امضای رئیس جمهور آمریکا قابل اتکا نیست
بازی یانکیها با مهره مدیر کل!
ابقای یک نخست وزیر با قیمت گزاف
چرا پهپادهای ایرانی دست برتر را در آسمان دارند؟
معاینه بایدن در بیمارستان نظامی «والتر رید»
تفکر بسیجی هرجا وارد شود معجزه میکند
هرچه به ذهنشان رسید نگویند!
بازی یانکیها با مهره مدیر کل!
ابقای یک نخست وزیر با قیمت گزاف
چرا پهپادهای ایرانی دست برتر را در آسمان دارند؟
امضای رئیس جمهور آمریکا قابل اتکا نیست
معاینه بایدن در بیمارستان نظامی «والتر رید»
تفکر بسیجی هرجا وارد شود معجزه میکند
هرچه به ذهنشان رسید نگویند!


سخنگوی وزارت امور خارجه، گفت: شرط بازگشت آمریکا به برجام، برداشتن تحریمها به صورت مؤثر، یکجا و قابل راستی آزمایی است و امضای رئیس جمهور آمریکا قابل اتکا نیست. سعید خطیب زاده، در مورد شرایط بازگشت آمریکا به برجام افزود: برداشتن مؤثر، یکجا و قابل راستی آزمایی تحریمها شرط بازگشت آمریکا به برجام است و این تمامی هدف ما از گفتوگوها در وین است. وی ادامه داد: اگر آمریکا با همین رویکرد وارد گفتگوها در وین شود و آمادگی برداشتن تحریمها به صورت یکجا و قابل راستی آزمایی را داشته باشد، قطعاً توافق در کوتاهترین زمان قابل دسترسی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: البته ما تضمینهایی میخواهیم که آمریکا مجدداً حقوق بین الملل را به سخره نخواهد گرفت.
خطیب زاده تاکید کرد: ایالات متحده به شمول دولت فعلی آمریکا نشان داده که نمیتواند پای تضمینهای خود بایستد و امضای رئیس جمهور آمریکا، آنچنان که ادعا میکنند قابل اتکا و ارزش نیست لذا طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکره کننده بر اخذ تضمینهای لازم تاکید داشته باشد. وی افزود: اینها البته مواردی است که در اتاق مذاکرات به صورت جزئی و عملیاتی مورد بحث قرار میگیرد.
خطیب زاده در گفتوگو با خبرگزاری صدا وسیما در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص مواضع ایران در مذاکرات پیشرو نسبت به بی عملی و خلف وعده اروپا، در عمل به برجام گفت: ما مدام بی عملی اروپا را در کنار نقض مداوم و خروج آمریکا از قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام، مطرح کردهایم، آمریکا نه تنها موفق شد تحریمهای یکجانبه را علیه ایران اعمال کند بلکه بیشتر از آن نشان داد که اروپا تا چه حد اسیر بی عملی و ناتوان از آنچه هست که به عنوان تعهد قطعی خود پذیرفته بود. این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: یکی از مواردی که در مذاکرات وین مطرح است این است که اعضای برجام باید به تعهدات خود ذیل برجام بازگردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دوشنبه اول آذر ماه و در فاصله کمتر از یک هفته تا زمان آغاز مذاکرات وین، وارد تهران میشود. وی در این سفر روز سه شنبه با «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی و همچنین «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان دیدار خواهد کرد. گفتنی است آخرین سفر رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران در ماه سپتامبر (شهریور) انجام شد و وی امیدوار بود قبل از تشکیل جلسه بعدی شورای حکام آژانس در روز ۲۲ نوامبر (یک آذر) بار دیگر به ایران برود اما از وی دعوتی به عمل نیامد. «رافائل گروسی» هفته گذشته با انتقاد از مقامات ایران گفته بود که «بارها به ایرانیها گفته که مایل است پیش از نشست شورای حکام در ۲۲ نوامبر با مقامات در تهران» دیدار کند اما هیچ دعوتی در این زمینه صورت نگرفته است این در حالی بود که سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه اعلام کرد که دولت ابراهیم رئیسی از مدیرکل آرژانتینی آژانس بینالمللی انرژی اتمی دعوت کرده تا به ایران سفر کند.
نگرانی این روزهای آژانس از برنامه هسته ایران
1-افزایش سطح غنی سازی: در یک ماه گذشته مدیرکل آژانس انرژی اتمی با تکرار اتهام زنیهای خود ایران را به نقض شماری از محدودیتهای توافق هستهای از جمله سطح غنیسازی اورانیوم و ذخایر اورانیوم غنیشده خود متهم کرد. مثلاً این سازمان در گزارش جدید خود در خصوص مسئله انرژی هستهای ایران اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران افزایش یافته است. در این گزارش ادعا شده است ایران در حال حاضر حدود ۱۱۳.۸ کیلوگرم هگزافلوراید اورانیوم UF۶ با خلوص تا ۲۰ درصد و همچنین ۳۴.۲ کیلوگرم اورانیوم غنی شده با خلوص تا ۲۰ درصد در قالب سایر ترکیبات در اختیار دارد. تخمین زده میشود که ایران ۱۷.۷ کیلوگرم اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصد خلوص شکافتپذیر داشته باشد که در مقایسه با ماه آگوست تقریباً هشت کیلوگرم افزایش داشته است.2- عدم نظارت اژانس بر فعالیتهای هستهای ایران: گروسی در سخنانی عجیب، تلاش آژانس برای نظارت بر برنامه هستهای ایران را به پرواز در میان ابرهای غلیظ تشبیه کرد و مدعی شد این وضعیت نمیتواند برای مدتی طولانی ادامه یابد. گروسی از این مسئله شاکی بود که چرا آژانس از ماه فوریه گذشته دسترسی به اطلاعات و تصاویر دوربینهای نصب شده بر مراکز هستهای ایران را از دست داده است. گفتنی است دولت حسن روحانی از فوریه گذشته اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را در واکنش به عدم اجرای تعهدات برجام از سوی اروپاییها و خروج آمریکا از این توافق به حالت تعلیق درآورده است. وی همچنین مدعی شده است که مقامات تهران هنوز به پرسشهای این نهاد درباره مواد هستهای موجود در چهار نقطه ایران پاسخی ندادهاند.
اجازه سفر از بالا صادر شد
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی میداند که توافق هستهای ایران امروز اهمیت ویژهای برای اروپا، آمریکا و سازمان بین المللی انرژی اتمی دارد تا جایی که اهمیت این موضوع حتی برای آنها از اهمیت آن برای ایران مهمتر است. اگر توافق بین ایران و ۱+۵ به نتیجه نرسد، جمهوری اسلامی اصطلاحاً چیزی برای از دست دادن ندارد و میزان تحریمها نمیتواند بالاتر از حد موجود برود. اما در سوی دیگر ماجرا دست ایران برای افزایش غنی سازی بیست درصد باز است و آنها میدانند که اگر به توافق هستهای با ایران برنگردند جمهوری اسلامی میتواند برای غنی سازی اورانیوم پا را فراتر از حد موجود بگذارد. (هر چند که ایران برنامهای برای تولید تسلیحات ندارد.) در این راستا سفر گروسی به واشنگتن قبل از اعزام به تهران میتواند این پیام را بدهد که به احتمال زیاد این موضوع با سناتورهای آمریکایی هم مطرح شده و آنها نیز چارهای جز کوتاه آمدن در قبال ایران ندارند، چون در صورت تصمیم ایران برای افزایش درصد غنی سازی اساساً کاری از دست آنها نیز برنخواهد آمد. بنابراین شواهد امر نشان میدهد که آقای گروسی در جریان سفر به امریکا، از یک سو دستورالعملهایی برای سفر به تهران اخذ کرده و از طرف دیگر پیشنهاداتی برای این سفر دریافت کرده باشد.
نگاه مثبت طرفین مذاکره به سفر گروسی
نباید تصور کرد، چون رئیس جمهور در آمریکا عوض شده تصمیمات آمریکاییها در بعد کلان تغییری خواهد کرد. سیاست ایالات متحده علیه ایران همواره خصمانه بوده و هست و فرقی ندارد که ترامپ جمهوری خواه در مدار قدرت باشد یا بایدن دموکرات، اما کش دادن مذاکرات هستهای برای آمریکاییها در حقیقت به این معنی است که آنها به دنبال دسترسی به اهداف دیگری جز موضوعات هستهای هستند. با روی کار آمدن دولت جدید در ایران آمریکاییها به این نتیجه رسیدند که زیاده خواهی خود را متوقف کنند و حداقل به نتیجه رسیدن توافق هستهای را از دست ندهند چراکه در صورت از دست دادن توافق هستهای، نظارتهای آژانس بین المللی انرژی اتمی بر ایران نیز متوقف خواهد شد که این موضوع برای آمریکاییها از اهمیت ویژهای برخوردار است. بنابراین امریکاییها از سفر گروسی به ایران استقبال میکنند و همان گونه که در بالا اشاره شد به نظر میرسد خود آنها اجازه این سفر را داده باشند چون آنها امیدوار هستند گروسی بتواند ایران را به پذیرش شروط امریکا در مذاکرات
قانع کند. در مقابل ایران هم میخواهد حسن نیت خود را نشان دهد و حضور گروسی نشان میدهد که ایران به مذاکرات برای رفع تحریمها خوشبین است و انتظار میرود با آمدن گروسی عملاً اختلافات ایران و آژانس تا حدی تعدیل شود. تعدیل اختلافات بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به این معنا نیست که ایران برنامههای گذشته خود را به عقب برگرداند بلکه سفر گروسی بیشتر بخشی از یک دیپلماسی عمومی است تا اینکه بخشی از یک دیپلماسی رسمی باشد. در واقع هدف ایران از دعوت گروسی در مقطع کنونی این است که یک فضای روانی را فراهم کند تا طرفین با رویکرد مثبتی مذاکرات هشتم آذر را شروع کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بسیاری معتقد بودند که مهمترین رخداد سیاسی امسال در عراق، برگزاری انتخابات زودهنگام است. انتخاباتی که تقریباً ۸ ماه قبل از موعد برگزار شد و دولت مصطفی الکاظمی وعده آن را داده بود. بر خلاف تصور و تحلیل غالب، برخی کارشناسان امنیتی در بغداد و خارج از آن بر این نظر بودند که برگزاری انتخابات، اولین گام تحولات سیاسی در عراق خواهد بود؛ به معنای دیگر این دسته انتظار داشتند که فضای پساانتخاباتی عراق، فضایی به مراتب حساستر و چالشیتر باشد. حالا که در روزهای مابعد انتخابات به سر میبریم، به وضوح برخی از نگرانیهای امنیتی و چالشهای سیاسی را نظاره گر هستیم. تا قبل از انتخابات ترس از این بود که سلاحهای وارد شده از مرز ترکیه به اقلیم کردستان، عراق را در ناامنی فرو ببرد؛ اما حالا سلاح نیروهای امنیتی کشور، نقش مضاعفی را در این خصوص ایفا میکند.
چالش کنونی عراق از درگیری نیروهای امنیتی با مردم معترض به نتایج انتخابات آغاز نشد؛ بلکه رویههای غیر قانونی، تجاوز از حقوق مندرج در قانون انتخابات جدید، عدم پاسخگویی صحیح و کامل کمیساریای عالی انتخابات، عدم رسیدگی به شکایات احزاب معترض و حتی موضع گیریها و جولانهای سیاسی برخی احزاب پیروز در انتخابات بود که این فضای ناامن را موجب شد و اعتراضات را گسترش داد. نکته جالب اینجاست که از همان ابتدای روشن شدن برخی آثار تقلب و دستکاری در نتایج انتخابات، عملکرد دولت مصطفی الکاظمی مورد انتقاد جریانهای معترض قرار گرفت. اعتراضاتی که فقط از سوی جریانهای نزدیک به مقاومت صورت نگرفت، بلکه بسیاری از نمایندگان مستقل نیز با آنها همسو و همنظر بودند. ترکیبِ عدم تطابق آراء دستی با الکترونیکی و تشکیک در خصوص فعالیت سرورهای اماراتی باعث شد تا دولت الکاظمی بیشتر در مظان اتهام واقع شود.
ادعاهایی وجود داشت مبنی بر این که دولت به کمیساریای عالی فشار آورده تا خیلی زود نتایج انتخابات را اعلام کند؛ مسئلهای که منجر به اشتباهات زیادی شد. شاید بتوان گفت بارزترین نمود چنین اشتباهی این بود که قبل از اتمام شمارش دستی آراء و حتی قبل از رسیدن صندوقهای رأی چند استان به بغداد، ناگهان نتایج اعلام شد. بعد از آن اتفاقاتی افتاد که جو انتخاباتی عراق را در پیچیدگی و حیرت بیشتری فرو برد. یکی از مهمترین این اتفاقات، ویدئوی کوتاهی بود که از مهند نعیم، مستشار مصطفی الکاظمی در امور انتخابات منتشر شد. نعیم در این ویدئو به صراحت اعلام میکند که به ورود در انتخابات مأمور شده تا آراء را جابه جا و نتایج را عوض کند! منتشر شدن این ویدئو آن هم در فاصله کوتاه بعد از اعلام سریع انتخابات، اذهان عمومی را به این سمت برد که چه بسا کارگزاران دولت عمداً به دنبال ایجاد اعتراضات در این برهه زمانی حساس باشند.
به هرروی اعتراضات در مقابل منطقه سبز بغداد به وقوع پیوست و روز به روز گستردهتر شد؛ تا جایی که کاسه صبر دولت الکاظمی لبریز شد و نیروهای امنیتیِ تحت فرمان وی، به معترضان حمله کردند و چادرهایشان را آتش زدند. این عمل به جای آنکه فضای کنونی را آرام کند، آتش خشم و اعتراض را بیشتر کرد. حالا معترضان به نتایج انتخابات به جز مطالبه رسیدگی به شکایات و احقاق حقوق نمایندگان و احزاب خود، خواستار مقابله جدی با نیروها و سلاحهای دولتی هستند که به سمت مردم شلیک میکنند. با افزایش آمار جان باختگان و زخمیهای این درگیری، تقابل بین دو محور داخلی الکاظمی – صدر و معترضان و سایر جریانات سیاسی جدیتر شد. حادثه حمله به منزل مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق تنها یک روز بعد از حمله به معترضان، شهادت و مجروحیت شماری از آنان، از ابعاد مختلفی قابل بررسی است. در بُعد امنیتی گفته میشود که این حمله توسط سه پهپاد انتحاری به منزل مسکونی نخست وزیر صورت گرفته؛ که دو پهباد منهدم و یکی نیز به منزل وی اصابت کرده است. حالا اینکه سامانه پدافند آمریکایی c-ram در زمان حمله به منزل الکاظمی نتوانسته خطر این پهباد انتحاری تقریباً ساده را دفع کند، با واکنشها و اعتقادات زیادی روبه رو شده است.
در بُعد سیاسی، موضعگیری ها و اتهامات جالبتر است. مقتدی صدر طبق عادت، این رخداد را به گروههای نظامی وابسته نسبت داد و ادعا کرد اینها خواهان یک عراق بدون دولت و بی ثباتند. باز هم نوک حمله صدر، مقاومت و سلاحش را نشانه گرفت؛ همان موضعی که در اولین سخنرانی پساانتخاباتی از وی شاهد بودیم. اما به نظر میرسد گروههای مقاومت، هوشیارتر از آن باشند که این اتهام را تقویت کنند. قیس الخزعلی، رهبر عصائب حزبالله از هنگام شهادت برخی معترضان در صفحههای مجازی و مصاحبه تلویزیونی خود با شبکه العهد گفت: «حتی اگر نیروهای امنیتی عراق ما را بکشند، ما در مقابل آنها قرار نخواهیم گرفت».
منبع: دیپلماسی ایرانی

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

فرارو: یک منبع ارشد نظامی آمریکایی میگوید: اگرچه آمریکاییها به برتری در آسمان عادت کرده بودند اما دیگر برتری هوایی نداریم. علاوه بر این، پهپادها آسیبپذیری تاسیسات حیاتی را در سراسر منطقه آشکار میکنند. نشریه اکونومیست در تحلیلی درباره قدرت پهپادهای ایرانی و پیشرفت ایران در ساخت این گونه از پهپادها نوشت: پهپادها به سرعت در حال تبدیل شدن به سلاح مورد علاقه ایران برای جنگ نامتقارن هستند که دشمنان را عصبی میکند و تهدیدی برای تغییر موازنه قدرت در منطقه به شمار میرود.
آنها به پهپادهای جنگی اسرائیل و ترکیه که سال گذشته به آذربایجان اجازه دادند نیروهای ارمنی را در قره باغ کوهستانی شکست دهد هم شباهتی ندارند. ایران در حال بهبود توانایی خود در ساخت هواپیماهای بدون سرنشین با استفاده از مهندسی معکوس هواپیماهای بدون سرنشین ضبط شده مانند RQ-۱۷۰ آمریکا است.
دولت ایران سرمایهگذاری زیادی روی موشکهای بالستیک، موشکهای کروز و هواپیماهای بدون سرنشین انجام داده است. مانند هواپیماهای بدون سرنشین کشورهای پیشرفته، هواپیماهای ایرانی هم برای نظارت و هم برای حمله به ویژه علیه کشتیها استفاده میشوند. برخلاف نمونههای خارجی، پهپادهای ایرانی معمولاً مهمات هدایت شونده دقیق حمل نمیکنند. اما پهپاد خود یک بمب هدایتشده است که به سمت هدف پرواز میکند و مانند یک کامیکاز رباتیک منفجر میشود.ایران با توزیع پهپادها یا تکنیکهای ساخت آنها در میان متحدان خود در سراسر خاورمیانه به برد بزرگی دست مییابد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

خبر فوری: سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که رئیسجمهور آمریکا برای معاینه به بیمارستان نظامی واشنگتن رجوع میکند. درحالی که نظرسنجیها از تردید آمریکاییها در خصوص سلامت روانی و جسمی جو بایدن ۷۸ ساله حکایت دارد، کاخ سفید از برنامه او برای رفتن به یک بیمارستان نظامی خبر داد.
«جنیفرساکی» سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن قرار است رئیسجمهور آمریکا صبح امروز (به وقت محلی واشنگتن دی سی) به بیمارستان «والتر رید» رجوع کند. ساکی در توییتری در این باره نوشت: «امروز صبح رئیسجمهور به منظور (انجام) یک معاینه فیزیکی معمول به مرکز درمانی والتر رید خواهد رفت». سخنگوی کاخ سفید توضیحات بیشتری درباره رجوع بایدن ۷۸ ساله به این بیمارستان نظامی وابسته به پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) ارائه نداد. بیارستان والتر رید همان بیمارستانی است که دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا بعد از ابتلا به ویروس کرونا، به این مرکز درمانی رفت و در آن مداوا شد. از زمانی که جو بایدن رسماً وارد کارزار مقدماتی حزب دموکرات برای رقابت برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ شد، به دلیل گافهای مکررش گمانهزنیهای زیادی درباره وضعیت سلامت جسمی و ذهنی او شده است. رسانهای شدن رجوع بایدن به بیمارستان والتر رید در شرایطی انجام شده که روز گذشته نتایج یک نظرسنجی جدید از دغدغه اکثریت آمریکاییها درباره وضعیت جسمی بایدن حکایت دارد.نظرسنجی «پالتیکو/ مورنینگ کانسالت» نشان داد، تنها ۴۰ درصد از پاسخدهندگان معتقدند بایدن از سلامتی خوبی برخوردار است و ۴۶ درصد فکر میکنند او از نظر روانی وضعیت مناسبی دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تسنیم: امام جمعه این هفته تهران گفت که از مذاکره کنندگان میخواهیم ذرهای در برابر زیاده خواهی آمریکا کوتاه نیایند و به بهانههای کودکانه آژانس توجه نکنند و با قدرت مذاکره کنند و حق ملت ایران در رفع یکپارچه تحریمها بدست بیاورند.
محمدجواد حاج علی اکبری امام جمعه این هفته تهران طی سخنانی در خطبه اول نماز اظهار داشت: یکی از برجستهترین ویژگیهای جامعه انقلاب مواسات است. این اکسیر اعظم در روابط بین مؤمنین به ابن معنا است که آحاد مونین موظف هستند با همه امکاناتی که در اختیار دارند در موارد نیاز یکدیگر را یاری کنند. مواسات بین دو ویژگی قرار گرفته است از یک سو وظایف واجب فقهی مالی است که بر دوش مؤمنین است از طرف دیگر وظایفی اجتماعی است که بر دوش مؤمنین است. وی افزود: اگر انسان مؤمن میخواهد به خدای متعال تقرب پیدا کند هیچ چیز به اندازه مواسات در این بین مؤثر نیست. مواسات سبب الفت قلبی مؤمنین با یکدیگر شده و عطر محبت و دوستی را بین مؤمنین پراکنده میکند. مواسات در واقع یکی از جلوههای روشن حیات طیبه جامعه اسلامی است که محیط زیست آنها را به بهشت نزدیک میکند.
خطیب جمعه این هفته تهران در خطبه دوم با اشاره به فرارسیدن هفته بسیج گفت: از همه بسیجیان عزیز و بخصوص شهدای بسیج تجلیل و تکریم میکنیم و تلاشهای مسئولان بسیج را ارج مینهیم.
حاج علی اکبری تصریح کرد: تفکر بسیجی مرز ندارد و جهان شمول است. وقتی نام شهدای ما برده میشود در کنار آنها نام شهدای کشورهای دیگر و جبهه مقاومت برده میشود که نام همه آنها ذیل تفکر بسیجی شناخته میشوند و در صد بسیجیان زمان ما هم امام خمینی و امام خامنهای عزیز ما قرار دارد. حاج علی اکبری اظهار داشت: این دولت بسیجی این امید را بر انگیخته که مهار غول گرانی و ثبات در بازار سرمایبه و صلابت در مذاکراتو اصلاح ساختارهای فساد زا موفقیتهایی را داشته باشد. از مذاکره کنندگان میخواهیم ذرهای در برابر زیاده خواهی آمریکا کوتاه نیایند و به بهانههای کودکانه آژانس توجه نکنند و با قدرت مذاکره کنند و حق ملت ایران در رفع یکپارچه تحریمها بدست بیاورند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری گفت: اعتراض به نقصها و کوتاهیها، مشکلات و گرفتاریهای مردم و راهکارهای پیشنهادی، از وظایف ائمه جمعه و جماعات است، البته با ملاحظه شناخت دقیق موضوعات و حفظ آبروی افراد.
سیدعلی حسینی اشکوری با اشاره به بحثهای پیشآمده بعد از اظهارات حجّتالاسلام حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مبنی بر عدم ورود به مصادیق عدالتخواهی در خطبههای نمازجمعه، گفت: نخستین نکتهای که لازم است گفته شود این است که آقای حاج علیاکبری مردی فاضل، دانشمند و تلاشگر هستند که باید قدردان وی باشیم.
وی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست که برای کسی غیر از معصوم عصمت قائل باشیم یا اگر حرفی زده شود که جای تذکر باشد ایراد نگیریم، ولی باید قدردان آقای حاجعلی اکبری باشیم و در این مورد بخصوص، بیانات ایشان کاملاً درست و بجا بود.
اعتراض به نقصها و کوتاهیها از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است
عضو خبرگان، وظیفه ائمه جمعه و جماعات مبنی بر دعوت به تقوای الهی و بیان احکام و اخلاقیات را یادآور شد و گفت: در کنار این مسائل، اعتراض به نقصها و کوتاهیها، مشکلات و گرفتاریهای مردم و راهکارهای پیشنهادی، از وظایف ائمه جمعه و جماعات است، البته با ملاحظه شناخت دقیق موضوعات، چرا که این یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است.
نمازجمعه از دستاوردهای نظام است و باید شاکر آن باشیم
اشکوری با بیان اینکه ائمه جمعه علمای فاضلی هستند که اوضاع را در نظر میگیرند و آنچه را که مصلحت باشد بیان میکنند، گفت: باید قدردان نعمت وجود مراکز نماز جمعه باشیم. نمازجمعه از دستاوردهای نظام است و باید شاکر آن باشیم.
گاهی هم قرار نیست هر چیزی را که میدانیم بگوییم
وی، ادامه داد: ائمه جمعه و هر سخنگویی که رسانه یا تریبون در اختیار دارد، باید رعایت مصالح نظام و مسائل شرعی را بکند. این طور نیست که همین که رسانه در دست من باشد هرچه به ذهنم برسد بگویم. گاهی هم قرار نیست هر چیزی را که میدانیم بگوییم، باید ببینیم مصلحت چیست.
گاهی پای حب و بغض و حسد و جهل در میان است
عضو خبرگان، وجود مشکلات مختلف در کشور را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه ریشه این مشکلات عوامل گوناگونی دارد و گاهی اشخاص هستند که مشکلات را بهوجود میآورند، گفت: یک زمانی یقین وجود دارد که فلان مدیر زمینه بروز یک مشکل را ایجاد کرده است، امّا یک زمانی در افواه میگویند که فلان شخص کوتاهی کرده است و شایعه است. گاهی پای حب و بغض و حسد و جهل در میان است. دشمنان هم برای سلب اعتبار از مسئولان نظام بیکار ننشستهاند. در چنین شرایطی آیا درست است برخی ائمه جمعه در این مسیر قرار بگیرند و ناخواسته بلندگوی افراد نادان شوند و هرچه که شنیدهاند را در منبر نمازجمعه مطرح کنند؟
اشکوری با بیان اینکه انعکاس موضوعی که انسان نسبت به آن یقین ندارد، اشکال شرعی دارد و جایز نیست، گفت: اگر آبروی انسانی در رسانه یا تریبون نماز جمعه برود، خلاف اخلاق و شرع است.
وی ادامه داد: اگر مسئولی تخلفی انجام داده است، دستگاه قضایی باید به آن رسیدگی کند. در این صورت من چکاره هستم که در پشت تریبون، افراد را مجازات کنم و حکم صادر کنم؟ مگر من سمت قضایی دارم در آن لحظه؟ حتی اگر قوه قضاییه کسی را محکوم کرد و حکم به شلاق یا مجازات صادر کرد، آیا من حق دارم بهعنوان کسی که تریبون دارد آبروی او را هم ببرم و متعرض حیثیت او هم بشوم؟ این بیش از عقوبت اوست و متناسب با تخلف و جرم او نیست. این خودش معصیت و مجازات اضافهای است که متوجه مجرم میشود، بنابراین بیعدالتی و هرج و مرج است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.