام توییتری این دیدار را تأیید کرد.
مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه هیات حاکمه افغانستان در رأس یک هیات اقتصادی و سیاسی شنبه شب وارد تهران شد.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری امروزش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی اخبار منتشر شده که در جریان سفر هیئت طالبان به ایران نشستی بین این گروه و برخی از گروههای افغانستانی از جمله احمد مسعود و همچنین اسماعیلخان والی پیشین هرات برگزار شده است و به طور کلی آیا در جریان مذاکرات هیئت طالبان به تهران در ارتباط با وضعیت منطقه پنجشیر نیز با توجه به اهمیت این موضوع برای مردم ایران گفتوگویی با آنها از سوی تهران صورت گرفته است، گفت: نگاه جمهوری اسلامی ایران به وضعیت مردم افغانستان یک نگاه شمولگرا است، فارغ از منطقه و قومیت آنها. نگاه ما این است که تمام اقوام در داخل جغرافیای افغانستان باید صدا و خواستهشان شنیده شود. در مورد آنچه که گفتید ایران در موقعیتهای مختلف میزبان گروههای مختلف افغانستانی بوده است و در این سفر هم جمهوری اسلامی ایران میزبان این گفتوگو بوده است. گفتوگوهای خوبی بین گروههای افغانستانی انجام شده است و امیدواریم که نتیجه آن آینده درخشانی برای مردم افغانستان به همراه داشته باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

روسیه همزمان با شروع نشست دوجانبه واشنگتن و مسکو در ژنو هشدار داد که مذاکرات در مورد بحران اوکراین ممکن است زودتر از زمان مقرر به پایان برسد. مسکو همچنین روز یکشنبه ۹ ژانویه اعلام کرد که تحت فشار آمریکا امتیازی در مذاکرات نخواهد داد.
این در حالی است که واشنگتن پیشرفت مذاکرات پیش رو میان آمریکا و روسیه برای کاهش تنش میان دو کشور را به تصمیمات مسکو مرتبط دانسته است.
بنابراین موضع تند روز یکشنبه مسکو میتواند بر مذاکرات روز دوشنبه آمریکا و روسیه تأثیر بگذارد. آمریکا امیدوار است که در مذاکرات روز دوشنبه در ژنو بتواند مانع حمله روسیه به اوکراین شود.
از بحران اوکراین به عنوان یکی از پرتنشترین موضوعات در روابط آمریکا و روسیه از زمان پایان جنگ سرد در سه دهه پیش، نام میبرند.
در هر حال خبرگزاری دولتی ریانووستی به نقل از سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه از احتمال پایان یافتن مذاکرات دوجانبه مسکو و واشنگتن پس از یک جلسه خبر داد. ریابکوف که ریاست هیئت روسی در ژنو را بر عهده دارد، گفته است که آمریکاییها نباید در این مورد توهم داشته باشند. او گفت: «طبیعاً تحت فشار یا در بحبوحه تهدیدهای مداوم شرکتکنندگان در مذاکرات، هیچ امتیازی نخواهیم داد.»
خبرگزاری اینترفاکس هم به نقل از ریابکوف اعلام کرد که مسکو به مذاکرات ژنو خوشبین نیست.
البته آمریکا هم ناامیدانه به این مذاکرات نگاه میکند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پیشتر در گفتگو با سیانان گفته بود که فکر نمیکند شاهد پیشرفتی در مذاکرات ژنو باشد. آمریکا و متحدانش در پاسخ به درخواست روسیه برای دریافت تضمینهای امنیتی از سوی کشورهای غربی، اعلام کردهاند که آماده هستند تا در مورد امکان محدود کردن رزمایشهای نظامی و استقرار موشکهای طرفین در منطقه گفتگو کنند. بلینکن گفته بود که هر دو طرف پیشنهاداتی را روی میز خواهند گذاشت و سپس باید ببینند که آیا زمینههایی برای ادامه مذاکرات وجود دارد یا خیر. بلینکن همچنین در گفتگو با ایبیسی نیوز گفت که پیشرفت واقعی در مذاکرات در زمانی که سربازان روسی در مرز اوکراین مستقر شدهاند، بسیار سخت است. بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، وندی شرمن، معاون وزیر خارجه این کشور روز یکشنبه ۹ ژانویه در ژنو با ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه دیدار کرده است.
خانم شرمن به همتای روس خود در این دیدار گفته است که واشنگتن از پیشرفت واقعی از طریق دیپلماسی استقبال خواهد کرد.
آژانس روسی اینترفاکس هم به نقل ریابکوف خبر داد که او مذاکراتش با خانم شرمن را «پیچیده» ارزیابی کرده است.
روسیه در ماه دسامبر سال گذشته میلادی از ارائه پیشنویس دو پیمان امنیتی برای محدود کردن نفوذ نظامی آمریکا و ناتو در کشورهای همسایهاش از جمله اوکراین خبر داده بود. آمریکا و ناتو بخشهای زیادی از پیشنهادهای روسیه را با عنوان پیشنهادهای «غیرسازنده و غیرممکن» رد کردهاند. بلینکن گفت که آمریکا تمایل ندارد تا درباره خروج برخی از نیروهای آمریکایی از شرق اروپا یا محدود کردن ناتو با روسیه گفتگو کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در بحبوحه دور هشتم مذاکرات احیای برجام، هفته جاری «عبدالله بن خالد بن سلطان» نماینده دائم عربستان در سازمانهای بین المللی مستقر در وین، خود را به محل نشست مذاکرات رساند و با «رابرت مالی» مأمور ویژه وزارت خارجه آمریکا در ایران و نمایندگان و فرانسه و روسیه دیدار و رایزنی کرد. انتشار این خبر تحلیلهای متفاوتی را از سوی کارشناسان و تحلیلگران در پی داشت، هرچند دستگاه دیپلماسی کشورمان اعلام کرد: «این ملاقاتها محدود به عربستان نیست تمامی کشورها براساس خواست دوجانبه و ملی به وین سفر میکنند. این ملاقاتهای دوجانبه از زمان امضای برجام نیز به صورت حضوری یا تلفنی وجود داشته است.»
-عربستان به دنبال تضمین گیری از طرف های برجام است
باید توجه داشت که عربستان درمقطع قبل از امضای برجام در سال ۲۰۱۵، حداکثر تلاش، کارشکنی و جوسازی را به عمل آورد که این توافق امضا نشود. حالا هم که مجدداً مذاکرات دور هشتم در وین جریان دارد و آثار و کورسویی از امید به اینکه ایران و آمریکا به توافق برسند در جریان است، این کشور شروع به شیطنت و کارشکنی کرده که یا توافقی صورت نگیرد یا اگر غربیها قصد دارند ادامه بدهند و به توافق برسند، عربستان هم حرفهایی دارد و باید در مذاکرات شرکت کند. گفتنی است قبلاً هم مقامات سعودی همراه با دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس، بارها برحضور در گفتوگوهای برجامی تاکید کرده و مدعی شده بودند بدون مشارکت کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در مذاکرات وین، هیچ راهحلی برای موضوع هستهای ایران وجود نخواهد داشت. با این حال حضور نماینده عربستان درگفتوگوهای برجامی از دید کارشناسان میتواند درارتباط با نزدیک شدن طرفهای برجامی به توافق باشد که ریاض را به این نتیجه رسانده که با فرستادن نماینده خود ازطرفهای مذاکرهکننده تضمین بگیرد که این گفتوگوها نه تنها علیه دولتهای عربی خلیج فارس نیست، بلکه فضایی را برای تضمین امنیت و ثبات درمنطقه فراهم میکند. از سوی دیگر تلاشهای عربستان برای ساخت رآکتورهای هستهای و تلاشهای دامنهدار برای غنیسازی اورانیوم در خاک خود به ویژه با انتشار گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره همکاریهای موشکی چین و عربستان نیز میتواند محور دیگری باشد که عربستان را به این نتیجه رسانده که با اهرم خود زمینه را برای فشار بر ایران و همچنین دریافت امتیاز از طرفهای غربی فراهم کند. اما مسئله دیگر این است که آیا عربستان حق دارد به نشست وین ورود کند یا نه؟ اولاً اینکه حق ورود یک بازیگر به غیر از امضا کنندگان برجام بر سر میز مذاکره، مسئلهای است فنی و حقوقی که در جای خود نیاز به بحث دارد اما نکته دیگر این است که ایران نمیخواهد با مقامات آمریکایی مذاکرات جدیدی را شروع کند که عربستان بخواهد به آن ورود کند. ما میخواهیم اشکالی که آمریکا در این سند بینالمللی به وجود آورده و از آن خارج شده است را برطرف کنیم. ممکن است درآینده پاکستان و ترکیه هم بگویند که ما هم میخواهیم در مذاکرات شرکت کنیم؛ این دیگر مذاکره نیست. بنابراین ما امر قانونی و حقوقی خود را دنبال میکنیم تا مشکلات جلوگیری از فروش نفتمان را مرتفع کنیم نه اینکه جنگ سیاسی راه بیندازیم و اجازه بدهیم هر کشوری که از راه رسید بخواهد درمسئله برجام دخالت کند.
با ورود عربستان پرونده های فرابرجامی به مذاکرات هسته ای گره می خورد-
برجام تنها دو بازیگر دولتی یعنی ایران و آمریکا و یک بازیگر سازمانی یعنی شورای امنیت سازمان ملل دارد لذا به نظر میرسد تمام بازیگرانی که به مذاکرات وین اضافه شدهاند از روسیه و چین گرفته تا آلمان، فرانسه، انگلستان، اتحادیه اروپا و اخیراً کره جنوبی و عربستان، نتیجه اشتباهات محاسباتی دستگاه دیپلماسی تهران بوده باشد چون متاسفانه اکنون که فضا برای تعامل مستقیم آمریکا و ایران وجود ندارد، بستر و محملی برای سوء استفاده، دخالت و ورود دیگر بازیگران باربط و بیربط به برجام شکل گرفته است. بازیگرانی که تحت عنوان ۱+۴ به مذاکرت هستهای الصاق شدهاند، سعی میکنند به واسطه ورود عربستان به وین، ادبیاتی خارج از ادبیات احیای برجام را تحت عنوان رسیدگی به «دغدغههای ادعایی منطقهای» درسایه مذاکرات برجامی طرح کنند. در نتیجه خط قرمز مذاکرات جمهوری اسلامی با ورود عربستان و طرح تلاش برای رسیدگی به «دغدغههای ادعایی منطقهای» از نگرانی درخصوص توان موشکی و دفاعی ایران تا نفوذ منطقهای و ...، عملاً شکسته شد و پروندههای فرابرجامی به مذاکرات هستهای در وین گره خورد. لذا کشیده شدن پای کشورهای منطقهای به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس به مذاکرات وین و همچنین درگیر کردن پروندههای فرابرجامی به مذاکرات، هم برای ایران یک خط قرمز است و برای آمریکا هم یک سیاست مصلحتی؛ در این رابطه دیدیم علیرغم اصرار فرانسه برای ورود کشورهای حاشیه خلیج فارس به مذاکرات، دولت بایدن به مصلحت ندید که پای این بازیگران منطقهای به مذاکرات وین باز شود. حتی بایدن به نوعی ترمزی بر سیاستهای خرابکارانه و تروریستی هستهای اسرائیل گذاشت تا باعث تحت الشعاع قرار گرفتن مذاکرات نشود. ولی در این بین به دلیل اشتباهات ایران وقتی پای کره جنوبی به مذاکرات وین باشد و برخی آن را یک حالت مثبت برای احیای برجام تلقی کردند، برخی بازیگران مرموز هم سعی کردند برای توازن سازی هم که شده، عربستان را در برابر کره جنوبی به مذاکرات وین بکشانند.
در نهایت باید گفت درشرایط فعلی جمهوری اسلامی به جای اعتماد به کشوری مانند روسیه در مذاکرات و اجازه جولان به فردی مانند «اولیانوف» باید مذاکرات مستقیم با طرف اصلی برجام یعنی ایالات متحده را در دستورکار قرار دهد تا جلوی سوء استفاده و موج سواری برخی کشورها به خصوص روسیه گرفته شود و در عین حال بازیگر دیگری به مذاکرات اضافه نشود. عربستان هم بهتر است اول به مسائل داخلی خودش رسیدگی کند، از یمن خارج شود و اگر با ایران مشکلی دارد، با اتکا به طرح صلح هرمز که از طرف ایران ارائه شده است، یا گفت و گوهایی که درعراق درجریان است، وارد عمل نشود نه از طریق حضور در وین و نشست بر سر میز مذاکرات برجام.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ادامه از صفحه یک:
در سالهای اخیر، نسبت به رفتار سئول در پیروی از تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه تهران، شدیداً انتقاد داشتهاند.
با این حال، حضور یک مقام ارشد کره جنوبی در حاشیه مذاکرات هستهای وین و رایزنیهای وی با طرفهای مختلف مذاکراتی، به نوعی این سیگنال را میرساند که عملاً روند مذاکرات به مرحلهای رسیده که صحبت از منابع مالی بلوکه شده ایران، به یک موضوع محوری و مهم تبدیل شده است که طرفهای برجامی تمرکز خود را به آن متمرکز ساختهاند. از این رو، همین مساله به نوعی یکی از نشانههایی بوده که در روزهای اخیر حاکی از نزدیک شدنِ طرفهای مذاکراتی در وین به سمت انعقاد یک توافق بوده است.
2: ملاقات نماینده عربستان با «رابرت مالی»
یکی دیگر از تحولاتی که در روزهای اخیر اتفاق افتاد و در نوع خود پالسی مثبت مبنی بر نزدیک شدنِ طرفین مذاکرات وین به انعقاد یک توافق بود، ملاقات "عبدالله بن خالد آل سعود" نماینده دائم عربستان سعودی در سازمانهای بین المللی (مستقر در وین) با "رابرت مالی" نماینده ویژه دولت آمریکا در مساله برجام بود. البته که وی با نمایندگانِ دولتهای روسیه و فرانسه نیز در وین دیدار و رایزنیهایی را انجام داده است.
نکته اصلی در رابطه با این دیدار این است که اساساً ایران، حضور نماینده عربستان در روند حاشیهای مذاکرات وین و رایزنیهای وی با طرفهای مذاکره را به رسمیت نمیشناسد و ریاض را فاقد صلاحیت حضور در این چهارچوب میداند با این حال، صرفِ انجام این ملاقات بدین معناست که سعودیها این ارزیابی را داشتهاند که احتمال حصول توافق در وین بالاست و برای اینکه از روند تحولات جا نمانند و تا جای ممکن با متحدان خود در مساله ایران هماهنگ باشند، روند دیپلماتیک را در وین فعال ساختهاند.
از این منظر، رایزنیهای نماینده عربستان در وین، خود حاکی از تحرکات دیپلماتیکِ قابل توجه راجع به معادله برجام دارد و طرفهای مذاکراتیِ مقابل ایران نیز به احتمال زیاد در چهارچوب رایزنیها با مقام عربستانی سعیکرده اند به نوعی این اطمینان خاطر را در وی و دولت متبوعش ایجاد کنند که دیپلماسی و مذاکره و در نهایت انعقاد یک توافق با ایران، بهترین راه حل جهت مخاطب قرار دادن معمای هستهای ایران است.
3: اوج گیری تمایلات به حصول توافق با ایران در میان مقامهای های غربی و منطقهای
یکی دیگر از نشانههای مهمِ انعقاد توافغق در چهارچوب مذاکرات جاری در وین، توجه به این نکته است که در شرایط کنونی، مؤلفه "زمان" کاملاً در راستای منافع ایران، و به ضرر غربیها و متحدان منطقهای آنها است و اساساً هر روز که انعقاد توافق به تأخیر می افتد، ایران پیشرفتهای هستهای بیشتری انجام میدهد و به نحوی مشروع، بر دامنه و گستره توانمندیهای هستهای خود بیش از پیش میافزاید. این نکته زمانی اهمیت خود را نشان میدهد که به این مساله توجه کنیم که اساساً در شرایط کنونی، نَه دولت آمریکا و نَه متحدان منطقهای آن نظیر اسرائیل، بر خلاف ادعاهای دور و دراز خود، از توانایی انجام اقدامات نظامی و قهری علیه ایران برخوردار نیستند و هر اقدام مخرب آنها علیه کشورمان در شرایط کنونی، عملاً میتواند وضعیت معادله برجام را بیش از پیش به ضرر آنها تغییر دهد و ایران را چندین پله از حیث پیشرفتهای هستهای جلوتر بیندازد.
در این چهارچوب شاهد بودهایم که در مدت اخیر، به طور خاص تحلیلگران و مقامهای ارشد سابق سیاسی و امنیتی در اسرائیل، حصل توافق با ایران را بهتر از هر گزینه دیگری در مواجهه با تهران ارزیابی کردهاند و از این روند پشتیبانی نمودهاند. در این راستا به طور خاص میتوان به موضع گیریهای اخیر "دنی سیترونوویچ" رئیس سابق میز ایران در ارتش اسرائیل، "ژنرال آهارون هالیوا" رئیس سازمان اطلاعات نظامی اسرائیل و شمار قابل توجهی از ژنرالهای اسرائیلی اشاره کرد که همگی در دیدارها با مقامهای ارشد رژیم اسرائیل، به طور خاص به نخست وزیر اسرائیل هشدار دادهاند که اسرائیل در وضعیت تقابل با ایران نیست و بهترین گزینه در مواجهه با تهران، چیزی جز فعال سازیِ دیپلماسی نیست.
جدای از همه اینها، در منطقه نیز جوِ حصول یک توافق هستهای با ایران تا حدی مناسب است. به طور خاص در مدت اخیر ایران و عربستان و همچنین ایران و امارات، مذاکرات زیادی را با هدف تنش زدایی از روابط دوجانبه در پیش گرفتهاند و ریاض و ابوظبی سعی کردهاند در روابط دوجانبه خود با تهران، این پیام را به تهران منتقل کنند که مایل نیستند تنشهای ایران با غرب و اسرائیل در معادله هستهای این کشور، آسیبی به منافع آنها وارد آورد و آنها کاملاً از مسیر دیپلماسی در قالب مذاکرات هستهای ایران حمایت میکنند و حامی یک توافق پایدار با تهران هستند.
مجموع مواردی که تاکنون گفته شد، عملاً به مثابه تکههای یک پازل عمل میکنند که در نوع خود حامل پیامی هستند و این پیام حداقل در شرایط کنونی به این نکته اشاره دارد که احتمالِ حصول توافق هستهای در وین، بیش از احتمالِ شکست خوردن و فروپاشی مذاکرات است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.