وزارت نفت گزینهای که میتواند دروازه گشایش ایران باشد
تعداد بازدید : 6
خاکریز انرژی نه سرباز میخواهد نه ژنرال!
نویسنده : حسین محزونیه / گروه ایران
تا لیست کابینه سیزدهم منتشر نشود و تا شخص رئیس جمهور منتخب اسامی را به زبان نیاورد آنچه داغتر میشود تنور گمانه زنیهاست. تنوری که این روزها با هیزم دو طیف موسوم به «احمدی نژادیها» یا «پایداریها» گرم مانده است. در این میان برخی وزارتخانهها کلیدیتر و موقعیت سوق الجیشی تری دارند، نه به لحاظ نظامی که به لحاظ سیاسی. سر دسته آن وزراتخانه ها هم وزارت نفت است.
-
وزارتخانهای با بیشترین احتمال
شاید بیشترین اسامی که برای کابینه رئیسی گمانهزنی شده است مربوط به وزارت نفت باشد. در این فهرست بلندبالا از رستم قاسمی و احسان خاندوزی تا فرهاد رهبر و هدایتاله خادمی به چشم میخورند. در این میان برخی اسامی با دستمایه قرار گرفتن سابقه کارشان حاشیهسازتر از بقیه بودهاند.
-
به گفته برخی 53 نفر مورد بررسی قرار گرفتند
به یاد داریم که پس از خروج آمریکا از برجام و کاهش فروش نفت ایران و اداره کردن کشور منهای بودجه نفتی کار سختی بود که دولت دوازدهم تا حدودی آن را انجام داد، حال با توجه به بلاتکلیف ماندن مذاکرات وین و برجام این نگرانی وجود دارد که فروش نفت کشور از آنچه که امروز فروخته میشود بیشتر هم کاهش پیدا کند. رئیسی که در معرفی برنامههای انتخاباتی خود بارها به جدایی بودجه از نفت اشاره کرد به گفته نزدیکانش 53 نفر را برای تصدی این وزارت خانه در نظر گرفته و بررسی کرده است.
-
دو گزینه که در فینال رقابت میکنند
مهدی دوستی سخنگوی ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی و یکی از مجریان پروژه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس، سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت محمود احمدینژاد از سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ و رستم قاسمی دیگر وزیر نفت دولت احمدینژاد که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ متصدی وزارت نفت بود، جدیترین نفراتی بودند که رئیسی رزومه آنها را مورد بررسی قرار داده است. البته گویا قاسمی تا اکنون گزینه رد شده فهرست باشد.
-
زنگنه هم گزینه شده بود البته کمرنگ!
البته پیش از این گزینههای متعددی برای گرفتن کرسی بیژن زنگنه، وزیر نفت روحانی پیشنهاد شده است.
«رستم قاسمی» یکی از افرادی است که بیشترین حواشی را داشته است. کسی که برای تصدی جایگاه ریاستجمهوری هم اقدام کرده و البته نامش به دکل گمشده گره خورده است. او امسال برای نامزدی ریاستجمهوری ثبت نام کرده بود و در نهایت هم اعلام کرد که به نفع رئیسی کنار کشیده است اما حالا نام وزیر نفت احمدینژاد بارها و بارها به عنوان گزینه احتمالی وزارت نفت مطرح شده است. قاسمی چهره سیاسی پرحاشیهای است و ادعاهایی مطرح کرده که واکنشهای زیادی به دنبال داشته است. به عنوان مثال او اخیراً درباره نقش مستشاری ایران در یمن اشاره کرد که بلافاصله از سمت وزارت نفت تکذیب شد.
-
گزینهای که طرح یک دههای سوآپ نفت دریای خزر را یک شبه متوقف کرد
«مسعود میرکاظمی» او گزینه جنجالی دیگری است که گمانهزنی میشود. میرکاظمی دوره کوتاهی در دولت محمود احمدینژاد وزیر نفت بود اما گفته میشود که در همان دوره کوتاه تاثیرات منفی فراوانی بر صنعت نفت گذاشت. خانهتکانی او در وزارت نفت و بازنشستگی اجباری مدیران باسابقه یکی از مهمترین حواشی است که او در زمان وزارت خود به جا گذاشت. او همچنین طرح یک دههای سوآپ نفت دریای خزر را یک شبه متوقف کرد که جنجال خبری زیادی داشت و گفته میشد که ضرر چند میلیارد دلاری به ایران وارد کرده است. حالا نام مسعود میرکاظمی از آن جهت به عنوان گزینه وزارت نفت مطرح شده است که در سال ۹۶ او رییس کمیته طرح و برنامه ستاد رئیسی بوده است.
-
سخنگوی ستاد انتخاباتی رئیسی، کم تجربه ولی جدیترین
«مهدی دوستی» سخنگوی ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی و یکی از مجریان پروژه پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس پس از مراسم تحلیف به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد شد. بنا بر این شنیدهها، در این بین به دلیل آنکه دوستی تاکنون سابقهٔ مدیریت اجرایی بالایی در وزارت نفت و صنعت نفت نداشته است و نبود تجربهٔ مدیریتی نقدهایی برای معرفی او به عنوان وزیر پیشنهادی نفت مطرح شده بود، مقرر شده است که «جواد اوجی» به عنوان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران عملاً خلاء کمبود تجربهٔ مدیریتی مهدی دوستی در وزارت نفت را کامل کند.
پس از مخالفت با معرفی «رستم قاسمی» به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به دلیل مسائل نفتی مرتبط با پروندهٔ بابک زنجانی و دکل حفاری گمشده و قطعی شدن معرفی «عباس علی آبادی» برای وزارت نیرو، حالا معرفی «مهدی دوستی» به عنوان وزیر پیشنهادی نفت قطعی شده است.