بعدازظهر روز دوشنبه بود که خبری کوتاه مبنیبر احتمال آزادی نفتکش ایرانی «گریس1» توسط برخی رسانهها منتشر و در شبکههای اجتماعی دستبهدست چرخید و تأیید و تکذیب شد؛ برخی رسانهها حتی آن را در حد یک «شوخی» دانستند. اخبار ضدونقیض بود. وبسایت شبکه «العالم» نوشت؛ ضمن بررسی اطلاعات رصد آنلاین کشتیها متوجه این مسئله شد که نفتکش «گریس1» با «سرعت0.1 نات» در حال حرکت جزئی است و لحظههایی بعد، دوباره متوقف شد. اطلاعات حرکتی روزهای گذشته کشتی، نشان میدهد که تغییر مکان جزئی نفتکش موضوعی عادی بوده است. درواقع نفتکش با هدایت نیروهای انگلیسی و بنابهدلایلی نامعلوم در مساحتی محدود در سواحل جبلالطارق جابهجا میشود؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت که کشتی «گریس1» بههیچوجه آزاد نشده است. با اینحال وبسایت «تنکر ترکرز» در پیامی توئیتری گزارش داد: نفتکش غولپیکر «گریس۱» که حامل دو میلیون بشکه نفت ایران است، پس از پنج هفته توقیف در جبلالطارق، برای نخستینبار با ارسال پیامی، مراکش را بهعنوان مقصد بعدی خود اعلام کرد. این خبر با استناد به سیگنالهای صادرشده از این نفتکش درباره مقصد بعدی خود، مخابره و مقصد بعدی نفتکش نیز آبهای مدیترانه اعلام شد.
روز گذشته تا حوالی ظهر هم ضدونقیضها ادامه داشت. برخی رسانهها اعلام کردند خبری از آزادی نفتکش نیست و برخی دیگر مدعی شدند؛ قرار است نفتکش تا بعدازظهر روز سهشنبه آزاد شود. تعدادی از رسانهها نیز زمان آزادی نفتکش گریس را روز شنبه (به وقت محلی جبلالطارق) اعلام کردند. در همین زمینه خبرگزاری «ایاچای» ترکیه در خبری فوری گزارش داد؛ جبلالطارق اعلام کرد که توقیف «گریس1» عصر شنبه به وقت محلی پایان خواهد پذیرفت.
شنبه شب، پایان مهلت قانونی توقیف «گریس1» است؛ مهلت تمدیدشدهای که به پایان آن نزدیک میشویم. چندی پیش مقامهای منطقه جبلالطارق که تحت حاکمیت انگلیس قرار دارد، در اقدامی که از سوی مقامات کشورمان «راهزنی دریایی» خوانده شد، نفتکش «گریس1»را که حامل محموله نفتی ایران بود، به بهانه نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه، در نزدیکی آبهای این منطقه توقیف کرد. ایران بارها اعلام کرد؛ این نفتکش از نظر فنی امکان پهلوگرفتن در بندری را که انگلیس به آن اشاره میکند، نداشته است. با این حال داستان ادامه داشت و حتی اعلام شد ایران و انگلیس مبادله نفتکش در مقابل نفتکش را مطرح کردهاند که «جرمی هانت» این شایعه را تکذیب کرد و گفت: هیچ مبادلهای در کار نیست و ایران باید نفتکش توقیف شده در تنگههرمز را آزاد کند! البته «هانت» پیش از این به رویترز گفته بود که «محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه ایران، به او اطلاع داد که تهران برای حل موضوع نفتکش «گریس1» آماده است و بهدنبال افزایش تنش در منطقه نیست.
ایران اصولاً در پی ایجاد تنش در منطقه نیست؛ دیگران هستند که به منطقه ما میآیند و تنش میآفرینند!