
اجرای آزمایشی همزمان با آغاز سال تحصیلی در دستورکار قرار گرفته است
تعداد بازدید : 1
ورود دروس آلمانی و فرانسوی به مدارس
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی جزئیات اقدامات انجام شده برای استقبال از بازگشایی مدارس را اعلام کرد و از تولید برنامه درسی آموزشی غیرحضوری برای شرایط کرونایی خبر داد. به گزارش ایسنا، حسن ملکی در این باره اظهار کرد: سال گذشته وعده دادم که سازمان پژوهش مسیر تحولی را با یک برنامه معین و با گامهای مشخصی آغاز کرده است و بناست راهنماهای برنامه درسی نوین بر اساس اسناد تحول بنیادین را تولید کند. امروز اعلام میکنم که در ۱۱ حوزه تربیت و یادگیری راهنماهای برنامه درسی را طراحی و تولید کردهایم. وی افزود: این راهنماها باید در شورای عالی آموزش و پرورش بررسی و تصویب شوند. رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه مطالعات و پژوهشهای لازم، برنامه ریزی درسی و تولید راهنماهای برنامه درسی، تولید الگوها و دستورالعملهای مربوط به تربیت و یادگیری از جمله سیاستهایی بود که محقق شده است گفت: بنا داریم از مهر ۱۴۰۱ یعنی سال آینده ۱۰ درصد از محتوای آموزشی را در قالب بستههای تربیت و یادگیری بر مبنای همین راهنماها تهیه کنیم.
- نصب رمزینههای سریع پاسخ در تمامی کتابها
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به نصب رمزینههای سریع پاسخ در همه کتب درسی اشاره کرد و گفت: دانش آموزان این امکان را خواهند داشت با گوشی همراه از طریق کیو آر کدهای نصب شده در کتابها از محتواهای تکمیلی آموزشی بهره مند شوند. ما باید از امکانات فناوری در غنی سازی مواد آموزشی استفاده کنیم. هرچه زمان میگذرد محدودیت کتب درسی بیشتر عیان میشود و باید اقدامات تکمیلی انجام دهیم. البته این طرح امسال برای ما جنبه آزمایشی دارد و با بازخوردهایی که میگیریم در صورت لزوم برای سالهای بعد اصلاحاتی انجام میدهیم. ملکی افزود: ۱۵ درصد محتوای رمزینههای سریع پاسخ توسط خود معلمان تولید شده که رویداد مبارکی است و به نام خود معلم درج خواهد شد تا مالکیت معنوی اثر حفظ شود.
- ورود دروس آلمانی و فرانسوی به پایه هفتم
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به ورود دروس آلمانی و فرانسوی در پایه هفتم اشاره کرد و گفت: اکنون اجرای آزمایشی تدریس این دو درس همزمان با آغاز سال تحصیلی در دستورکار قرار گرفته است و محدودیتهایی پیش روی ماست. از جمله این محدودیتها میتوان به پیش بینی معلمان مناسب اشاره کرد. ملکی ادامه داد: شیوه نامه ویرایش کتب درسی نیز برای نخستین بار در سازمان تولید شده است و درصدی از کتابهای درسی را با همین شیوه نامه ویراستاری خواهیم کرد. هدف ما این است که تولیدات آموزشی از حیث ویرایشی و نگارشی یکسان و هماهنگ باشد. ملکی درباره عدم توفیق آموزش زبانهای خارجی نیز اظهار کرد: دروس عربی و انگلیسی را سالهاست داریم و معمولاً نقد میشویم که این درسها تدریس میشوند ولی دانش آموزان عربی و انگلیسی یاد نمیگیرند. معترضان اهداف این درسها را خیلی مطلع نیستند و فکر میکنند اگر کسی زبان عربی میخواند باید دیپلم که گرفت بتواند مکالمه کند و چون نمیتواند مکالمه کند پس یاد نگرفته، در حالی که هدف اصلی درس عربی در تعلیم و تربیت رسمی یادگیری مکالمه نیست، بلکه دانش آموز باید یاد بگیرد تا معانی متون عربی دینی و اعتقادی را درک کند. با این هدفگذاری ارزشیابیها نشان نمیدهد که وضع ما منفی باشد. دانش آموزان فارغ التحصیل با این رویکرد به مقدار زیادی قادر هستند متون دینی را بفهمند و به معانی پی ببرند. در زبانهای کلاً غیرفارسی چنین اهدافی داریم.